CFMOTO SR-C21: Προσιτό δικύλινδρο σπορ 450 κυβικών σε τελικές δοκιμές

Μία αποκάλυψη για τον κυβισμό από το ΜΟΤΟ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/1/2022

Το πρωτότυπο που εμφανίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου και είδαμε ζωντανά στην EICMA πριν από λίγο καιρό, βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο δοκιμών.

Παραμένει το μονόμπρατσο ψαλίδι και ο ένας δίσκος μπροστά, όπως και οι μαζεμένες διαστάσεις. Η μοτοσυκλέτα υλοποιείται γύρω από έναν νέο κινητήρα 450 κυβικών που το ΜΟΤΟ αποκάλυψε πρώτο -παγκοσμίως- πως θα φορά με κάθε βεβαιότητα χωρίς εικασίες. Πηγή μας οι άνθρωποι του εργοστασίου με τους οποίους συνομιλήσαμε αμέσως μετά την παρουσίαση του concept μοντέλου στην EICMA. Άλλα μοτοσυκλετιστικά site αναφέρουν τον κυβισμό και πολύ γενικά και αόριστα πώς το γνωρίζουν, χωρίς να κατονομάζουν την πηγή της πληροφορίας αυτής. Στην πράξη όμως δεν την έχει επιβεβαιώσει κανείς πλην του ΜΟΤΟ! Πρόκειται για έναν νέο κινητήρα που έχει σχεδιαστεί από την CFMOTO και μάλιστα την ημέρα της παρουσίασης του concept μοντέλου βρισκόταν στον χώρο και παρακολουθούσαν την παρουσίαση, στελέχη της KTM που είχαν μπει στην EICMA για να δουν από κοντά τον ανταγωνισμό, παρόλο που δεν συμμετείχαν στην έκθεση. Πρώτο τους μέλημα λοιπόν ήταν να μάθουν τι κινητήρας ήταν αυτός, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε πουθενά η πληροφορία ακόμη, μονάχα πως η CFMOTO ίσως να έχει εξελίξει έναν τέτοιο κινητήρα, χωρίς να έχει συνδεθεί με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επιβεβαιώθηκε εκείνη την ημέρα από το ΜΟΤΟ λοιπόν, πως πράγματι η νέα μικρή και προσιτή supersport με λεπτομέρειες στην ουρά που άμεσα φέρνουν σε Panigale, θα χρησιμοποιεί ένα νέο κινητήρα 450 κυβικών. Ειπώθηκε από άνθρωπο του εργοστασίου απευθείας σε εμάς: Εδώ η παρουσίαση του concept και οι αρχικές πληροφορίες. Έχουμε και το πρώτο σχόλιο για την ιπποδύναμή του αλλά και το που στοχεύουν στο εργοστάσιο: Απέναντί τους βλέπουν το Ninja 400 της Kawasaki και θέλουν μία μοτοσυκλέτα με ικανότητες ακόμη και στην πίστα, ώστε ο αναβάτης να διασκεδάζει σε κάποιο track day και απόδοση που οπωσδήποτε θα ξεπερνά το Kawasaki.

Για τον άνθρωπο της CFMOTO με τον οποίο συνομιλήσαμε, ήταν βασικό η μοτοσυκλέτα αυτή να αποδίδει στο δυναμόμετρο περισσότερα άλογα από το Kawasaki, οπότε θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ένα κάτω όριο για την απόδοσή της.

Οι διαστάσεις του είναι εξαιρετικά μαζεμένες, σε σημείο που ρωτήσαμε τον υπεύθυνο σχεδιασμού για το αριθμητικό μοντέλο κατά το αρχικό στάδιο υλοποίησης και μας είπε πως η εργονομία υπολογίστηκε για αναβάτη 1,70 στο σχετικό σχεδιαστικό πρόγραμμα (το πρώτο βήμα κάθε μοτοσυκλέτας) αναθεωρώντας προς τα επάνω στα 175cm, όταν είδε την έκπληξή μας. Στις τελικές δοκιμές, αυτές που γίνονται τώρα, η εργονομία θα προσαρμοζόταν σε πιο ευρωπαϊκά δεδομένα, ακριβώς όπως είναι και ξεκάθαρος προσανατολισμός της CFMOTO.

Είναι επίσης πολύ θετικό που βλέπουμε αυτές τις δοκιμές να γίνονται σε πίστα, τηρώντας έτσι την υπόσχεσή τους πως θα μας φέρουν μία μοτοσυκλέτα ιδιαίτερα σπορ και ικανή να αποτελέσει ευχάριστο σχολείο ακόμη και σε track day. Ή αλλιώς ακολουθώντας την σχολή του Ninja 400, αλλά με αντικειμενικά πιο όμορφη σχεδίαση!

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες