Honda Cub 2018

Νέα γενιά παπιών σε 50 και 110 κυβικά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/10/2017

Η Έκθεση του Τόκιο έρχεται και οι φανατικοί οπαδοί των παπιών της Honda θα ακούσουν καλά νέα, αφού η ιαπωνική εταιρεία θα δείξει την επόμενη γενιά του θρυλικού Cub σε 50 και 110 κυβικά.

Cross Cub 110

Ήδη το περιοδικό Young Machine έχει τις φωτογραφίες δύο ειδικών εκδόσεων του Cross Cub 110 και σύντομα θα έχουμε και τις αντίστοιχες για το Super Cub. Τα καλά νέα συνεχίζονται για τους φίλους του παπιού της Honda, αφού η παραγωγή σταματάει στην Κίνα και επιστρέφει στην Ιαπωνία!

Αυτό δεν γνωρίζουμε αν έγινε για να απελευθερωθούν γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Κίνας ή αν η Honda σκοπεύει να δώσει έναν πιο premium χαρακτήρα στο παπί της και να τονίσει όσο μπορεί τη Made In Japan καταγωγή του.

Εδώ να προσθέσουμε ότι πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν φήμες ότι στην Ιαπωνία σκέφτονταν να σταματήσουν την παραγωγή κινητήρων με 50cc, καθώς οι νέες προδιαγραφές ρύπων και ήχου, θα επιβαρύνουν δυσανάλογα τη σχέση αξίας/τιμής σε αυτή την κατηγορία, αλλά κι επειδή οι περιορισμοί που θέτουν μειώνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη ασθενικές επιδόσεις τους. Πάντως η Honda θα έχει σίγουρα έκδοση 50 κυβικών για το νέο Cub, ελπίζουμε όχι μόνο για κάποια επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής. 

Ετικέτες

CFMOTO – Νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες mini-motocross

Για τους μικρούς αναβάτες
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/3/2023

Η CFMOTO έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με την ίδρυση της θυγατρική της εταιρείας ZEEHO. Τώρα, νέα σχέδια έρχονται να προσθέσουν δύο νέες minicross μοτοσυκλέτες που απευθύνονται στους μικρούς αναβάτες.

Η στενή συνεργασία της CFMOTO με την KTM είναι σε όλους μας γνωστή και οι δύο εταιρείες, όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά διαρκώς την διευρύνουν σε όλους τους τομείς.

Την ίδια στιγμή όμως, η ίδια η CFMOTO ακολουθεί έναν παράλληλο δικό της δρόμο, δημιουργώντας νέα μοντέλα, εντελώς δικής της σχεδίασης και με δικούς της κινητήρες. Μάλιστα κάποια από αυτά φαίνονται ως άμεσοι ανταγωνιστές των αντίστοιχων μοντέλων της Αυστριακής εταιρείας, όπως αυτές οι δύο ηλεκτρικές mini-motocross.

Για τις motocross μοτοσυκλέτες η αυτονομία δεν αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για τη χρήση μπαταριών αντί για κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς η συνολική χρήση τους διαρκεί μερικές ώρες. Ήδη, εταιρείες όπως η ΚΤΜ, που είναι και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών, έχει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κανονικών διαστάσεων το Freeride E-XC και δύο παιδικά τα SX-E 3 και SX-E5.

2

Τώρα η CFMOTO έρχεται να προστεθεί στις εταιρείες που προσφέρουν ηλεκτρικές minicross μοτοσυκλέτες. Παρά την συνεργασία της με την ΚΤΜ τα minicross της CFMOTO δεν μοιάζουν πανομοιότυπα με αυτά των “πορτοκαλί”, τουλάχιστον στα σχέδια. Ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι πιο φουτουριστικός, χωρίς να μιμείται αυτόν των συμβατικών μοντέλων.

Όσον αφορά το μικρότερο από τα δύο, θα έχει τροχούς 10 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ γενικότερα οι διαστάσεις του θυμίζουν το SX-E 3 της ΚΤΜ.

Το δεύτερο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερους τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 12 πίσω. Επίσης έχει πιο ογκώδες πλαίσιο και μακρύτερο ψαλίδι, καθιστώντας το μεγαλύτερο από το SX-E 5 της ΚΤΜ. Και τα δύο μοντέλα φαίνεται ότι μοιράζονται το ίδιο σύνολο κινητήρα/μπαταρία χωρίς να γίνονται γνωστές τυχόν διαφορές στην μέγιστη ισχύ ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η CFMOTO έδωσε στην δημοσιότητα τα σχέδια των ηλεκτρικών motocross μοντέλων της μέσα από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της E.E., κάτι που ίσως υποδηλώνει και την αγορά στην οποία στοχεύει κυρίως η Κινέζικη εταιρεία.