Honda CB1300 Super Four SP & Super Bol d’ Or SP 30th Anniversary

Και νέα χρώματα για τη βασική έκδοση - πάντα στην Ιαπωνία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/10/2022

H Honda παρουσίασε δυο επετειακές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής του CB1300, σε γυμνή Super Four SP και στην έκδοση με το bikini-φαίρινγκ Super Bol d’ Or SP. Δίπλα τους, είδαμε και έναν νέο ασημί-μπλε νοσταλγικό χρωματισμό της βασικής έκδοσης. Όλα τα παραπάνω μοντέλα αφορούν αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

Οι επετειακές εκδόσεις γιορτάζουν τα 30 χρόνια από το ντεμπούτο του “Project BIG-1” του 1992, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση η μοτοσυκλέτα.

Για να δικαιολογήσουν τον τίτλο των σπέσιαλ εκδόσεων, τα δυο μεγάλα CB διαθέτουν μια πολύ όμορφη τριχρωμία σε κόκκινο-λευκό-χρυσό, με χρυσό πιρούνι με ελατήρια Ohlins, χρυσές ζάντες, χρυσά πίσω αμορτισέρ Ohlins, και χρυσά καπάκια κινητήρα, κόκκινο πλαίσιο, λευκά πλαστικά και κόκκινο-χρυσό φιλέτο στο ρεζερβουάρ μαζί με κόκκινες-χρυσές λεπτομέρειες στην ουρά.

Στην κορυφή του ρεζερβουάρ αναγράφεται το λογότυπο της ειδικής έκδοσης, ενώ οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά ανήκουν στη Brembo.

Κατά τα άλλα οι μοτοσυκλέτες παραμένουν χωρίς αλλαγές από τη βασική έκδοση, η οποία παρουσιάστηκε όμως σε ένα υπέροχο vintage ασημί-μπλε χρώμα.

Ο τετρακύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας των 1.284 κ.εκ. συνεχίζει να αποδίδει 111 hp / 7.750 rpm και 11,4 kgm / 6.250 rpm, το ρεζερβουάρ χωρά 21 λίτρα καυσίμου, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 790 mm ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 266 στεγνά κιλά για το γυμνό μοντέλο και στα 272 για το μοντέλο με το φαίρινγκ.

Παράλληλα, οι 2 εκδόσεις του CB1300 θα διατίθενται και στον προηγούμενο χρωματισμό λευκό-μπλε-κόκκινο.

Η σειρά 30th Anniversary των CB1300 θα κατασκευαστεί σε μόλις 720 αντίτυπα και θα διατεθεί αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες