Honda CB1300 Super Four SP & Super Bol d’ Or SP 30th Anniversary

Και νέα χρώματα για τη βασική έκδοση - πάντα στην Ιαπωνία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/10/2022

H Honda παρουσίασε δυο επετειακές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής του CB1300, σε γυμνή Super Four SP και στην έκδοση με το bikini-φαίρινγκ Super Bol d’ Or SP. Δίπλα τους, είδαμε και έναν νέο ασημί-μπλε νοσταλγικό χρωματισμό της βασικής έκδοσης. Όλα τα παραπάνω μοντέλα αφορούν αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

Οι επετειακές εκδόσεις γιορτάζουν τα 30 χρόνια από το ντεμπούτο του “Project BIG-1” του 1992, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση η μοτοσυκλέτα.

Για να δικαιολογήσουν τον τίτλο των σπέσιαλ εκδόσεων, τα δυο μεγάλα CB διαθέτουν μια πολύ όμορφη τριχρωμία σε κόκκινο-λευκό-χρυσό, με χρυσό πιρούνι με ελατήρια Ohlins, χρυσές ζάντες, χρυσά πίσω αμορτισέρ Ohlins, και χρυσά καπάκια κινητήρα, κόκκινο πλαίσιο, λευκά πλαστικά και κόκκινο-χρυσό φιλέτο στο ρεζερβουάρ μαζί με κόκκινες-χρυσές λεπτομέρειες στην ουρά.

Στην κορυφή του ρεζερβουάρ αναγράφεται το λογότυπο της ειδικής έκδοσης, ενώ οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά ανήκουν στη Brembo.

Κατά τα άλλα οι μοτοσυκλέτες παραμένουν χωρίς αλλαγές από τη βασική έκδοση, η οποία παρουσιάστηκε όμως σε ένα υπέροχο vintage ασημί-μπλε χρώμα.

Ο τετρακύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας των 1.284 κ.εκ. συνεχίζει να αποδίδει 111 hp / 7.750 rpm και 11,4 kgm / 6.250 rpm, το ρεζερβουάρ χωρά 21 λίτρα καυσίμου, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 790 mm ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 266 στεγνά κιλά για το γυμνό μοντέλο και στα 272 για το μοντέλο με το φαίρινγκ.

Παράλληλα, οι 2 εκδόσεις του CB1300 θα διατίθενται και στον προηγούμενο χρωματισμό λευκό-μπλε-κόκκινο.

Η σειρά 30th Anniversary των CB1300 θα κατασκευαστεί σε μόλις 720 αντίτυπα και θα διατεθεί αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

ARIIC 318 GT-S: Νέο σκούτερ 33,5 ίππων έρχεται στη γκάμα της Gemini

Αποκαλύφθηκε στην κινέζικη έκθεση CIMAMotor 2026
ariic 318 gt-s
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/9/2026

Η γνωστή μας Gemini, εταιρεία που εντάσσεται στη Mototrend (KYMCO, Voge, Cyclone, Yadea), ετοιμάζεται να ανεβάσει σημαντικά το ταβάνι της γκάμας της, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει μοντέλα 50 και 125 κυβικών εκατοστών. Η εταιρεία που κατασκευάζει τα μοντέλα της Gemini, ARIIC, παρουσίασε στην έκθεση CIMAMotor το νέο της σκούτερ 318 GT-S, με μονοκύλινδρο κινητήρα 369 cc και μέγιστη απόδοση 33,5 hp και 3,9 kgm, για ονοματική μέγιστη ταχύτητα 138 km/h.

Πρόκειται για ένα σκούτερ με πλουσιοπάροχη GT σιλουέτα που κυλά σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, δηλώνοντας υγρό βάρος 208 κιλών, με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 15 λίτρων γεμισμένο βενζίνη.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει δύο δίσκους με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά (!) και δικάναλο ABS, ενώ στο πακέτο ασφάλειας περιλαμβάνεται και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, traction control.

ariic 318 gt-s

Το 318 GT-S διαθέτει έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth, δύο κάμερες που καταγράφουν μπροστά και πίσω, με την οπίσθια να υποστηρίζει και έλεγχο νεκρών σημείων (blind spot detection), θερμαινόμενα γκριπ ρυθμιζόμενης έντασης, καθώς και ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος ανεμοθώρακα.

Στην Κίνα παρουσιάστηκε με λιανική τιμή 25.980 γιουάν, ή περίπου 3.400 ευρώ (ισοτιμία 28/9/2026), διαθέσιμο σε τρία χρώματα: το εικονιζόμενο μαύρο, μια δεύτερη μαύρη παραλλαγή με χρυσές λεπτομέρειες και μια που αποκαλείται λευκή αλλά έχει ουσιαστικά την τριχρωμία της ιταλικής σημαίας (λευκό-κόκκινο-πράσινο).

Το νέο 318 GT-S θα έρθει και στην Ελλάδα μέσω της Gemini και πλέον περιμένουμε να μάθουμε χρόνους και φυσικά την τιμή για την αγορά μας.