Honda CTX 700 – Νέες για Αμερική

Από το

Μαύρο Σκύλο

28/2/2013

Η Honda συνεχίζει να παρουσιάζει συνεχώς νέα μοντέλα μεγαλώνοντας την γκάμα της και μάλιστα σε μεγάλο εύρος και σε όλες της κατηγορίες. Οι πλέον πρόσφατες προσθήκες έγιναν με την παρουσίαση δυο νέων μοντέλων, στο Σικάγο. Η γυμνή CTX700N όπως και η εξοπλισμένη με φαίρινγκ CTX700 βασίζονται στην πλατφόρμα των γνωστών σε εμάς NC700Χ και Integra με τον δικύλινδρο κινητήρα των 670 κυβικών, με την έμφαση στην ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Το πλαίσιο στις CTX και συγκεκριμένα το πίσω μέρος του έχει επανασχεδιαστεί με αποτέλεσμα η σέλα να απέχει μόλις 72 εκατοστά από το έδαφος. Η θέση οδήγησης είναι εντελώς διαφοροποιημένη με τα μαρσπιέ να έχουν μετακομίσει πολύ μπροστά και το τιμόνι να έχει μεταφερθεί αντίστοιχα πίσω. Οι νέες CTX (Comfort Technology Experience) υπόσχονται εύκολη και δίχως άγχος οδήγηση χάρη και στο χαμηλό κέντρο βάρους και η αισθητική τους έχει και στοιχεία από την μεγάλη Goldwing 1800. Στoν στάνταρ εξοπλισμό τους θα ανήκει το ABS ενώ θα υπάρχουν και εκδόσεις με την μετάδοση DCT με τους δυο συμπλέκτες. Και οι δυο μοτοσυκλέτες προορίζονται για την αγορά της Αμερικής.

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες