Δημοσιογραφική παρουσίαση Suzuki SV 650

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/6/2016

Η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ διοργάνωσε μια διήμερη εκδήλωση για τους Έλληνες δημοσιογράφους, όπου είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την νέα γκάμα μοτοσυκλετών της.

Χωρίς αμφιβολία, η πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης ήταν το SV 650, μια naked μοτοσυκλέτα που λόγω τιμής και κυβισμού στοχεύει κατευθείαν στο δημοφιλές Yamaha MT-07. Όπλα του είναι ο εκσυγχρονισμένος V2 κινητήρας που έχουμε αγαπήσει στο V-Strom 650, τόσο λόγο της απόδοσής του όσο και της αξιοπιστίας του και η μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών και αξεσουάρ που μπορούν να το μετατρέψουν από naked σε café-racer ή Scrambler. Επίσης, το SV 650 είναι από τις ελάχιστες μοτοσυκλέτες αυτής της κατηγορίας τιμής που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα η ποιότητα κατασκευής να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε κάθε τομέα. Παρά το γεγονός ότι η πρώτη γνωριμία μαζί της ήταν σύντομη, τα σημεία που την διαφοροποιούν από τον άμεσο ανταγωνισμό ήταν εξόφθαλμα από την πρώτη στιγμή.

Παρά την συντηρητική εξωτερική σχεδίαση, το φινίρισμα και τα υλικά κατασκευής είναι εμφανώς ανώτερα του ανταγωνισμού και οτιδήποτε πιάνεις, ακουμπάς ή χειρίζεσαι με τα χέρια και τα πόδια σου έχει μια αίσθηση ποιότητας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την απόδοση των μηχανικών μερών της, όπως των αναρτήσεων , των φρένων και του πλαισίου που βρίσκονται ένα σκαλί πάνω. Ο κινητήρας έχει δεχθεί αρκετές αλλαγές στην τροφοδοσία και τα ηλεκτρονικά του με σκοπό την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και τον εύκολο χειρισμό της μοτοσυκλέτα από άπειρους αναβάτες. Εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρός και να διαθέτει μπόλικη ροπή στις πολύ χαμηλές στροφές, αλλά σε σχέση με το παρελθόν δεν έχει κάποιο ξέσπασμα δύναμης ψηλά. Με άλλα λόγια έχει γίνει καλύτερος στην καθημερινή οδήγηση, εξακολουθεί να κάνει σούζες αν του το ζητήσεις, αλλά δεν είναι πλέον τόσο ευτυχισμένος να δουλεύει κοντά στο κόκκινο. Σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας για ένα πλήρες τεστ, οπότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο λεπτομερώς. Εκτός από το SV 650, η GSX-S 1000F με το ολόσωμο φαίρινγκ και streetfighter αδερφή της GSX-S 1000 φρόντισαν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη μας με τον μυώδη τετρακύλινδρο κινητήρα και τον βαρύ ήχο της εξάτμισής τους. Το Van-Van 200 και μια πολύ καλοφτιαγμένη custom Inazuma 250, μας θύμισαν ότι ακόμα και οι μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες έχουν την χάρη τους.

    

 

Η Royal Enfield ετοιμάζει το Continental GT-R 750 για παραγωγή

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που είχε εμφανιστεί στην EICMA έχει πάρει ρότα για τον δρόμο
royal enfield continental gt-r 750 spy pics
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/3/2026

Η Royal Enfield προετοιμάζεται για να λανσάρει έναν νέο κινητήρα, δικύλινδρο σε σειρά με 750 κυβικά εκατοστά χωρητικότητα και ήδη έχουμε δει πρωτότυπα εξέλιξης να δοκιμάζονται με αυτόν σε δύο διαφορετικές μορφές: Himalayan 750 και Continental GT 750.

Η νέα έκπληξη μας έρχεται από την Ινδία και αφορά μιαν ακόμη μοτοσυκλέτα με τον νέο δικύλινδρο που δοκιμάζεται στον δρόμο και η οποία μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο Continental GT-R που είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην εκδήλωση MotoVerse στην Ινδία και μετά στην έκθεση EICMA 2025 στο Μιλάνο.

Σε αμφότερες περιπτώσεις η μοτοσυκλέτα δεν διέθετε εξοπλισμό δρόμου και έμοιαζε με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο στημένο πάνω στον νέο κινητήρα, με τη σιλουέτα του Continental GT και ένα κοντό ρετρό φέρινγκ.

Σε αυτό το νέο μοντέλο η Royal Enfield πατά στη βάση του πρωτοτύπου Continental GT 750 που είχαμε δει πρόσφατα σε δοκιμές στον δρόμο, με δύο δίσκους μπροστά.

Συγκριτικά με το πρωτότυπο GT-R 750 της EICMA, ξεχωρίζουν οι μακρύτερες εξατμίσεις, προφανώς ελέω προδιαγραφών και φυσικά ο πλήρης εξοπλισμός δρόμου.

Οι πληροφορίες μας μιλούν για ένα μοντέλο 2027 πιθανότατα θα εμφανιστεί δίπλα στο Continental GT 750 στις μεγάλες εκθέσεις στο τέλος της φετινής χρονιάς.