BMW F800R - EICMA 2014

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/11/2014

Προβολέας και ψυχή από Husqvarna Nuda!!

Πιο κοντά στο σύνηθες της κατηγορίας από πλευράς χρήσης, και αρκετά πιο κοντά στο συνηθισμένο για όλο τον κόσμο, από πλευράς εμφάνισης. To F800R ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση, απλά με το κεντρικό προβολέα που τοποθέτησε στη θέση των προηγούμενων αλλήθωρων φώτων, ενώ με 3 περισσότερους ίππους και κοντύτερες σχέσεις, αλλάζει και σε χαρακτήρα. Γιατί αυτό που έλειπε από το προηγούμενο μοντέλο, είναι η διασκεδαστική πλευρά της οδήγησης. Για να σηκώσεις σούζα, έπρεπε να είσαι χειρουργικά ακριβής με το γκάζι και τις στροφές, αφού κιβώτιο και απόκριση ήταν φτιαγμένα για ομαλές επιταχύνσεις και πιο ταξιδιάρικη οδήγηση. Υποτίθεται ότι αυτό έχει αλλάξει τόσο από την μεγαλύτερη ιπποδύναμη, όσο και τις κοντύτερες δύο πρώτες σχέσεις, παρόλο που η ροπή παραμένει αμετάβλητη. Πέρα από την εμφάνιση, αυτές είναι και οι πιο σοβαρές αλλαγές της μοτοσυκλέτας, για το 2015, αν και οι περισσότεροι μπορεί να πουν πως σημαντικότερα είναι τα φώτα. Η BMW εγκαταλείπει τη σχολή του David Robb με τάχιστα βήματα, όπως φαίνεται. Ο κ.Robb, που το MOTO είχε συνομιλήσει πολλές φορές μαζί του, ήταν ο αμερικανικός υπεύθυνος του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας, από το ΄93 μέχρι και το 2012. Πνευματικό "παιδί" του είναι και το S1000RR, που τώρα αποβάλει κι αυτό (σιγά-σιγά) τα αλλήθωρα φώτα. Ο περίεργος σχεδιασμός των φώτων τις BMW είναι καθαρά δημιούργημα του κ.Robb, και δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του, φαίνεται ότι θα αποτελέσουν οριστικό παρελθόν για την BMW.

Βέβαια, αν συγκρίνει κανείς το F800R με το Husqvarna Nuda βλέπει ότι ο προβολέας προέρχεται από εκεί! Το Nuda που έχει κερδίσει βραβείο Red Dot για το σχεδιασμό του, είναι αποτέλεσμα εργασίας, μιας μικρής ομάδας σχεδιαστών, από την εποχή που η Husqvarna είχε ακόμα Γερμανικές επιρροές. Ο προβολέας λοιπόν προέρχεται από εκεί. Το ίδιο και οι αλλαγές στην κεφαλή και το χρονισμό που οδήγησαν στην αύξηση της ιπποδύναμης.

Στην εμφάνιση τώρα, οι αλλαγές του F800R φέρνουν και μια πιο άνετη θέση οδήγησης, λιγότερο σκυφτή από πριν, ενώ το ύψος της σέλας είναι κοντύτερο κατά 10 χιλιοστά. Διαφορετική περιμένουμε και τη συμπεριφορά του πιρουνιού, ίσως με πιο σκληρή λειτουργία σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Φυσικά και το F800R, όπως κάθε BMW μοτοσυκλέτα, θα συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό, καθώς και ηλεκτρονικά βοηθήματα, ASC και ESA.

Ετικέτες

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.