Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Triumph Daytona 765: Επίσημα μοντέλο του 2020

Επιβεβαίωση από το εργοστάσιο

Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχατε διαβάσει εδώ σχετικά με το Daytona 765 που ετοιμάζει η Triumph και τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες της MCN που το έδειχναν σε δοκιμές στο δρόμο. Τώρα, έρχεται η επίσημη επιβεβαίωση από το εργοστάσιο ότι η μοτοσυκλέτα θα μπει στην παραγωγή και θα φτάσει στις αγορές ως έκδοση περιορισμένης παραγωγής την άνοιξη του 2020, σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσει η εταιρεία την επιτυχημένη συμμετοχή της στην κατηγορία της Moto2, ως αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων.
Η έκδοση θα ονομάζεται Triumph Daytona Moto2 765 Limited Edition και θα παραχθεί σε δύο διαφορετικές εναλλακτικές, μία για την Ευρώπη και την Ασία και μία για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Σε κάθε αγορά θα διατεθούν 765 μοτοσυκλέτες, ενώ στην πάνω πλάκα θα είναι χαραγμένος με λέιζερ ο αύξοντας αριθμός του μοντέλου.


Η καρδιά του νέου supersport θα είναι ο κινητήρας των 765cc που τον είδαμε για πρώτη φορά στο Street Triple RS και είναι ό ίδιος που εξελίχθηκε και βελτιώθηκε για να εξοπλίσει τις μοτοσυκλέτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αν μη τι άλλο, θα πρόκειται για το δυνατότερο Daytona που έχει φτιαχτεί ποτέ, με την Triumph να ανακοινώνει πως θα διαθέτει "σημαντικά αυξημένη ισχύ και ροπή σε σχέση με το παλιότερο 675R αλλά και το Street Triple RS". Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα είναι αρκετά πιο ελαφριά από την Daytona 675R.
Στο Street Triple RS, αυτός ο κινητήρας αποδίδει 121 άλογα, ενώ στην Moto2 μορφή του παράγει πάνω από 138 ίππους. Με δεδομένο ότι ο προκάτοχός του χαρακτηριζόταν από τον εξαιρετικό συνδυασμό της δύναμης και της ευελιξίας, το σίγουρο είναι ότι αυτή η περιορισμένη έκδοση θα είναι τουλάχιστον συναρπαστική.


Το τελικό από τιτάνιο είναι της Arrow, παρόμοιο με αυτό που φορούν οι μοτοσυκλέτες της Moto2, ενώ η νέα TFT οθόνη θα καλωσορίζει τον αναβάτη της με το επίσημο λογότυπο της κατηγορίας. Θα υπάρχουν πέντε power modes και quickshifter διπλής κατεύθυνσης στον στάνταρ εξοπλισμό. Τα χρώματα της αγγλικής σημαίας θα είναι η μοναδική χρωματική επιλογή με την οποία θα διατίθεται, όπως ήταν και το πρωτότυπο για την Moto2 που έφερε πάνω του και το λογότυπο της Moto2.


Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας θα ανακοινωθούν από την Triumph στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, κατά τη διάρκεια του βρετανικού GP στο Silverstone στις 23-25 Αυγούστου, εκεί όπου θα κάνει την πρώτη του βόλτα μέσα στην πίστα. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μοτοσυκλέτες θα βγουν στις αγορές τον Μάρτιο του 2020, ενώ την ημέρα της παρουσίασής του θα ανακοινωθεί και η τιμή του.