Ducati - Ξεκινά την καθιερωμένη πλέον σειρά με teaser video για τα μοντέλα του 2023

Από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/7/2022
Η Ducati μας δίνει επτά ραντεβού για την αποκάλυψη της γκάμας των μοντέλων του 2023, χρησιμοποιώντας ευφάνταστους τίτλους για να ανεβάσει το hype και τις προσδοκίες του κοινού, και να ξεκινήσει τις συζητήσεις και το παιχνίδι των υποθέσεων. Τι θα δούμε άραγε;
 
Το ένα μοντέλο το γνωρίζουμε, καθώς η Ducati αναφέρει πως στο τελευταίο ραντεβού με τίτλο “Next Gen Freedom” θα παρουσιάσει το μοντέλο που αποκαλύφθηκε στους επισκέπτες της WDW 2022, δηλαδή το νέο Scrambler Icon.
 
Για τα υπόλοιπα έξι μπορούμε απλώς να υποθέσουμε, αν και έχουμε κάποια στοιχεία που ίσως “προδίδουν” ένα-δυο αναμενόμενα μοντέλα.
 
Όλα τα ραντεβού με τα νέα ιταλικά μοντέλα είναι ψηφιακά, με τη γκάμα να αποκαλύπτεται σταδιακά μέσω του site της Ducati και των Social Media της φίρμας.
 
Το πρώτο επεισόδιο αναμένεται στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 -υποθέτουμε ώρα Ιταλίας, οπότε 20.00 ώρα Ελλάδας-, και έχει τίτλο “The Unexpected”, ήτοι “το απρόσμενο”. Τι θα μπορούσε να είναι απρόσμενο που να αφορά στη Ducati; Ένα scooter; Ένα Sport/Touring μοντέλο με τον V4 κινητήρα, στα χνάρια των παλαιότερων ST; Κάποιο ηλεκτρικό δίκυκλο;
 
Οι προκλητικοί τίτλοι συνεχίζονται με το “Ready for more?”, δηλαδή “είστε έτοιμοι για περισσότερα;”, ναι αλλά περισσότερα από τι πράγμα; Παρόμοιες μοτοσυκλέτες με εκείνη της πρώτης παρουσίασης του 2023; Ή μήπως νέα μέλη σε μια γκάμα μοντέλων της φίρμας; Μήπως ένα δεύτερο μοντέλο στη σειρά DesertX; Μήπως το μαύρο DesertX που είχαμε δει στην παρουσίαση δίπλα στο αγωνιστικό Rally αυτοκίνητο της Audi;
 
Ο τίτλος Unlock Earth “φωνάζει” ηλεκτρικό από μακριά. Θα είναι η αγωνιστική MotoE μοτοσυκλέτα V21L που θα ξεκινήσει την καριέρα της στην ηλεκτρική κατηγορία του MotoGP; Κάποιο ηλεκτρικό scooter;
 
Στο επεισόδιο This is Racing θα δούμε μήπως ένα νέο Panigale V2; Μήπως εδώ θα δείξει η εταιρεία το ηλεκτρικό αγωνιστικό της μοντέλο; 
 
Συνεχίζουμε με το Push Forward. Ένα επόμενο βήμα αναμένεται εδώ, αλλά δεν γνωρίζουμε αν αφορά σε κατηγορία, σε νέο κυβισμό κάποιας οικογένειας μοντέλων, ή σε κάποια ειδική έκδοση. Ωραία θα ήταν να βλέπαμε επιτέλους κάποιο Ducati στη μικρομεσαία κατηγορία, αν και δεν ποντάρουμε σε κάτι τέτοιο.
 
Τέλος στο επεισόδιο με τίτλο Dare to be Bold αναμένουμε να δούμε κάποια νέα έκδοση του Diavel.
 
Με το πέρας των βίντεο-παρουσιάσεων, όλα τα νέα μοντέλα της Ducati θα δώσουν το παρών στην EICMA του 2022, στις 8-13 Νοεμβρίου στο Μιλάνο.
 
