Yamaha Tenere 700 Extreme / Explore Editions - Δυο νέες εκδόσεις σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία

Χτισμένες με αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της εταιρείας
Yamaha Tenere Extreme Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2023

Στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία κάνουν ντεμπούτο πιλοτικά το 2023 δυο νέες εκδόσεις του Yamaha Tenere 700, η Extreme και η Explore editions, που ουσιαστικά χρησιμοποιούν τη βασική έκδοση, με έξτρα αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της Iwata.

Αν οι εκδόσεις έχουν εμπορική επιτυχία, μπορεί να τις δούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το 2024.

Από το ντεμπούτο του Tenere 700 το 2019, η On-Off μοτοσυκλέτα της Yamaha έχει σημειώσει περισσότερες από 40.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ έχει εμπλουτιστεί με τις εκδόσεις Rally και World Raid. Τώρα, αρχικά σε 3 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, κάνουν την εμφάνιση τους δυο ακόμα εκδόσεις, οι Tenere 700 Extreme Edition και Tenere 700 Explore Edition.

Tenere 700 Extreme Edition - Για καλύτερες Off-Road επιδόσεις

Extreme

Τα επιπλέον αξεσουάρ της Extreme Edition περιλαμβάνουν πλήρως ρυθμιζόμενες KYB αναρτήσεις με 20 επιπλέον χιλιοστά διαδρομής τόσο μπροστά (230 mm) όσο και πίσω (220 mm), ενώ το πιρούνι έχει επίστρωση Kashima. Με τις ψηλότερες αναρτήσεις η ελάχιστη απόσταση από το έαφος έχει ανέβει στα 260 mm, όπως έχει ανέβει και το ύψος σέλας στα 910 mm. Στον στάνταρ εξοπλισμό του, θα βρείτε μαρσπιέ τιτανίου, αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου, οδηγό αλυσίδας, ψηλό φτερό μπροστά και σέλα με πιο επίπεδο προφίλ.

Tenere 700 Explore Edition - Βελτιωμένη άνεση και χρηστικότητα

Explore

Εδώ η Yamaha ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο από το Extreme, μειώνοντας τις διαδρομές των αναρτήσεων κατά 20 χιλιοστά σε σχέση με τη βασική έκδοση, κάτι που οδήγησε σε μείωση του ύψους σέλας στα 860 mm, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα προσβάσιμη και στα χαμηλότερα αναστήματα. Νέες είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων για καλύτερη συμπεριφορά με συνεπιβάτη και αποσκευές, ψηλότερη και φαρδύτερη κατά 50% είναι η ζελατίνα, ενώ η Explore διαθέτει και ένα νέο quickshifter για βέλτιστες αλλαγές χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει να εφοδιάσει τη μοτοσυκλέτα του με μαλακές ή σκληρές βαλίτσες -με έξτρα κόστος.

Οι 2 νέες εκδόσεις θα γίνουν διαθέσιμες σε Icon Blue και Tech Kamo χρώματα.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες