Daytona Easy 50 Electric 2021

Tο νέο 4τροχο ηλεκτροκίνητο scooter της Daytona Best Electric
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

15/1/2021

Με άνετο κάθισμα και βραχίονες, είναι ιδανικό για ηλικιωμένους, για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή για τους “λάτρεις” της άνεσης και της ευχάριστης μετακίνησης. Έχει μέγιστη ταχύτητα τα 25 Km/h και αυτονομία έως 50 χιλιόμετρα. Με χώρους αποθήκευσης 45 λίτρων και πολλαπλά συστήματα ασφαλείας, είναι ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις και μικρομεταφορές.

Πλήρως ηλεκτρικό

 

Οικονομικό και με μηδενικές εκπομπές ρύπων, απλά φορτίζεται σε μία οικιακή πρίζα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Easy 50 αποδίδει:

  • 1200W μέγιστη στιγμιαία ισχύ
  • 4.4 Nm μέγιστη ροπή
  • 15% δυνατότητα ανάβασης από στάση και με πλήρες φορτίο.
  • 2,4 kWh / 100 km κατανάλωση ρεύματος (βάσει έγκρισης τύπου)
  • 0,46 €/100km ή 0,72 €/100km στη νυχτερινή ή ημερήσια χρέωση ρεύματος αντίστοιχα

(βάσει του τιμολογίου Δ.Ε.Η. 01/01/2021

Μεγαλύτερη Αυτονομία

 

Το Easy 50 διαθέτει συστήματα που αυξάνουν την αυτονομία, για περισσότερες βόλτες.

Power Saving Mode

Το σύστημα “Power Saving Mode”, μειώνει τη κατανάλωση ρεύματος όταν η στάθμη των μπαταριών βρεθεί σε χαμηλό επίπεδο.

Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας

Το σύστημα “Energy Recovery”, επαναφορτίζει τις μπαταρίες κατά την πέδηση και σε κατηφορικές διαδρομές.

Άνεση και ασφάλεια σε 4 τροχούς

 

 Άνετο ρυθμιζόμενο κάθισμα με πλάτη, προσκέφαλο και πτυσσόμενους βραχίονες, ιδανικό για ηλικιωμένους ή για άτομα με κινητικές δυσκολίες επενδυμένο από τεχνόδερμα. Με χαμηλό ύψος σέλας, μόλις 68εκ. από το έδαφος. Δεν είναι μόνο η ευστάθεια που προσφέρουν οι 4 τροχοί που καθιστούν το Easy 50 ένα από τα πιο ασφαλή scooter. Το Easy 50 διαθέτει σύστημα πρόληψης ανατροπής, αναρτήσεις από ανεξάρτητα διπλά ψαλίδια εμπρός και διπλό αμορτισέρ πίσω. Η κίνηση στους τροχούς μεταδίδεται με διαφορικό. Τα ελαστικά του είναι Τubeless ενώ φέρει 2 δισκόφρενα Ø180mm εμπρός και 2 μεγάλα ταμπούρα πίσω.

Υψηλή Χρηστικότητα 

 

Μικρά αντικείμενα μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν κάτω από το κάθισμα σε αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα κλειδώματος.

  • Το Easy 50 διαθέτει Top Box για τα ψώνια.
  • Μεγάλο και χρηστικό επίπεδο δάπεδο για  τη μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων.
  • Γάντζος ανάρτησης χειραποσκευών και ποτηροθήκη.

Η μετακίνηση μέσα στην πόλη γίνεται «παιχνίδι» με το αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων και όπισθεν. Οι πληροφορίες κατά την οδήγηση προβάλλονται στην ευκρινέστατη οθόνη LED. Παράλληλα το σύστημα Parking με χειρόφρενο μανέτας, δυνατότητα κλειδώματος τιμονιού και ο διακόπτης ασφαλείας κάτω από το κάθισμα διασφαλίζουν ότι μπορείτε να σταθμεύσετε το
Easy 50 όπου επιθυμείτε.  

 

Τιμή

1.595 €

Τιμή με επιδότηση (ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ)

1.338 €

Διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Συνεργατών της εταιρείας ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.


 

Honda: Παρουσίασε την Honda CBR500R Four σε Διεθνή Έκθεση της Κίνας

Πρόκειται για μία σπορ τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα 502 κυβικών
CBR500R
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Honda έκανε κάτι αρκετά ενδιαφέρον στην φετινή Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), παρουσιάζοντας την Honda CBR500R Four, μια τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα.

Με την ονομασία CBR500R Four, η μοτοσυκλέτα έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στην CIIE μαζί με μια σειρά από άλλα νέα μοντέλα της Honda, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εδώ είναι ο κινητήρας. Πρόκειται για τον νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 502 κυβικών της Honda, με διάμετρο 60 mm και διαδρομή 44,4 mm. Τον ίδιο κινητήρα τον είδαμε πρώτη φορά στο Honda CB500 Super Four 2026 που παρουσιάστηκε στην CIMAMotor τον Σεπτέμβριο. Η μέγιστη ισχύς της μοτοσυκλέτας είναι 70 ίπποι, που προέρχονται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 502 κ.εκ. με διάμετρο 60 mm.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 189 κιλά γεμάτη και διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Nissin.

Επιπλέον, η CBR500R Four διαθέτει οθόνη TFT 5 ιντσών και συνδεσιμότητα Honda RoadSync, φέρνοντας την πλοήγηση, τις κλήσεις και τον έλεγχο πολυμέσων στην οθόνη. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε πως η σέλα τοποθετεί τον αναβάτη μέσα στην μοτοσυκλέτα και τα clip-ons είναι σχετικά ψηλά, κάτι που διαμηνύει πως η στάση του σώματος θα είναι σχετικά άνετη για την κατηγορία. Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται και σε έκδοση με E-Clutch.

Αναμένουμε να δούμε αν η τετρακύλινδρη 500άρα της Honda θα βγει και εκτός Κινεζικών συνόρων, με την Honda Motor Europe να δηλώνει πως “Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε τίποτα σχετικά με μελλοντικά σχέδια για μοντέλα”.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν θα είναι εδώ το 2026, αλλά δεν αποκλείεται ως ένα ενδεχόμενο για το μέλλον. Σε κάθε περιπτωση είναι δύσκολο για την Honda να στείλει απευθείας από την Κίνα, τα μοντέλα που κατασκευάζει για την τοπική αγορά. Οι μοτοσυκλέτες της Ευρώπης είναι είτε Made in Japan, είτε φτιάχνονται σε Ταϋλάνδη και ορισμένα δημοφιλή μοντέλα στην Ιταλία, όπως η οικογένεια των SH.

Για παράδειγμα το GB350 που σχεδίασε για την Ινδία, όταν ο κόσμος άρχισε να το ζητά και στην Ευρώπη, το μετέφερε στην γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία και έπειτα το έστειλε σε εμάς εδώ. Αυτό εκτόξευσε φυσικά την τιμή πώλησής του, όμως από την άλλη ήταν ένα γνήσιο Made in Japan. Μέχρι στιγμής η Honda δεν έχει βγάλει ποτέ εκτός Κίνας, ότι κατασκευάζει εκεί, τουλάχιστον από επίσημο κανάλι της. Αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο στην έλευση μίας τετρακύλινδρης στα 500 κυβικά στην δική μας αγορά, ενώ αν το έκανε, μοιάζει πιο λογική κίνηση να ανοίξει γραμμή παραγωγής στην Ταϋλάνδη όπου εκτός της σειράς CB, πλέον NX, κατασκευάζει και το τετρακύλινδρο CB650, το οποίο έχει μάλιστα την ιδιαιτερότητα να είναι το πρώτο τετρακύλινδρο της Honda που παράγεται εκτός Ιαπωνίας και μαζί ο πρώτος κινητήρας με περισσότερους από δύο κυλίνδρους, που έχει σχεδιαστεί και εκτός Ιαπωνίας καθώς αποτέλει πνευματικό παιδί του εκεί σχεδιαστικού κέντρου, ενώ φυσικά ένας Ιάπωνας βάζει την τελική υπογραφή.

Παράλληλα με την CBR, η Honda έδειξε ξανά την CB500 Super Four, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 502cc και το ίδιο ηλεκτρονικό πακέτο. Χωρίς fairing και με πιο κλασσική εμφάνιση.

 

 

Ετικέτες