Yamaha Tenere 700 Extreme / Explore Editions - Δυο νέες εκδόσεις σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία

Χτισμένες με αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της εταιρείας
Yamaha Tenere Extreme Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2023

Στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία κάνουν ντεμπούτο πιλοτικά το 2023 δυο νέες εκδόσεις του Yamaha Tenere 700, η Extreme και η Explore editions, που ουσιαστικά χρησιμοποιούν τη βασική έκδοση, με έξτρα αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της Iwata.

Αν οι εκδόσεις έχουν εμπορική επιτυχία, μπορεί να τις δούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το 2024.

Από το ντεμπούτο του Tenere 700 το 2019, η On-Off μοτοσυκλέτα της Yamaha έχει σημειώσει περισσότερες από 40.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ έχει εμπλουτιστεί με τις εκδόσεις Rally και World Raid. Τώρα, αρχικά σε 3 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, κάνουν την εμφάνιση τους δυο ακόμα εκδόσεις, οι Tenere 700 Extreme Edition και Tenere 700 Explore Edition.

Tenere 700 Extreme Edition - Για καλύτερες Off-Road επιδόσεις

Extreme

Τα επιπλέον αξεσουάρ της Extreme Edition περιλαμβάνουν πλήρως ρυθμιζόμενες KYB αναρτήσεις με 20 επιπλέον χιλιοστά διαδρομής τόσο μπροστά (230 mm) όσο και πίσω (220 mm), ενώ το πιρούνι έχει επίστρωση Kashima. Με τις ψηλότερες αναρτήσεις η ελάχιστη απόσταση από το έαφος έχει ανέβει στα 260 mm, όπως έχει ανέβει και το ύψος σέλας στα 910 mm. Στον στάνταρ εξοπλισμό του, θα βρείτε μαρσπιέ τιτανίου, αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου, οδηγό αλυσίδας, ψηλό φτερό μπροστά και σέλα με πιο επίπεδο προφίλ.

Tenere 700 Explore Edition - Βελτιωμένη άνεση και χρηστικότητα

Explore

Εδώ η Yamaha ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο από το Extreme, μειώνοντας τις διαδρομές των αναρτήσεων κατά 20 χιλιοστά σε σχέση με τη βασική έκδοση, κάτι που οδήγησε σε μείωση του ύψους σέλας στα 860 mm, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα προσβάσιμη και στα χαμηλότερα αναστήματα. Νέες είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων για καλύτερη συμπεριφορά με συνεπιβάτη και αποσκευές, ψηλότερη και φαρδύτερη κατά 50% είναι η ζελατίνα, ενώ η Explore διαθέτει και ένα νέο quickshifter για βέλτιστες αλλαγές χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει να εφοδιάσει τη μοτοσυκλέτα του με μαλακές ή σκληρές βαλίτσες -με έξτρα κόστος.

Οι 2 νέες εκδόσεις θα γίνουν διαθέσιμες σε Icon Blue και Tech Kamo χρώματα.

Ετικέτες

BMW Motorrad M 1000 XR - 200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά

Παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή, περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο παραγωγής το Β' 6μηνο του 23
BMW M 1000 XR Prototype
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/6/2023

Με την πρωτότυπη M 1000 XR, η BMW Motorrad μας δίνει μία πρώτη γεύση από το τρίτο μοντέλο M της, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Β' 6μηνο του 2023. Μια ψηλή μοτοσυκλέτα sport-τουρισμού με έφεση στην υπερβολή, με απόδοση 200 hp και βάρος μόλις 223 γεμάτων κιλών!

Το γράμμα M είναι παγκοσμίως συνώνυμο της αγωνιστικής επιτυχίας και των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της BMW. Το 2019 η BMW Motorrad ξεκίνησε με τη σειρά της να χρησιμοποιεί το γράμμα Μ για τεχνικό ρουχισμό και για αξεσουάρ. Τα επόμενα χρόνια παρουσιάστηκαν οι δυο πρώτες M εκδόσεις της BMW Motorrad, με τη μορφή της M RR και της M R.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων της BMW Motorrad και μία παράδοση σχεδόν ενός αιώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το τρίτο μοντέλο της σειράς Μ, η πρωτότυπη M 1000 XR αποτελεί πρόγευση μιας supersport μοτοσυκλέτας τουρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως καθημερινό μεταφορικό μέσο, ως μοτοσυκλέτα σπορ-τουρισμού, αλλά και ως Supersport μοτοσυκλέτα σε track day χρήση.

200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά!

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Ως βάση εδώ χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος κινητήρας της supersport BMW S 1000 RR, ο οποίος διαθέτει την τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού και βύθισης των βαλβίδων BMW ShiftCam. Με απόδοση πάνω από 200 hp, βάρος μόλις 223 kg με γεμάτο ρεζερβουάρ, η M XR διαθέτει κορυφαίο πλαίσιο, αναρτήσεις, αεροδυναμική και ηλεκτρονικά βοηθήματα, αποτελώντας μια μοναδική crossover μοτοσυκλέτα.

Περαιτέρω μείωση του βάρους και ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά μπορούν να επιτευχθούν με το M Competition Package, το οποίο διατίθεται ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός. Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου M XR είναι περίπου 280 χλμ/ώρα!

M winglets αεροδυναμικά "φτεράκια"

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Πέρα από τα κορυφαία περιφερειακά, η αεροδυναμική αποτέλεσε επίσης βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του πρωτότυπου M XR. Η νέα M XR απέκτησε αεροδυναμικά "φτεράκια" με στόχο να κρατά τον μπροστινό τροχό "βιδωμένο" στην άσφαλτο ακόμη και στις πιο βίαιες επιταχύνσεις στις μεγάλες ταχύτητες. Το πρόσθετο φορτίο που ασκείται στον εμπρός τροχό εξουδετερώνει την τάση ανύψωσής του κατά την επιτάχυνση, με αποτέλεσμα το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης να παρεμβαίνει λιγότερο. Έτσι περισσότερη κινητήρια ισχύς μετατρέπεται σε επιτάχυνση με αποτέλεσμα ο αναβάτης να επιτυγχάνει ταχύτερο χρόνο στην πίστα. Η σέλα και το τρίγωνο της θέσης του αναβάτη έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζεται με βέλτιστο τρόπο ο μπροστινός τροχός, βοηθώντας ακόμα περισσότερο το κράτημα.

Φρένα M με ακτινική τρόμπα μπροστά

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Όπως η M RR και η M R, έτσι και η νέα M XR διαθέτει φρένα M. Αυτά αναπτύχθηκαν με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από τα αγωνιστικά φρένα στις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσικλέτες της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Οι δαγκάνες των φρένων M διαθέτουν μπλε ανοδιωμένη επίστρωση σε συνδυασμό με το διάσημο λογότυπο M.

Η BMW Motorrad θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα BMW M 1000 XR το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Δείτε παρακάτω το θεαματικό βίντεο για τη μοτοσυκλέτα, που έγινε με τη συνδρομή του αναβάτη της BMW στο Isle of Man TT, Peter Hickman!

 

BMW Motorrad Βαγιανέλης

Ετικέτες