Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Husqvarna VITPILEN 401, SVARTPILEN 401 και VITPILEN 401 AERO

Τρεις εκδόσεις του μεταμοντέρνου μονοκύλινδρου street μοντέλου της παρουσίασε η Husqvarna, οι δύο εκ των οποίων είναι έτοιμες να μπουν σε παραγωγή. Βέβαια όχι αμέσως, καθώς η Husqvarna λέει ότι οι πρώτες μοτοσυκλέτες θα εμφανιστούν στα καταστήματα τον Οκτώβριο του 2017, περίπου σε ένα χρόνο από τώρα δηλαδή. Αυτό είναι κάπως παράξενο, καθώς τα μηχανικά μέρη της μοτοσυκλέτας βασίζονται στο KTM Duke 390.

Όμως τόσο το Vitpilen 401, όσο και το Svartpilen 401 έχουν εντελώς διαφορετικό κουστούμι και τροχούς που πρέπει να περάσουν από χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης τύπου και να στηθεί νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Bajaj στην Ινδία, δίπλα από εκείνη των Duke 390.

Φυσικά ο κινητήρας είναι ο νέος 390 της KTM, με τον ψεκασμό ride by wire προδιαγραφών Euro 4 (44hp), τον μονόδρομο συμπλέκτη και το ABS είναι το δικάναλο της Bosch, με τα αναβαθμισμένα φρένα της Bybre. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι ειδικά σχεδιασμένος για αυτές τις μοτοσυκλέτες. Η έκδοση Svartpilen είναι η scrambler έκδοση του Vitpilen και ξεχωρίζει από την σχάρα πάνω στο ρεζερβουάρ, το πιο ψηλό τιμόνι και τα off-road ελαστικά. Μαζί με αυτές τις δύο εκδόσεις παραγωγής, την εμφάνισή του έκανε και ένα πρωτότυπο με σταθερό φαίρινγκ που ονομάζεται Vitpilen 401 Aero.

Θα βγει και αυτό στην παραγωγή; Αν ξαναρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε ότι μαζί με το Aero, η Husqvarna έχει μια πλήρη σειρά μεταμοντέρνων-ρετρό-χίπστερ μοντέλων