Έρχονται νέα Kawasaki Z 900, Ninja 1000 SX και Z H2 SX – EICMA

Ένας αποκαλυπτικός περίπατος στο Μιλάνο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/11/2019

Βρισκόμαστε στο Μιλάνο όπου στις τεράστιες αίθουσες της EICMA όλα τα εργοστάσια έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους και σιγά-σιγά τα γεμίζουν με τις μοτοσυκλέτες που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρας. Με την Ducati και την Yamaha να έχουν ήδη τραβήξει το πέπλο μυστηρίου με τις online παρουσιάσεις μέσω του διαδικτύου, κάναμε έναν “κατασκοπευτικό” περίπατο στα περίπτερα των υπόλοιπων εταιρειών, από τις οποίες περιμένουμε να δούμε σημαντικά νέα μοντέλα φέτος.

Μία από αυτές είναι φυσικά και η Kawasaki που βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό τα τελευταία χρόνια. Στο περίπτερό της φέτος είναι το νέο υπερ-γυμνό Z H2 που έδειξαν στο Τόκιο, αλλά και η ακριβότερη έκδοση SX που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρες για πρώτη φορά εδώ στο Μιλάνο, η οποία διαθέτει ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, τα ακριβά φρένα της Brembo και την ειδική βαφή που έχει εξελίξει η Kawasaki για την αυτο-επιδιόρθωση των μικρών γρατσουνιών. Λίγο πιο πέρα ήταν μια νέα μοτοσυκλέτα με το “μυστήριο” όνομα Ninja 1000 SX. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Z1000SX, δηλαδή της sport-touring έκδοσης του Z 1000.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της Kawasaki σχετικά με το μέλλον του Z1000, καθώς φαίνεται πως το νέο Z900 και το νέο Z-H2 το πιέζουν ασφυκτικά από πάνω κι από κάτω μην αφήνοντάς του επαρκή χώρο για να επιβιώσει μέσα στη γκάμα μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας. Προς το παρόν το διατηρεί ως μοντέλο του 2020, αλλά έχει μόνο μία χρωματική επιλογή και ο κινητήρας του είναι Euro 4. Tο νέο Ninja 1000 SX λογικά έχει καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα προδιαγραφών Euro 5 και ίσως αυτό να βοηθήσει την Kawasaki, ώστε να τον χρησιμοποιήσει για να φτιάξει ένα νέο Z 1000 το 2021. Ο χρόνος θα δείξει!  

Beta RR X-PRO – Βελτιώσεις παντού για την ενδιάμεση enduro οικογένεια

Η σειρά RR X-PRO τοποθετείται ανάμεσα στα Xtrainer και τα αγωνιστικά RR Race μοντέλα και έρχεται ανανεωμένη με οκτώ μοντέλα, τέσσερα δίχρονα και τέσσερα τετράχρονα
beta-rr-x-pro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η Beta φρεσκάρει τη γκάμα των RR X-PRO μοντέλων, η οποία περιλαμβάνει τα δίχρονα 125, 200, 250 και 300, καθώς και τα τετράχρονα 350, 390, 430 και 480.

Οι αλλαγές που επηρεάζουν όλη τη γκάμα ξεκινούν από την επανασχεδιασμένη μάσκα για πιο επιθετική εμφάνιση και νέο LED προβολέα που υπόσχεται καλύτερη απόδοση με μικρότερη επιβάρυνση στη μπαταρία της μοτοσυκλέτα, ενώ περιλαμβάνουν ακόμη νέο ψηφιακό όργανο Trailtech, καθώς και νέα γκριπς με μαλακότερο υλικό για καλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

beta rr x-pro

Αναβαθμισμένες είναι και οι αναρτήσεις όλης της γκάμας, με πιρούνι SHC (Separate Hydraulic Chamber) με νέες ρυθμίσεις και μείωση στο βάρος του κατά 250 γραμμάρια, ενώ πίσω το αμορτισέρ είναι νέο με ρύθμιση αργής/γρήγορης απόσβεσης συμπίεσης.

beta rr x-pro

Στα τετράχρονα μοντέλα η σημαντικότερη είδηση αφορά την ενίσχυση των ηλεκτρονικών με ρυθμιζόμενο Launch Control (σε πέντε επίπεδα) και Quick Shift για γρήγορες αλλαγές χωρίς συμπλέκτη. Το σύστημα Traction Control και οι δύο επιλέξιμες χαρτογραφήσεις κινητήρα διατηρούνται ως είχαν και στην περσινή γκάμα RR X-PRO.

 

beta rr x-pro

Τα δίχρονα μοντέλα της οικογένειας έχουν δεχτεί στοχευμένες επεμβάσεις στους κινητήρες τους με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους, καθώς και νέα μπροστινή διπίστονη δαγκάνα της Nissin, προερχόμενη από τα ΜΧ μοντέλα της Beta προσφέροντας μικρότερο βάρος.

 

beta rr x-pro

Η νέα οικογένεια Beta RR X-PRO θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά εντός του Ιουνίου.

Ετικέτες