Ducati - Ξεκινά την καθιερωμένη πλέον σειρά με teaser video για τα μοντέλα του 2023

Από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/7/2022
Η Ducati μας δίνει επτά ραντεβού για την αποκάλυψη της γκάμας των μοντέλων του 2023, χρησιμοποιώντας ευφάνταστους τίτλους για να ανεβάσει το hype και τις προσδοκίες του κοινού, και να ξεκινήσει τις συζητήσεις και το παιχνίδι των υποθέσεων. Τι θα δούμε άραγε;
 
Το ένα μοντέλο το γνωρίζουμε, καθώς η Ducati αναφέρει πως στο τελευταίο ραντεβού με τίτλο “Next Gen Freedom” θα παρουσιάσει το μοντέλο που αποκαλύφθηκε στους επισκέπτες της WDW 2022, δηλαδή το νέο Scrambler Icon.
 
Για τα υπόλοιπα έξι μπορούμε απλώς να υποθέσουμε, αν και έχουμε κάποια στοιχεία που ίσως “προδίδουν” ένα-δυο αναμενόμενα μοντέλα.
 
Όλα τα ραντεβού με τα νέα ιταλικά μοντέλα είναι ψηφιακά, με τη γκάμα να αποκαλύπτεται σταδιακά μέσω του site της Ducati και των Social Media της φίρμας.
 
Το πρώτο επεισόδιο αναμένεται στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 -υποθέτουμε ώρα Ιταλίας, οπότε 20.00 ώρα Ελλάδας-, και έχει τίτλο “The Unexpected”, ήτοι “το απρόσμενο”. Τι θα μπορούσε να είναι απρόσμενο που να αφορά στη Ducati; Ένα scooter; Ένα Sport/Touring μοντέλο με τον V4 κινητήρα, στα χνάρια των παλαιότερων ST; Κάποιο ηλεκτρικό δίκυκλο;
 
Οι προκλητικοί τίτλοι συνεχίζονται με το “Ready for more?”, δηλαδή “είστε έτοιμοι για περισσότερα;”, ναι αλλά περισσότερα από τι πράγμα; Παρόμοιες μοτοσυκλέτες με εκείνη της πρώτης παρουσίασης του 2023; Ή μήπως νέα μέλη σε μια γκάμα μοντέλων της φίρμας; Μήπως ένα δεύτερο μοντέλο στη σειρά DesertX; Μήπως το μαύρο DesertX που είχαμε δει στην παρουσίαση δίπλα στο αγωνιστικό Rally αυτοκίνητο της Audi;
 
Ο τίτλος Unlock Earth “φωνάζει” ηλεκτρικό από μακριά. Θα είναι η αγωνιστική MotoE μοτοσυκλέτα V21L που θα ξεκινήσει την καριέρα της στην ηλεκτρική κατηγορία του MotoGP; Κάποιο ηλεκτρικό scooter;
 
Στο επεισόδιο This is Racing θα δούμε μήπως ένα νέο Panigale V2; Μήπως εδώ θα δείξει η εταιρεία το ηλεκτρικό αγωνιστικό της μοντέλο; 
 
Συνεχίζουμε με το Push Forward. Ένα επόμενο βήμα αναμένεται εδώ, αλλά δεν γνωρίζουμε αν αφορά σε κατηγορία, σε νέο κυβισμό κάποιας οικογένειας μοντέλων, ή σε κάποια ειδική έκδοση. Ωραία θα ήταν να βλέπαμε επιτέλους κάποιο Ducati στη μικρομεσαία κατηγορία, αν και δεν ποντάρουμε σε κάτι τέτοιο.
 
Τέλος στο επεισόδιο με τίτλο Dare to be Bold αναμένουμε να δούμε κάποια νέα έκδοση του Diavel.
 
Με το πέρας των βίντεο-παρουσιάσεων, όλα τα νέα μοντέλα της Ducati θα δώσουν το παρών στην EICMA του 2022, στις 8-13 Νοεμβρίου στο Μιλάνο.
 
Ακολουθούν όλες οι ημερομηνίες με τις παρουσιάσεις των μοντέλων 2023 της Ducati.
  • 2 Σεπτεμβρίου 2022: Ducati World Première – 1ο επεισόδιο | The Unexpected
  • 15 Σεπτεμβρίου 2022: Ducati World Première – 2ο επεισόδιο | Ready for More?
  • 29 Σεπτεμβρίου 2022: Ducati World Première – 3ο επεισόδιο | Unlock Earth
  • 7 Οκτωβρίου 2022: Ducati World Première – 4ο επεισόδιο | This is Racing
  • 20 Οκτωβρίου 2022: Ducati World Première – 5ο επεισόδιο | Push Forward
  • 28 Οκτωβρίου 2022: Ducati World Première – 6ο επεισόδιο | Dare to be Bold
  • 7 Νοεμβρίου 2022: Ducati World Première – 7ο επεισόδιο | Next Gen Freedom

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες