Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Έρχονται νέα Kawasaki Z 900, Ninja 1000 SX και Z H2 SX – EICMA

Ένας αποκαλυπτικός περίπατος στο Μιλάνο

Βρισκόμαστε στο Μιλάνο όπου στις τεράστιες αίθουσες της EICMA όλα τα εργοστάσια έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους και σιγά-σιγά τα γεμίζουν με τις μοτοσυκλέτες που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρας. Με την Ducati και την Yamaha να έχουν ήδη τραβήξει το πέπλο μυστηρίου με τις online παρουσιάσεις μέσω του διαδικτύου, κάναμε έναν “κατασκοπευτικό” περίπατο στα περίπτερα των υπόλοιπων εταιρειών, από τις οποίες περιμένουμε να δούμε σημαντικά νέα μοντέλα φέτος.

Μία από αυτές είναι φυσικά και η Kawasaki που βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό τα τελευταία χρόνια. Στο περίπτερό της φέτος είναι το νέο υπερ-γυμνό Z H2 που έδειξαν στο Τόκιο, αλλά και η ακριβότερη έκδοση SX που θα παρουσιάσουν σε λίγες ώρες για πρώτη φορά εδώ στο Μιλάνο, η οποία διαθέτει ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, τα ακριβά φρένα της Brembo και την ειδική βαφή που έχει εξελίξει η Kawasaki για την αυτο-επιδιόρθωση των μικρών γρατσουνιών. Λίγο πιο πέρα ήταν μια νέα μοτοσυκλέτα με το “μυστήριο” όνομα Ninja 1000 SX. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Z1000SX, δηλαδή της sport-touring έκδοσης του Z 1000.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της Kawasaki σχετικά με το μέλλον του Z1000, καθώς φαίνεται πως το νέο Z900 και το νέο Z-H2 το πιέζουν ασφυκτικά από πάνω κι από κάτω μην αφήνοντάς του επαρκή χώρο για να επιβιώσει μέσα στη γκάμα μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας. Προς το παρόν το διατηρεί ως μοντέλο του 2020, αλλά έχει μόνο μία χρωματική επιλογή και ο κινητήρας του είναι Euro 4. Tο νέο Ninja 1000 SX λογικά έχει καινούριο ατμοσφαιρικό κινητήρα προδιαγραφών Euro 5 και ίσως αυτό να βοηθήσει την Kawasaki, ώστε να τον χρησιμοποιήσει για να φτιάξει ένα νέο Z 1000 το 2021. Ο χρόνος θα δείξει!