Έρχονται νέα Kawasaki Z 900, Ninja 1000 SX και Z H2 SX – EICMA

Ένας αποκαλυπτικός περίπατος στο Μιλάνο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/11/2019

Βρισκόμαστε στο Μιλάνο όπου στις τεράστιες αίθουσες της EICMA όλα τα εργοστάσια έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους και σιγά-σιγά τα γεμίζουν με τις μοτοσυκλέτες που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρας. Με την Ducati και την Yamaha να έχουν ήδη τραβήξει το πέπλο μυστηρίου με τις online παρουσιάσεις μέσω του διαδικτύου, κάναμε έναν “κατασκοπευτικό” περίπατο στα περίπτερα των υπόλοιπων εταιρειών, από τις οποίες περιμένουμε να δούμε σημαντικά νέα μοντέλα φέτος.

Μία από αυτές είναι φυσικά και η Kawasaki που βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό τα τελευταία χρόνια. Στο περίπτερό της φέτος είναι το νέο υπερ-γυμνό Z H2 που έδειξαν στο Τόκιο, αλλά και η ακριβότερη έκδοση SX που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρες για πρώτη φορά εδώ στο Μιλάνο, η οποία διαθέτει ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, τα ακριβά φρένα της Brembo και την ειδική βαφή που έχει εξελίξει η Kawasaki για την αυτο-επιδιόρθωση των μικρών γρατσουνιών. Λίγο πιο πέρα ήταν μια νέα μοτοσυκλέτα με το “μυστήριο” όνομα Ninja 1000 SX. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Z1000SX, δηλαδή της sport-touring έκδοσης του Z 1000.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της Kawasaki σχετικά με το μέλλον του Z1000, καθώς φαίνεται πως το νέο Z900 και το νέο Z-H2 το πιέζουν ασφυκτικά από πάνω κι από κάτω μην αφήνοντάς του επαρκή χώρο για να επιβιώσει μέσα στη γκάμα μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας. Προς το παρόν το διατηρεί ως μοντέλο του 2020, αλλά έχει μόνο μία χρωματική επιλογή και ο κινητήρας του είναι Euro 4. Tο νέο Ninja 1000 SX λογικά έχει καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα προδιαγραφών Euro 5 και ίσως αυτό να βοηθήσει την Kawasaki, ώστε να τον χρησιμοποιήσει για να φτιάξει ένα νέο Z 1000 το 2021. Ο χρόνος θα δείξει!  

Voge (Loncin) XWolf 550L: Το μεσαίο ATV ήρθε στην Ελλάδα με ανταγωνιστική τιμή

Με 43 ίππους και 255 κιλά ωφέλιμο φορτίο
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/4/2026

Το μεσαίο ATV της Voge με τον μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 500 κυβικών εστιάζει στην πρακτικότητα με ικανότητα μεταφοράς έως και 255 κιλά, απευθυνόμενο σε ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες.

To Voge (Loncin) XWolf 550L φέρει μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 500 κυβικών που αποδίδει 43 ίππους στις 7.000 στροφές και 4,95 kg.m στις 5.250 στροφές που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT και επιλεκτική τετρακίνηση που είχαμε δοκιμάσει στην Γερμανία, στην παρουσίαση του μοντέλου. Μάλιστα, η μετάδοση διαθέτει κατ’ επιλογή κίνηση 4x4 ή 4x2, παράλληλα με ύπαρξη όπισθεν και δυνατότητα επιλογής Hi-Low (μακριές/κοντές σχέσεις), με το μπροστινό διαφορικό να κλειδώνει ηλεκτρονικά.

VOGE

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 280 mm, το βάρος του XWolf 550L ορίζεται στα 395 κιλά, μπορεί να μεταφέρει έως και 255 κιλά φορτίου και η χωρητικότητα του ντεπόζιτου είναι 21 λίτρα. Το  κινέζικο ATV είναι εξοπλισμένο με ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια τόσο μπροστά, όσο και πίσω, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης EPS στην πολυτελέστερη έκδοση LUX κάνει το τιμόνι ελαφρύτερο.

Το Xwolf 550L διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τις τιμές τους να έχουν καθοριστεί στα 6.695 ευρώ και 7.395 ευρώ (LUX) αντίστοιχα και καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον εξοπλισμό ανά έκδοση.

Στάνταρ εξοπλισμός XWolf 550L

– Αργή/γρήγορη μετάδοση

– Κλείδωμα διαφορικού

– Ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, με τριγωνικά ψαλίδια τύπου A

– Δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με συνδυασμένη πέδηση

– Χειρόφρενο

– Φωτιστικά LED

– Οθόνη LCD

– Πρίζα USB & παροχή 12V

– Πλάτη συνεπιβάτη

– Ζάντες 12″

– Ανοξείδωτη εξάτμιση

*Eργάτης, ζάντες αλουμινίου και κοτσαδόρος στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στάνταρ εξοπλισμός XWolf 550L LUX

– Αργή/γρήγορη μετάδοση

– Κλείδωμα διαφορικού

– Ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, με τριγωνικά ψαλίδια τύπου A

– EPS (ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού)

– Δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με συνδυασμένη πέδηση

– Χειρόφρενο

– Φωτιστικά LED

– Οθόνη LCD

– Πρίζα USB & παροχή 12V

– Πλάτη συνεπιβάτη

– Ζάντες αλουμινίου 12″

– Εργάτης

– Κοτσαδόρος

– Ανοξείδωτη εξάτμιση

 

Ετικέτες