CFMOTO MTX Concept: Έρχεται νέο μεγάλο On-Off 21-18 στην EICMA!

Δείχνει να έχει έντονα sport διάθεση για... χώμα!
Έρχεται νέο μεγάλο On-Off 21-18 στην EICMA από την CFMOTO!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2023

Η CFMOTO αποκάλυψε ένα από τα concept μοντέλα που θα δούμε σε λίγες ημέρες στην EICMA και μόνο από την σιλουέτα φαίνεται να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Θα έχει την κωδική ονομασία MTX και περιμένουμε το X να αλλάξει με βάση τον κυβισμό, όταν τελικά βγει στην παραγωγή ή να συμπληρωθεί με τον αντίστοιχο αριθμό. Η σύνδεση με την σειρά MT δεν γίνεται μόνο στο όνομα αλλά και με το χαρακτηριστικό "φρύδι" στους προβολείς.

Ξεχωρίζει η επίπεδη ποδιά του κινητήρα με μεγάλη απόσταση από το έδαφος και άρα και διαδρομών αναρτήσεων. Οι τροχοί ακτινωτοί 21-18 με ιδιαίτερα χαρακτηριστική σχεδίαση του ρύγχους και κάθετη ζελατίνα που παραπέμπει έντονα σε KTM 990.

Η CFMOTO έχει μία σειρά κινητήρων που θα μπορούσε να τοποθετήσει στο νέο MTX ωστόσο δεν φαίνεται να είναι μικρότερο από το 800MT που υπάρχει ήδη ούτε όμως και να έχουν χρησιμοποιήσει τον 1250 κινητήρα που έχουν στη διάθεσή τους σε touring μοντέλο και το έχουμε δει από κοντά, κατά την τελευταία μας επίσκεψη εκεί. Είναι ουσιαστικά ο δικύλινδρος V2 κινητήρας της KTM που αν και μαζεμένος σε διαστάσεις δεν χρησιμοποιείται αυτούσιος στο νέο MTX.

Είναι βέβαιο λοιπόν πως μιλάμε για κάτι νέο, ανάμεσα σε αυτά τα δύο, δηλαδή στην χρυσή τομή κυβισμού αυτή την στιγμή καθώς η αγορά στρέφεται είτε σε μεσαία On-Off είτε πέριξ των χιλιών κυβικών όπου και οι τιμές συντηρούνται σε πιο γήινα επίπεδα, από την στρατόσφαιρα των 20.000+ Ευρώ που ξεκινούν τα μεγάλα των 1.200 κυβικά σε βασικές εκδόσεις και φτάνουν τις 30.000 ή και τις 40.000 Ευρώ!

Έρχεται νέο μεγάλο On-Off 21-18 στην EICMA από την CFMOTO!

Περιμένουμε λοιπόν από την CFMOTO να έχει μία νέα μοτοσυκλέτα που θα πλαισιώνει την σειρά MT από το πάνω άκρο με έντονη σπορ διάθεση, όπως δείχνει η σιλουέτα και εξοπλισμένη για χώμα με ποδιά, ψηλό φτερό, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, φαρδύ τιμόνι, τροχούς 21-18 και αντίστοιχα ελαστικά μεικτής χρήσης.

Με δεδομένο πως η κοινοπραξία CFMOTO και KTM, δηλαδή η KTMR2R πηγαίνει εξαιρετικά όπως την είδαμε με τα μάτια μας και αναλύουμε στο τεύχος 647, δεν είναι καθόλου απίθανο να πρόκειται για μία κοινή πλατφόρμα που σημαίνει πως θα έχουμε εξελίξεις και στα 890 Adventure που ίσως εμπλουτιστούν και με νέα πρόταση. Σε κάθε περίπτωση η σιλουέτα του MTX δείχνει πως έρχονται ορισμένες πολύ καλές εξελίξεις στην κατηγορία, παρότι μάλλον αφορούν το 2025, παραμένοντας στην φάση του πρωτότυπου μοντέλου για το 2024.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες