Yamaha Tenere 700 Extreme / Explore Editions - Δυο νέες εκδόσεις σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία

Χτισμένες με αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της εταιρείας
Yamaha Tenere Extreme Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2023

Στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία κάνουν ντεμπούτο πιλοτικά το 2023 δυο νέες εκδόσεις του Yamaha Tenere 700, η Extreme και η Explore editions, που ουσιαστικά χρησιμοποιούν τη βασική έκδοση, με έξτρα αξεσουάρ από τον επίσημο κατάλογο της Iwata.

Αν οι εκδόσεις έχουν εμπορική επιτυχία, μπορεί να τις δούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το 2024.

Από το ντεμπούτο του Tenere 700 το 2019, η On-Off μοτοσυκλέτα της Yamaha έχει σημειώσει περισσότερες από 40.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ έχει εμπλουτιστεί με τις εκδόσεις Rally και World Raid. Τώρα, αρχικά σε 3 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, κάνουν την εμφάνιση τους δυο ακόμα εκδόσεις, οι Tenere 700 Extreme Edition και Tenere 700 Explore Edition.

Tenere 700 Extreme Edition - Για καλύτερες Off-Road επιδόσεις

Extreme

Τα επιπλέον αξεσουάρ της Extreme Edition περιλαμβάνουν πλήρως ρυθμιζόμενες KYB αναρτήσεις με 20 επιπλέον χιλιοστά διαδρομής τόσο μπροστά (230 mm) όσο και πίσω (220 mm), ενώ το πιρούνι έχει επίστρωση Kashima. Με τις ψηλότερες αναρτήσεις η ελάχιστη απόσταση από το έαφος έχει ανέβει στα 260 mm, όπως έχει ανέβει και το ύψος σέλας στα 910 mm. Στον στάνταρ εξοπλισμό του, θα βρείτε μαρσπιέ τιτανίου, αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου, οδηγό αλυσίδας, ψηλό φτερό μπροστά και σέλα με πιο επίπεδο προφίλ.

Tenere 700 Explore Edition - Βελτιωμένη άνεση και χρηστικότητα

Explore

Εδώ η Yamaha ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο από το Extreme, μειώνοντας τις διαδρομές των αναρτήσεων κατά 20 χιλιοστά σε σχέση με τη βασική έκδοση, κάτι που οδήγησε σε μείωση του ύψους σέλας στα 860 mm, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα προσβάσιμη και στα χαμηλότερα αναστήματα. Νέες είναι οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων για καλύτερη συμπεριφορά με συνεπιβάτη και αποσκευές, ψηλότερη και φαρδύτερη κατά 50% είναι η ζελατίνα, ενώ η Explore διαθέτει και ένα νέο quickshifter για βέλτιστες αλλαγές χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει να εφοδιάσει τη μοτοσυκλέτα του με μαλακές ή σκληρές βαλίτσες -με έξτρα κόστος.

Οι 2 νέες εκδόσεις θα γίνουν διαθέσιμες σε Icon Blue και Tech Kamo χρώματα.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