Από τότε που οι κινέζοι ανέλαβαν τα ηνία της ιταλικής εταιρείας, τα μοντέλα της Benelli αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό σε όλες τις κατηγορίες, από τα 125 έως και τα 500 κυβικά. Φέτος κάνουν ακόμα ένα βήμα, μπαίνοντας δυναμικά στην πολύ απαιτητική κατηγορία των καθαρόαιμων motocross (ή cross country για την αγορά των ΗΠΑ και της Αυστραλίας) με το ολοκαίνουριο SSR 300.
Η SSR είναι θυγατρική της Benelli και (προς το παρόν…) έχει δικό της ξεχωριστό λογότυπο, όμως κατασκευάζονται από την Benelli και πωλούνται από το δίκτυο αντιπροσώπων της. Για το 2020 παρουσίασε το νέο SR300 με υγρόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 30,84 ίππων στις 9.500 στροφές, αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και δυνατότητα επιλογής μανιβέλας ή μίζας. Η τιμή του είναι στις ΗΠΑ 4.399 δολάρια προ φόρων, σχεδόν τα μισά σε σχέση με τα ιαπωνικά και ευρωπαϊκά 250. Δυστυχώς έχει εγγύηση μόλις 30 ημερών, καθώς θεωρείται αγωνιστικό όχημα και δεν υποχρεούται να έχει την ετήσια ή την διετή εγγύηση των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
19/5/2026
Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.
Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.
Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης
Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.
Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής