CFMOTO MTX Concept: Έρχεται νέο μεγάλο On-Off 21-18 στην EICMA!

Δείχνει να έχει έντονα sport διάθεση για... χώμα!
Έρχεται νέο μεγάλο On-Off 21-18 στην EICMA από την CFMOTO!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2023

Η CFMOTO αποκάλυψε ένα από τα concept μοντέλα που θα δούμε σε λίγες ημέρες στην EICMA και μόνο από την σιλουέτα φαίνεται να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Θα έχει την κωδική ονομασία MTX και περιμένουμε το X να αλλάξει με βάση τον κυβισμό, όταν τελικά βγει στην παραγωγή ή να συμπληρωθεί με τον αντίστοιχο αριθμό. Η σύνδεση με την σειρά MT δεν γίνεται μόνο στο όνομα αλλά και με το χαρακτηριστικό "φρύδι" στους προβολείς.

Ξεχωρίζει η επίπεδη ποδιά του κινητήρα με μεγάλη απόσταση από το έδαφος και άρα και διαδρομών αναρτήσεων. Οι τροχοί ακτινωτοί 21-18 με ιδιαίτερα χαρακτηριστική σχεδίαση του ρύγχους και κάθετη ζελατίνα που παραπέμπει έντονα σε KTM 990.

Η CFMOTO έχει μία σειρά κινητήρων που θα μπορούσε να τοποθετήσει στο νέο MTX ωστόσο δεν φαίνεται να είναι μικρότερο από το 800MT που υπάρχει ήδη ούτε όμως και να έχουν χρησιμοποιήσει τον 1250 κινητήρα που έχουν στη διάθεσή τους σε touring μοντέλο και το έχουμε δει από κοντά, κατά την τελευταία μας επίσκεψη εκεί. Είναι ουσιαστικά ο δικύλινδρος V2 κινητήρας της KTM που αν και μαζεμένος σε διαστάσεις δεν χρησιμοποιείται αυτούσιος στο νέο MTX.

Είναι βέβαιο λοιπόν πως μιλάμε για κάτι νέο, ανάμεσα σε αυτά τα δύο, δηλαδή στην χρυσή τομή κυβισμού αυτή την στιγμή καθώς η αγορά στρέφεται είτε σε μεσαία On-Off είτε πέριξ των χιλιών κυβικών όπου και οι τιμές συντηρούνται σε πιο γήινα επίπεδα, από την στρατόσφαιρα των 20.000+ Ευρώ που ξεκινούν τα μεγάλα των 1.200 κυβικά σε βασικές εκδόσεις και φτάνουν τις 30.000 ή και τις 40.000 Ευρώ!

Έρχεται νέο μεγάλο On-Off 21-18 στην EICMA από την CFMOTO!

Περιμένουμε λοιπόν από την CFMOTO να έχει μία νέα μοτοσυκλέτα που θα πλαισιώνει την σειρά MT από το πάνω άκρο με έντονη σπορ διάθεση, όπως δείχνει η σιλουέτα και εξοπλισμένη για χώμα με ποδιά, ψηλό φτερό, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, φαρδύ τιμόνι, τροχούς 21-18 και αντίστοιχα ελαστικά μεικτής χρήσης.

Με δεδομένο πως η κοινοπραξία CFMOTO και KTM, δηλαδή η KTMR2R πηγαίνει εξαιρετικά όπως την είδαμε με τα μάτια μας και αναλύουμε στο τεύχος 647, δεν είναι καθόλου απίθανο να πρόκειται για μία κοινή πλατφόρμα που σημαίνει πως θα έχουμε εξελίξεις και στα 890 Adventure που ίσως εμπλουτιστούν και με νέα πρόταση. Σε κάθε περίπτωση η σιλουέτα του MTX δείχνει πως έρχονται ορισμένες πολύ καλές εξελίξεις στην κατηγορία, παρότι μάλλον αφορούν το 2025, παραμένοντας στην φάση του πρωτότυπου μοντέλου για το 2024.

Ετικέτες

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες