Vespa Primavera Batik - Εμπνευσμένη από την τεχνική βαφής υφασμάτων της Ινδονησίας

Με παραδοσιακά Batik μοτίβα σε πράσινο χρώμα
Vespa Primavera Batik 2024 νέα έκδοση
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/7/2024

Η Vespa Primavera Batik παρουσιάστηκε από την ιταλική εταιρεία και συνδυάζει τις διαχρονικές γραμμές της Primavera με τα παραδοσιακά ινδονησιακά μοτίβα Batik.

Με ιστορία που ξεπερνά τους οχτώ αιώνες η Batik είναι η παραδοσιακή τέχνη και τεχνική που χρησιμοποιείται στο νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας για τη βαφή των υφασμάτων, και τη διακόσμησή τους με όμορφα μοτίβα. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ακόμη περισσότερο για τα μοτίβα που δημιουργούν οι Ινδονήσιοι αξιοποιώντας την τεχνική, ενώ έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Vespa Primavera Batik 2024 νέα έκδοση

Τώρα τα εντυπωσιακά παραδοσιακά ινδονησιακά μοτίβα Batik βρίσκουν τον δρόμο τους και στη νέα ομώνυμη έκδοση της Vespa Primavera, "μια ωδή στη ζωή και τη χαρά, στο ταξίδι και την ανακάλυψη" όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιταλοί.

Vespa Batik new edition 2024

Με κύρια χρώματα το πράσινο και το μαύρο στη νέα έκδοση της Vespa Primavera θα βρει κανείς επτά διαφορετικά μοτίβα Batik που προέρχονται από τα νησιά Java, Sumatra και Bali. Το κάθε μοτίβο έχει τη δική του σημασία και αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Primavera αναφέρονται στη ζωή, τη δύναμη, τη μακροζωία, τον σεβασμό στην καταγωγή, στη γοητεία και το χάρισμα, στη σοφία και στην ηγεσία.

Vespa Primavera Batik 2024 νέα έκδοση

Η επένδυση της σέλας είναι σε ανοιχτό καφέ χρώμα με πράσινες ραφές, ενώ σε πράσινο χρώμα είναι και το top case, το οποίο μπορεί να διακοσμηθεί με αυτοκόλλητα επίσης με Batik μοτίβα.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει γνωστό πότε η Vespa Primavera Batik θα κάνει την εμφάνισή της και στην ελληνική αγορά.

Vespa Primavera Batik

 

 

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες