Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Αυτό είναι το νέο Honda CBR 600 RR και έχει φτερά [VIDEO}

Με όλα τα ηλεκτρονικά

Με ένα video διάρκεια λίγο πάνω από ένα λεπτό, η Honda μας παρουσιάζει το νέο CBR 600 RR δημιουργό ντας μας περισσότερες απορίες απ’ όσες είχαμε πριν το δούμε!  Πρώτον γιατί έχει μόνο δύο “R” και δεν είναι Triple-R όπως το ολοκαίνουριο Fireblade που έδειξε πέρσι. Έτσι ενώ η “μούρη” του νέου φαίρινγκ ακολουθεί την αισθητική του μεγάλου αδερφού, όπως άλλωστε κάνουν και οι χρωματισμοί, εν τούτοις δεν φαίνεται να έχουν γίνει τρομερές αλλαγές στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Σίγουρα θα είναι Euro 5, οπότε θα υπάρχουν οπωσδήποτε αλλαγές στον κινητήρα (δύο καταλύτες, νέα τροφοδοσία κ.τ.λ. ) και όλοι μπορούμε να δούμε πως τα όργανα είναι ολόιδια με εκείνα του προηγούμενου CBR 1000 RR.

Εκείνο που μένει αναπάντητο είναι το επίπεδο της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών που έχει βάλει η Honda σε αυτή τη μοτοσυκλέτα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές της οι περιορισμοί στο κόστος που απαιτεί αυτή η κατηγορία. Από της Yamaha R6 πάντως είναι σαφώς πιο πλούσια, καθώς πέρα από το ρυθμιζόμενο Traction Control και τους χάρτες απόδοσης του ride by wire ψεκασμού, έχει επιπλέον Engine Brake και Wheelie Control.

Από το video δεν φαίνεται αν έχουμε αλλαγές στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα φρένα, αλλά στον συγκεκριμένο τομέα η CBR 600 RR δεν είχε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, οπότε δεν θα μας πειράξει αν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές ή όχι. Στις 21 Αυγούστου θα ξέρουμε λεπτομέρειες λέει η Honda..