Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Τα ανανεωμένα BMW του 2022!

Ανανέωση σε χρώματα, σχεδιασμό και εξοπλισμό

Η BMW ανακοίνωσε και παρουσίασε τις αναβαθμίσεις σε ένα μεγάλο αριθμό μοντέλων από την γκάμα της, οι οποίες αφορούν κυρίως τους χρωματικούς συνδυασμούς, το στιλ, αλλά και τον στάνταρ (όπως και τον προαιρετικό) εξοπλισμό, για το 2022

Πιο συγκεκριμένα, το G310GS απέκτησε μια νέα έκδοση triple black, ενώ παράλληλα σταματά η παραγωγή της επετειακής έκδοσης για τα 40 χρόνια των GS. Αντίστοιχα, το G310R θα διατίθεται σε μία ακόμη χρωματική επιλογή με μπλε μεταλλικό χρώμα και κόκκινες ζάντες, με τον χρωματισμό "Polar" να αφαιρείται από τις επιλογές. Η έκδοση Cosmic Black απέκτησε νέα βάση πινακίδας και μπροστινό μασκάκι σε μαύρο χρώμα.

Για την οικογένεια των R nineT, η BMW προσφέρει τώρα για το Scrambler την επιλογή για χωμάτινα ελαστικά με έξτρα κόστος 50 ευρώ, κάτι που θα ισχύει και για το Urban GS, για το οποίο θα υπάρχει και μια νέα επιλογή σε μπλε μεταλλικό χρώμα, ενώ σταματά και εδώ η επετειακή έκδοση των 40 χρόνων.

Για τα R18 και R18 Classic, η BMW πρόσθεσε στις χρωματικές επιλογές το κόκκινο μεταλλικό χρώμα, το Manhattan metallic ματ, αλλά και την έκδοση 719 Galaxy Dust. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει και όπισθεν. Η βάσεις για τις βαλίτσες έχει τοποθετηθεί πιο χαμηλά, ενώ δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν όταν η μοτοσυκλέτα οδηγείται χωρίς τις βαλίτσες. Η έκδοση First Edition σταματά την παραγωγή της, ενώ έχει σχεδιαστεί ένα πακέτο με την ονομασία "719 Design Package AERO" το οποίο συμπεριλαμβάνει καπάκια για τις κυλινδροκεφαλές και για το μπροστινό μέρος από βουρτσισμένο αλουμίνιο, μαζί με διαφορετική σέλα και δύο επιλογές για τους τροχούς. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί επίσης να επιλέξει χωρίς επιπλέον κόστος τα χρωμιομένα μέρη της μοτοσυκλέτας για όλες τις χρωματικές επιλογές.

Το R1250GS απέκτησε στο έξτρα εξοπλισμό του νέα βάση για τις αλουμινένιες βαλίτσες, ενώ το R1250RT διαθέτει πλέον κι αυτό την δική του Triple Black έκδοση. Επιπλέον, έγινε και αναβάθμιση στο λογισμικό της μοτοσυκλέτας που επιτρέπει τον προγραμματισμό της λειτουργίας των κουμπιών και βελτιώνει στην απόδοση και την προβολή της A-Kombi, της νέας TFT Οθόνης των 10,25''. Στην γκάμα των R1250 προστέθηκε και έκδοση Sport στο R1250RS (σε άσπρο χρώμα και κόκκινο πλαίσιο), ενώ η κίτρινη χρωματική επιλογή σταματά.

Αρκετές αναβαθμίσεις έχει και το S1000RR, με νέα χρωματική επιλογή σε γκρι μεταλλικό χρώμα, ενώ το κιτ Μ για το πλαίσιο έρχεται ως στάνταρ με νέα έδραση για το ψαλίδι. Ο έξτρα εξοπλισμός στο πακέτο Dynamic έχει αναβαθμισμένα τα Riding Modes Pro, το DDC, το cruise control και τα θερμαινόμενα γκριπ. Επίσης, θα υπάρχει και Race πακέτο με αλυσίδα M Endurance και αγωνιστικό τελικό εξάτμισης, ή εναλλακτικά ολόκληρη εξάτμιση Μ από τιτάνιο. Το πακέτο Μ συμπεριλαμβάνει επίσης σέλα M Sports, πιο ελαφριά μπαταρία M, GPS καταγραφέα γυρολογίου, ανθρακονημάτινους τροχούς ή σφυρήλατους Μ, ενώ το ρεζερβουάρ θα είναι βαμμένο μαύρο.

Το πακέτο Billet έρχεται με νέο περιεχόμενο, όπως οι αναδιπλούμενες Μ μανέτες για φρένο και συμπλέκτη, μαρσπιέ και προστατευτικό για την μανέτα του φρένου. Δεν θα περιλαμβάνει πλέον προστατευτικά για τον κινητήρα και για την μανέτα του συμπλέκτη. Αντίστοιχα σταματά η έκδοση του πακέτου Sport. Η BMW ανακοινώνει πως μπορεί να γίνει συνδυασμός όλων των πακέτων μεταξύ τους, ενώ οι δύο επιλογές για τους Μ τροχούς μπορούν να παραγγελθούν ως ξεχωριστή επιλογή για κάθε χρωματικό συνδυασμό.

Το S1000XR που μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα, αποκτά μία Triple Black έκδοση, μαζί με δύο νέους χρωματισμούς, το Racing Red 2 και το Light White/M Motorsport. Αυτό σημαίνει ότι οι χρωματικές επιλογές Ice Grey, Racing Red /White aluminium metallic matt, Light white/Racingblue metallic και Racing red (Style Sport) σταματούν να υφίστανται. Το S1000 XR θα διαθέτει και Μ πακέτο χρωματικής επιλογής ως έξτρα για πρώτη φορά. Στο πακέτο Billet δεν θα συμπεριλαμβάνεται το προστατευτικό του κινητήρα.

Τα F750 GS και F 850GS θα έχουν και αυτά έκδοση Triple Black, η οποία στο F850 θα περιλαμβάνει και προστατετυικές χούφτες, ενώ σταματούν οι επετειακές εκδόσεις των 40 χρόνων. Αντίστοιχα Triple Black θα υπάρχει και για το F850 GS Adventure με διπλή σέλα, μαζί με μια νέα έκδοση σε λευκό χρώμα, ενώ και εδώ σταματά η επετειακή έκδοση.

Τέλος, τα F900R και F900XR θα διατίθενται σε νέες χρωματικές επιλογές, με την γυμνή έκδοση να προσφέρεται στις εκδόσεις Exclusive και Sport (που περιλαμβάνει καρίνα αλλά όχι κάλυμμα για την σέλα του συνεπιβάτη). Oi San Marino και Sport Hockenheim εκδόσεις σταματούν. Το XR από την άλλη, θα προσφέρεται σε έκδοση Triple Black που θα περιλαμβάνει χούφτες, ενώ η έκδοση Exclusive σταματά την παραγωγή της.

Tags: