200km/h με ηλεκτρικό σκούτερ NIU! Τα έπιασε πηδώντας από αεροπλάνο-[VIDEO]

Από την καλύτερη ομάδα κασκαντέρ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/2/2021

Με μία κορυφαία ομάδα κασκαντέρ του Hollywood για άλματα με αλεξίπτωτο συνεργάστηκε η Niu ρίχνοντας ένα Nqi GT από αεροπλάνο, ή καλύτερα τρία Niu σε τρία διαδοχικά άλματα ώστε να καταφέρουν να έχουν λήψεις από όλες τις πλευρές χωρίς να φαίνονται οι κάμεραμαν.

Γιατί να το κάνεις αυτό; Για δύο λόγους. Δημοσιότητα και υπενθύμιση πως η Niu, κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών δίκυκλων, θέλει να συνδέσει το όνομά της με την ηλεκτροκίνηση στα σκούτερ. Όχι πολύ καιρό πίσω μία Vespa έκανε αντίστοιχο άλμα, όπως φαίνεται πιο κάτω. Τώρα έρχεται η σειρά της Niu να κάνει κάτι αντίστοιχο. Η Vespa είναι η αρχή των σκούτερ, η Niu θέλει να γίνει το μέλλον τους και κάπως έτσι φτάσαμε στο άλμα.

Στην ιστορία των αλμάτων με αλεξίπτωτα μπορείς να πεις πως έχουν γίνει σχεδόν όλα, έχουμε δει άλματα σχεδόν με οτιδήποτε χωρά σε ένα αεροπλάνο, όμως οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Στην περίπτωση της Vespa το άλμα είχε γίνει από αερόστατο από το οποίο κρεμόταν ο αναβάτης, η Niu πήγε τα πράγματα αρκετά παρακάτω. Ανέθεσε την δουλειά αυτή στον JT Holmes, που συχνά τον βλέπει κανείς σε παραγωγές της Red Bull όταν δεν εργάζεται σε κάποια νέα ταινία του Hollywood, ο οποίος πήρε τον φωτογράφο Craig O'Brien, από το ίδιο επίσης πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας. Κι έτσι από πλευράς εικόνας και αρτιότητας video, έχουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά άλματα με αλεξίπτωτο που έχουν γίνει με δίκυκλο, όπου φαίνεται σαν ο JT Holmes να περίμενε να φτάσει σε κατάλληλο ύψος το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο μόνος του μέσα στην καμπίνα. Στην πράξη το άλμα έγινε τρεις φορές συνδέοντας τις σκηνές, όπως φαίνεται στο δεύτερο video που επίσης έδειξε η Niu με σκηνές από τα γυρίσματα.

παλαιότερο άλμα με Vespa

Μόνη ένσταση των θεατών στην υπεραντιδραστική κοινωνία που ζούμε, είναι για την υγεία του σκούτερ. Θα ήθελαν να δουν πως ήταν όταν έφτασε στο έδαφος καθώς δεν φαίνεται να έχει το δικό του αλεξίπτωτο, όπως για παράδειγμα είχε η Vespa. Κάποιος φτάνει να μιλά ακόμη και για το περιβάλλον, με δεδομένο πως κάτι παράχθηκε, ξόδεψε πόρους και καταστράφηκε, ξεχνώντας προφανώς πως σε μια Hollywoodιανή παραγωγή, όπως τελικά είναι και αυτή, τα οχήματα που καταστρέφονται μπορεί να μετρούνται και σε εκατοντάδες. H Niu απαντά πως το σκούτερ είναι μία χαρά καθώς σώθηκε από τους υπόλοιπους αλεξιπτωτιστές, αν κι αυτό μάλλον θα ήταν μία ακριβότερη λύση από το να καταστρέψουν ακόμη και τρία καινούρια σκούτερ… Το αποτέλεσμα πάντως είναι σίγουρα απολαυστικό:

Σκηνές από τα γυρίσματα που φανερώνουν και το μέγεθος της παραγωγής όπου κατασκευάστηκε μέχρι και μακέτα της καμπίνας για τις πρόβες του άλματος:

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες