Δημοσιογραφική παρουσίαση Suzuki SV 650

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/6/2016

Η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ διοργάνωσε μια διήμερη εκδήλωση για τους Έλληνες δημοσιογράφους, όπου είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την νέα γκάμα μοτοσυκλετών της.

Χωρίς αμφιβολία, η πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης ήταν το SV 650, μια naked μοτοσυκλέτα που λόγω τιμής και κυβισμού στοχεύει κατευθείαν στο δημοφιλές Yamaha MT-07. Όπλα του είναι ο εκσυγχρονισμένος V2 κινητήρας που έχουμε αγαπήσει στο V-Strom 650, τόσο λόγο της απόδοσής του όσο και της αξιοπιστίας του και η μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών και αξεσουάρ που μπορούν να το μετατρέψουν από naked σε café-racer ή Scrambler. Επίσης, το SV 650 είναι από τις ελάχιστες μοτοσυκλέτες αυτής της κατηγορίας τιμής που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα η ποιότητα κατασκευής να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε κάθε τομέα. Παρά το γεγονός ότι η πρώτη γνωριμία μαζί της ήταν σύντομη, τα σημεία που την διαφοροποιούν από τον άμεσο ανταγωνισμό ήταν εξόφθαλμα από την πρώτη στιγμή.

Παρά την συντηρητική εξωτερική σχεδίαση, το φινίρισμα και τα υλικά κατασκευής είναι εμφανώς ανώτερα του ανταγωνισμού και οτιδήποτε πιάνεις, ακουμπάς ή χειρίζεσαι με τα χέρια και τα πόδια σου έχει μια αίσθηση ποιότητας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την απόδοση των μηχανικών μερών της, όπως των αναρτήσεων , των φρένων και του πλαισίου που βρίσκονται ένα σκαλί πάνω. Ο κινητήρας έχει δεχθεί αρκετές αλλαγές στην τροφοδοσία και τα ηλεκτρονικά του με σκοπό την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και τον εύκολο χειρισμό της μοτοσυκλέτα από άπειρους αναβάτες. Εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρός και να διαθέτει μπόλικη ροπή στις πολύ χαμηλές στροφές, αλλά σε σχέση με το παρελθόν δεν έχει κάποιο ξέσπασμα δύναμης ψηλά. Με άλλα λόγια έχει γίνει καλύτερος στην καθημερινή οδήγηση, εξακολουθεί να κάνει σούζες αν του το ζητήσεις, αλλά δεν είναι πλέον τόσο ευτυχισμένος να δουλεύει κοντά στο κόκκινο. Σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας για ένα πλήρες τεστ, οπότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο λεπτομερώς. Εκτός από το SV 650, η GSX-S 1000F με το ολόσωμο φαίρινγκ και streetfighter αδερφή της GSX-S 1000 φρόντισαν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη μας με τον μυώδη τετρακύλινδρο κινητήρα και τον βαρύ ήχο της εξάτμισής τους. Το Van-Van 200 και μια πολύ καλοφτιαγμένη custom Inazuma 250, μας θύμισαν ότι ακόμα και οι μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες έχουν την χάρη τους.

    

 

Suzuki: Νέα ευρωπαϊκά χρώματα για GSX-8T και GSX-8TT

Η Suzuki ανακοίνωσε δύο νέους χρωματισμούς για τα GSX-8T και GSX-8TT που είναι ήδη διαθέσιμοι στην αγορά της Ολλανδίας.
suzuki gsx-8t-tt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Στο γυμνό GSX-8T το νέο χρώμα είναι το πορτοκαλί Glass Blaze Orange και δεν αντικαθιστά κάποιο από τα προϋπάρχοντα, αλλά προστίθεται δίπλα τους.

Suzuki GSX-8T

Όσον αφορά στο GSX-8TT, εδώ η νέα προσθήκη είναι το κόκκινο Candy Darling Red και, όπως και στο 8Τ, έρχεται να προστεθεί μαζί με τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα του 2026.

Suzuki GSX-8TT

Καμιά άλλη αλλαγή δεν σημειώνεται στις δύο μοτοσυκλέτες με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα ων 776 κυβικών εκατοστών.

Επί του παρόντος δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτά τα δύο νέα χρώματα θα επεκταθούν σε όλη την ευρωπαϊκή γκάμα, ωστόσο αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, δεν αφορούν προς το παρόν τις μοτοσυκλέτες στην πατρίδα της Suzuki και χαρακτηρίζονται ως χρώματα για τις “European Specification” μοτοσυκλέτες της.

 

Ετικέτες