Ακολουθούν όλες οι ημερομηνίες με τις παρουσιάσεις των μοντέλων 2023 της Ducati.
  • 2 Σεπτεμβρίου 2022: Ducati World Première – 1ο επεισόδιο | The Unexpected
  • 15 Σεπτεμβρίου 2022: Ducati World Première – 2ο επεισόδιο | Ready for More?
  • 29 Σεπτεμβρίου 2022: Ducati World Première – 3ο επεισόδιο | Unlock Earth
  • 7 Οκτωβρίου 2022: Ducati World Première – 4ο επεισόδιο | This is Racing
  • 20 Οκτωβρίου 2022: Ducati World Première – 5ο επεισόδιο | Push Forward
  • 28 Οκτωβρίου 2022: Ducati World Première – 6ο επεισόδιο | Dare to be Bold
  • 7 Νοεμβρίου 2022: Ducati World Première – 7ο επεισόδιο | Next Gen Freedom

H Royal Enfield ετοιμάζει Himalayan 440 και Scram 450

Himalayan και Scram ανταλλάσσουν κινητήρες για να δημιουργήσουν δύο νέα μοντέλα
royal enfield scram 450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/4/2026

Το πρώτο Himalayan με τον αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα LS410 (εκ του Long Stroke) που βγήκε στις αγορές το 2021 είναι μια ιστορικής σημασίας μοτοσυκλέτα για τη Royal Enfield, καθώς μας σύστησε στον πρώτο σύγχρονο κινητήρα της μετά από πολλές δεκαετίες με τους παλαιάς τεχνολογίας μονοκύλινδρους των αξέχαστων Bullet 350 και 500.

Στην πορεία ήρθε μια νέα, πιο σύγχρονη υγρόψυκτη πτέρυγα με την εμφάνιση του μονοκύλινδρου κινητήρα Sherpa 450 που μας πρωτοσυστήθηκε με το νέο Himalayan 450, αλλά η Royal Enfield δεν ξεχνά τη μοτοσυκλέτα που εγκαινίασε τη νέα εποχή που έχει φέρει πλέον ρεκόρ πωλήσεων στην ινδική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ινδικού Τύπου, η Royal Enfield ετοιμάζεται να αναβιώσει το αερόψυκτο Himalayan φορώντας του τον μονοκύλινδρο κινητήρα του Scram 440. Πρόκειται για ένα μοτέρ που εξελίχθηκε πάνω στον LS410 μεγαλώνοντας τον κυβισμό του στα 443 cc (μετονομασμένος σε LS440), με συνοδευόμενα μικρά οφέλη στην απόδοση που περιγράφονται από μέγιστη ισχύ 25.4 hp και ροπή 3,5 kgm (24.3 hp / 3,3 kgm ο LS411).

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει την εμφάνιση του πρώτου Himalayan 411 και ανάλογο εξοπλισμό, δηλαδή τροχούς 21-17 ιντσών (μπρος-πίσω), ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης και σύστημα πλοήγησης Tripper.

Παράλληλα όμως, η Royal Enfield σχεδιάζει και την επιστροφή του Scram με τον υγρόψυκτο κινητήρα Sherpa. Αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο scrambler μοντέλο με αισθητά αυξημένη απόδοση με τον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο των 450 cc που αποδίδει 40hp και 4,1 kgm.

Εδώ η Royal Enfield σχεδιάζει την πλήρη ανανέωση του Scram, καθώς έχει διαρρεύσει ένα σχέδιο της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας (κεντρική εικόνα) που μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από το Scram 440 που κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά. Στο νέο σχέδιο βλέπουμε μια σιλουέτα που θυμίζει πολύ Guerilla 450 με άλλη σέλα και ουρά, αλλά και μια ειδοποιό διαφορά: τροχό 19 ιντσών μπροστά, αντί 17 του Guerilla.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ινδικά μέσα, αμφότερα τα νέα αυτά μοντέλα δεν αναμένονται άμεσα στις αγορές, αλλά πιθανότατα θα παρουσιαστούν μέσα στο 2027.

Ετικέτες