200km/h με ηλεκτρικό σκούτερ NIU! Τα έπιασε πηδώντας από αεροπλάνο-[VIDEO]

Από την καλύτερη ομάδα κασκαντέρ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/2/2021

Με μία κορυφαία ομάδα κασκαντέρ του Hollywood για άλματα με αλεξίπτωτο συνεργάστηκε η Niu ρίχνοντας ένα Nqi GT από αεροπλάνο, ή καλύτερα τρία Niu σε τρία διαδοχικά άλματα ώστε να καταφέρουν να έχουν λήψεις από όλες τις πλευρές χωρίς να φαίνονται οι κάμεραμαν.

Γιατί να το κάνεις αυτό; Για δύο λόγους. Δημοσιότητα και υπενθύμιση πως η Niu, κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών δίκυκλων, θέλει να συνδέσει το όνομά της με την ηλεκτροκίνηση στα σκούτερ. Όχι πολύ καιρό πίσω μία Vespa έκανε αντίστοιχο άλμα, όπως φαίνεται πιο κάτω. Τώρα έρχεται η σειρά της Niu να κάνει κάτι αντίστοιχο. Η Vespa είναι η αρχή των σκούτερ, η Niu θέλει να γίνει το μέλλον τους και κάπως έτσι φτάσαμε στο άλμα.

Στην ιστορία των αλμάτων με αλεξίπτωτα μπορείς να πεις πως έχουν γίνει σχεδόν όλα, έχουμε δει άλματα σχεδόν με οτιδήποτε χωρά σε ένα αεροπλάνο, όμως οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο. Στην περίπτωση της Vespa το άλμα είχε γίνει από αερόστατο από το οποίο κρεμόταν ο αναβάτης, η Niu πήγε τα πράγματα αρκετά παρακάτω. Ανέθεσε την δουλειά αυτή στον JT Holmes, που συχνά τον βλέπει κανείς σε παραγωγές της Red Bull όταν δεν εργάζεται σε κάποια νέα ταινία του Hollywood, ο οποίος πήρε τον φωτογράφο Craig O'Brien, από το ίδιο επίσης πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας. Κι έτσι από πλευράς εικόνας και αρτιότητας video, έχουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά άλματα με αλεξίπτωτο που έχουν γίνει με δίκυκλο, όπου φαίνεται σαν ο JT Holmes να περίμενε να φτάσει σε κατάλληλο ύψος το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο μόνος του μέσα στην καμπίνα. Στην πράξη το άλμα έγινε τρεις φορές συνδέοντας τις σκηνές, όπως φαίνεται στο δεύτερο video που επίσης έδειξε η Niu με σκηνές από τα γυρίσματα.

παλαιότερο άλμα με Vespa

Μόνη ένσταση των θεατών στην υπεραντιδραστική κοινωνία που ζούμε, είναι για την υγεία του σκούτερ. Θα ήθελαν να δουν πως ήταν όταν έφτασε στο έδαφος καθώς δεν φαίνεται να έχει το δικό του αλεξίπτωτο, όπως για παράδειγμα είχε η Vespa. Κάποιος φτάνει να μιλά ακόμη και για το περιβάλλον, με δεδομένο πως κάτι παράχθηκε, ξόδεψε πόρους και καταστράφηκε, ξεχνώντας προφανώς πως σε μια Hollywoodιανή παραγωγή, όπως τελικά είναι και αυτή, τα οχήματα που καταστρέφονται μπορεί να μετρούνται και σε εκατοντάδες. H Niu απαντά πως το σκούτερ είναι μία χαρά καθώς σώθηκε από τους υπόλοιπους αλεξιπτωτιστές, αν κι αυτό μάλλον θα ήταν μία ακριβότερη λύση από το να καταστρέψουν ακόμη και τρία καινούρια σκούτερ… Το αποτέλεσμα πάντως είναι σίγουρα απολαυστικό:

Σκηνές από τα γυρίσματα που φανερώνουν και το μέγεθος της παραγωγής όπου κατασκευάστηκε μέχρι και μακέτα της καμπίνας για τις πρόβες του άλματος:

 

EICMA: SWM Versante 550 2026 - Νέο μεσαίο crossover

Με δικύλινδρο κινητήρα 494 κ.εκ. 49 ίππων και ακτινωτούς τροχούς 19''-17''
SWM Versante 550 2026 -EICMA 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

6/11/2025

Η SWΜ κάνει είσοδο στα 500άρια crossover με το Versante 550, μια μοτοσυκλέτα με ακτινωτούς τροχούς και 19άρη εμπρός, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις KYB και καλό επίπεδο εξοπλισμού.

To SWM Versante 550 έχει εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα 494 κ.εκ. με την απόδοσή του να τον θέτει εκτός κατηγορίας διπλώματος Α2 αφού ξεπερνά τη μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύ κατά δύο ίππους και φτάνει στους 49 (37 kW) στις 8.500 σ.α.λ. και τα 4,59 kg.m στις 8.500 και 7.000 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες και προέρχονται από την KYB, το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και τις συμβατικής τοποθέτησης δαγκάνες των φρένων υπογράφει η J.Juan. Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 110/80 και 150/70 για τον εμπρός και τον πίσω τροχό αντίστοιχα, ενώ το βάρος χωρίς υγρά βρίσκεται στα 210 κιλά. 

Με το όνομά της να σημαίνει πλαγιά βουνού, η Versante 550 έχει ύψος σέλας στα 810 χλστ. και μεταξόνιο στα 1.450 χλστ., ενώ η αυτονομία της, σύμφωνα με την SWM ξεπερνά τα 400 χλμ. χάρη και στο 19λιτρο ρεζερβουάρ. Οι επιδόσεις της μοτοσυκλέτας βρίσκονται λογικά εντός του πλαισίου των 500-600 κ.εκ. με την εταιρεία να αναφέρει τελική ταχύτητα πάνω από 160χλμ./ώρα.

Η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται στην Κίνα σε εργοστάσιο του μητρικού Shineray Group και ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας είναι πλούσιος για τα δεδομένα της κατηγορίας που έχουν ανέβει πολύ τους τελευταίους μήνες ελέω των κινέζικων εταιρειών. Η μοτοσυκλέτα έχει TFT οθόνη που προσφέρει συνδεσιμότητα με κινητό και λειτουργία mirroring για πλοήγηση, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, τα φώτα είναι Full LED, ενώ στάνταρ είναι η θύρα USB, το σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών, το traction control, και το ρυθμιζόμενο ABS, όπως και η εμπρόσθια κάμερα καταγραφής με την SWM να αναφέρει ότι περιλαμβάνεται και σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, το οποίο λογικά λειτουργεί μέσω της ίδιας κάμερας καθώς δεν διακρίνεται ραντάρ.

Ετικέτες