Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

200km/h με ηλεκτρικό σκούτερ NIU! Τα έπιασε πηδώντας από αεροπλάνο-[VIDEO]

Από την καλύτερη ομάδα κασκαντέρ

Με μία κορυφαία ομάδα κασκαντέρ του Hollywood για άλματα με αλεξίπτωτο συνεργάστηκε η Niu ρίχνοντας ένα Nqi GT από αεροπλάνο, ή καλύτερα τρία Niu σε τρία διαδοχικά άλματα ώστε να καταφέρουν να έχουν λήψεις από όλες τις πλευρές χωρίς να φαίνονται οι κάμεραμαν.

Γιατί να το κάνεις αυτό; Για δύο λόγους. Δημοσιότητα και υπενθύμιση πως η Niu, κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών δίκυκλων, θέλει να συνδέσει το όνομά της με την ηλεκτροκίνηση στα σκούτερ. Όχι πολύ καιρό πίσω μία Vespa έκανε αντίστοιχο άλμα, όπως φαίνεται πιο κάτω. Τώρα έρχεται η σειρά της Niu να κάνει κάτι αντίστοιχο. Η Vespa είναι η αρχή των σκούτερ, η Niu θέλει να γίνει το μέλλον τους και κάπως έτσι φτάσαμε στο άλμα.

Στην ιστορία των αλμάτων με αλεξίπτωτα μπορείς να πεις πως έχουν γίνει σχεδόν όλα, έχουμε δει άλματα σχεδόν με οτιδήποτε χωρά σε ένα αεροπλάνο, όμως οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Στην περίπτωση της Vespa το άλμα είχε γίνει από αερόστατο από το οποίο κρεμόταν ο αναβάτης, η Niu πήγε τα πράγματα αρκετά παρακάτω. Ανέθεσε την δουλειά αυτή στον JT Holmes, που συχνά τον βλέπει κανείς σε παραγωγές της Red Bull όταν δεν εργάζεται σε κάποια νέα ταινία του Hollywood, ο οποίος πήρε τον φωτογράφο Craig O'Brien, από το ίδιο επίσης πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας. Κι έτσι από πλευράς εικόνας και αρτιότητας video, έχουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά άλματα με αλεξίπτωτο που έχουν γίνει με δίκυκλο, όπου φαίνεται σαν ο JT Holmes να περίμενε να φτάσει σε κατάλληλο ύψος το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο μόνος του μέσα στην καμπίνα. Στην πράξη το άλμα έγινε τρεις φορές συνδέοντας τις σκηνές, όπως φαίνεται στο δεύτερο video που επίσης έδειξε η Niu με σκηνές από τα γυρίσματα.

παλαιότερο άλμα με Vespa

Μόνη ένσταση των θεατών στην υπεραντιδραστική κοινωνία που ζούμε, είναι για την υγεία του σκούτερ. Θα ήθελαν να δουν πως ήταν όταν έφτασε στο έδαφος καθώς δεν φαίνεται να έχει το δικό του αλεξίπτωτο, όπως για παράδειγμα είχε η Vespa. Κάποιος φτάνει να μιλά ακόμη και για το περιβάλλον, με δεδομένο πως κάτι παράχθηκε, ξόδεψε πόρους και καταστράφηκε, ξεχνώντας προφανώς πως σε μια Hollywoodιανή παραγωγή, όπως τελικά είναι και αυτή, τα οχήματα που καταστρέφονται μπορεί να μετρούνται και σε εκατοντάδες. H Niu απαντά πως το σκούτερ είναι μία χαρά καθώς σώθηκε από τους υπόλοιπους αλεξιπτωτιστές, αν κι αυτό μάλλον θα ήταν μία ακριβότερη λύση από το να καταστρέψουν ακόμη και τρία καινούρια σκούτερ… Το αποτέλεσμα πάντως είναι σίγουρα απολαυστικό:

Σκηνές από τα γυρίσματα που φανερώνουν και το μέγεθος της παραγωγής όπου κατασκευάστηκε μέχρι και μακέτα της καμπίνας για τις πρόβες του άλματος: