Έρχονται νέα Kawasaki Z 900, Ninja 1000 SX και Z H2 SX – EICMA

Ένας αποκαλυπτικός περίπατος στο Μιλάνο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/11/2019

Βρισκόμαστε στο Μιλάνο όπου στις τεράστιες αίθουσες της EICMA όλα τα εργοστάσια έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους και σιγά-σιγά τα γεμίζουν με τις μοτοσυκλέτες που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρας. Με την Ducati και την Yamaha να έχουν ήδη τραβήξει το πέπλο μυστηρίου με τις online παρουσιάσεις μέσω του διαδικτύου, κάναμε έναν “κατασκοπευτικό” περίπατο στα περίπτερα των υπόλοιπων εταιρειών, από τις οποίες περιμένουμε να δούμε σημαντικά νέα μοντέλα φέτος.

Μία από αυτές είναι φυσικά και η Kawasaki που βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό τα τελευταία χρόνια. Στο περίπτερό της φέτος είναι το νέο υπερ-γυμνό Z H2 που έδειξαν στο Τόκιο, αλλά και η ακριβότερη έκδοση SX που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρες για πρώτη φορά εδώ στο Μιλάνο, η οποία διαθέτει ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, τα ακριβά φρένα της Brembo και την ειδική βαφή που έχει εξελίξει η Kawasaki για την αυτο-επιδιόρθωση των μικρών γρατσουνιών. Λίγο πιο πέρα ήταν μια νέα μοτοσυκλέτα με το “μυστήριο” όνομα Ninja 1000 SX. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Z1000SX, δηλαδή της sport-touring έκδοσης του Z 1000.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της Kawasaki σχετικά με το μέλλον του Z1000, καθώς φαίνεται πως το νέο Z900 και το νέο Z-H2 το πιέζουν ασφυκτικά από πάνω κι από κάτω μην αφήνοντάς του επαρκή χώρο για να επιβιώσει μέσα στη γκάμα μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας. Προς το παρόν το διατηρεί ως μοντέλο του 2020, αλλά έχει μόνο μία χρωματική επιλογή και ο κινητήρας του είναι Euro 4. Tο νέο Ninja 1000 SX λογικά έχει καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα προδιαγραφών Euro 5 και ίσως αυτό να βοηθήσει την Kawasaki, ώστε να τον χρησιμοποιήσει για να φτιάξει ένα νέο Z 1000 το 2021. Ο χρόνος θα δείξει!  

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες