SYM JET 14 L/C ABS – Με τροχούς 14 ιντσών, 13 ίππους και δικάναλο ABS

Μία πρακτική λύση που στοχεύει στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων
SYM JET14
Από το

motomag

8/8/2023

To νέο SYM JET 14 L/C ABS με τροχούς 14 ιντσών έρχεται στη χώρα μας από την ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. To Α1 scooter της SYM ξεχωρίζει για την ευελιξία του, το χαμηλό βάρος, αλλά και τον υγρόψυκτο κινητήρα 13 ίππων, ενώ διαθέτει υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας χάρη στο δικάναλο ABS του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.:

ΗΡΘΕ ΤΟ ΝΕΟ SYM JET 14 L/C ABS

Το προσωπικό σας "Jet" σε νέα έκδοση!

SYM Jet14

ABS – ΥΓΡΟΨΥΚΤΟ – ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΤΩΜΑ

Μία από τις πλέον ελκυστικές και δημοφιλείς προτάσεις στην κατηγορία των σκούτερ 125cc, το SYM JET 14, αποκτά μία ακόμη έκδοση προκειμένου να αποτελέσει μια ακόμη πιο εκλεπτυσμένη, πιο πρακτική και τεχνολογικά εξελιγμένη επιλογή για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες του.

Σχεδίαση που σε απογειώνει, πρακτικότητα που σε εκτοξεύει!

Το νέο JET 14 διαθέτει ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση με επανασχεδιασμένο το μπροστινό τμήμα, με δίδυμους LED προβολείς και αιχμηρής σχεδίασης LED DRL φώτα, τα οποία εκτείνονται σαν "φρύδια" πάνω από τα φωτιστικά σώματα και καταλήγουν σε σχήμα "μπούμερανγκ" στο κάτω μέρος της μάσκας.

Το επιθετικό και άγριο βλέμμα που δημιουργεί η συγκεκριμένη διάταξη αντανακλά απόλυτα και την πιο σπορ φιλοσοφία του JET 14 , ενώ παράλληλα διατηρεί και τις χρηστικές προεκτάσεις του χαρακτήρα του, όπως το επίπεδο πάτωμα και ο αναδιπλούμενος γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς για την ανάρτηση χειραποσκευών, που διατηρούν την πρακτικότητα που προσφέρει το σκούτερ της SYM  σε υψηλά επίπεδα.

Το πίσω φωτιστικό σώμα είναι κι αυτό τεχνολογίας LED, ενώ κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενηθεί ένα full face κράνος καθώς και διάφορα μικροαντικείμενα. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ένας κρυφός διακόπτης ασφαλείας, ο οποίος λειτουργεί ως αντικλεπτική προστασία εμποδίζοντας την εκκίνηση του κινητήρα.

Τα όργανα αποτελούνται από μία ψηφιακή LCD οθόνη, πάνω στην οποία προβάλλεται πλήθος πληροφοριών, πλαισιωμένη από δύο πάνελ με ενδεικτικές λυχνίες, διατηρώντας τη φιλοσοφία των τριών επιπέδων αλλά με αναβαθμισμένες τεχνολογικές πινελιές.

Στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει ένας κλειστός αποθηκευτικός χώρος, όπου μπορεί να τοποθετήσει ο αναβάτης το κινητό του, φροντίζοντας παράλληλα και για τη φόρτισή του χάρη στη θύρα USB QC2.0.

SYM Jet14

4V – Υγρόψυκτο

Για υψηλότερες επιδόσεις και οικονομία

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του JET 14, διαθέτει 4 βαλβίδες και σημαντικά υψηλό λόγο συμπίεσης (12,7:1) γεγονός που αντανακλάται και στις επιδόσεις. Ο μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 12,6 ίππους και αποδίδεται στις 8.000 στροφές, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 11,5Nm στις 6.500 στροφές αντίστοιχα. Παρά την εντυπωσιακή αύξηση των επιδόσεων, η κατανάλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2,6L/100km, χάρη και στο σωστό προγραμματισμό του ψεκασμού της Continental, που σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα των 7,5L του ρεζερβουάρ επιτυγχάνει αυτονομία που μπορεί να μπορεί να ξεπεράσει τα 280 χιλιόμετρα!

Το ψυγείο έχει τοποθετηθεί δεξιά και χαμηλά, στο πίσω μέρος του σκούτερ, συμβάλλοντας έτσι και στο χαμηλό κέντρο βάρους, πέρα από την καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση του κινητήρα.

SYM Jet14

Δύο δισκόφρενα – ABS Continental

Ένα από τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου JET 14 L/C είναι η τοποθέτηση δύο δισκοφρένων 260mm, τα οποία συνεργάζονται με ένα δικάναλο σύστημα ABS που προέρχεται από την Continental, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά το φρενάρισμα. Το πακέτο ασφάλειας ολοκληρώνει και η τοποθέτηση δύο ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, τα οποία φροντίζουν παράλληλα και για το υψηλότερο ποσοστό άνεσης των επιβαινόντων.

Το νέο JET 14 L/C ABS μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις υπό προϋποθέσεις*, ενώ η τιμή του έχει καθοριστεί στα 2.875€ και διατίθεται από το δίκτυο συνεργατών SYM της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: https://sym.gr/model/jet14-l-c-125-abs/

* Προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: https://www.gorgolis.gr/isodynamia-diplomaton-proypotheseis

SYM Jet14

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Τετράχρονος

ΨΥΞΗ: Υγρόψυκτο

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ: / ΒΑΛΒΙΔΕΣ  1 / 4

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: EFI CONTINENTAL

ΙΣΧΥΣ: 12,6ps /8000rpm

ΡΟΠΗ: 11,5Nm /6500rpm

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Μίζα

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 2,6 L /100km (WMTC3)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ: 7,5 L

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ): 1990 x 780 x 1115

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ: 785mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ): 137kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ: Δίσκος 260mm

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ: Δίσκος 220mm

ABS: Δικάναλο CONTINENTAL

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Τηλεσκοπικό πιρούνι 100mm

ΟΠ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.: 100/90-14

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.: 110/80-14

Ετικέτες

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες