Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Honda Cub 2018

Νέα γενιά παπιών σε 50 και 110 κυβικά

Η Έκθεση του Τόκιο έρχεται και οι φανατικοί οπαδοί των παπιών της Honda θα ακούσουν καλά νέα, αφού η ιαπωνική εταιρεία θα δείξει την επόμενη γενιά του θρυλικού Cub σε 50 και 110 κυβικά.

Cross Cub 110

Ήδη το περιοδικό Young Machine έχει τις φωτογραφίες δύο ειδικών εκδόσεων του Cross Cub 110 και σύντομα θα έχουμε και τις αντίστοιχες για το Super Cub. Τα καλά νέα συνεχίζονται για τους φίλους του παπιού της Honda, αφού η παραγωγή σταματάει στην Κίνα και επιστρέφει στην Ιαπωνία!

Αυτό δεν γνωρίζουμε αν έγινε για να απελευθερωθούν γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Κίνας ή αν η Honda σκοπεύει να δώσει έναν πιο premium χαρακτήρα στο παπί της και να τονίσει όσο μπορεί τη Made In Japan καταγωγή του.

Εδώ να προσθέσουμε ότι πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν φήμες ότι στην Ιαπωνία σκέφτονταν να σταματήσουν την παραγωγή κινητήρων με 50cc, καθώς οι νέες προδιαγραφές ρύπων και ήχου, θα επιβαρύνουν δυσανάλογα τη σχέση αξίας/τιμής σε αυτή την κατηγορία, αλλά κι επειδή οι περιορισμοί που θέτουν μειώνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη ασθενικές επιδόσεις τους. Πάντως η Honda θα έχει σίγουρα έκδοση 50 κυβικών για το νέο Cub, ελπίζουμε όχι μόνο για κάποια επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής. 

Tags: