ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ KAWASAKI : Ζ1000SX 2011

Από το

Μαύρο Σκύλο

30/9/2010

Νέα μοτοσυκλέτα παρουσίασε η Kawasaki με τον τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 138 ίππων που είδαμε στην Z1000 του 2010. Δίχως όμως την επιθετική εμφάνιση του Z η Ζ1000SX έχει πλήρες φαίρινγκ. Το τιμόνι της μαρτυρά μια όρθια θέση οδήγησης ενώ η ρυθμιζόμενη σε τρεις θέσεις ζελατίνα του φαίρινγκ και το μεγάλο ρεζερβουάρ των 19 λίτρων δείχνει ότι η εταιρία έχει σχεδιάσει μια μοτοσυκλέτα κατάλληλη για πολλές χρήσεις. Οι εξατμίσεις έρχονται από την Z1000 με τα διπλά τελικά σε κάθε πλευρά της μοτοσυκλέτας. Εκτός από την απλή έκδοση θα υπάρχει και άλλη εξοπλισμένη με ABS. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και το βάρος της Z1000SX γεμάτης έχει ανακοινωθεί στα 228 κιλά και τρία περισσότερα για την έκδοση με το ABS.

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες