Kawasaki - Τα χρώματα της γκάμας 2023

Για τις μοτοσυκλέτες που συνεχίζουν χωρίς μηχανικές αλλαγές τη νέα χρονιά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/8/2022
Κατά τις συνήθεις πρακτικές, πριν οι εταιρείες παρουσιάσουν τα ολοκαίνουργια μοντέλα τους για την επόμενη χρονιά, προηγούνται οι χρωματικές ανανεώσεις στις μοτοσυκλέτες που κατά τα άλλα παραμένουν ίδιες. Ιδού λοιπόν τα χρώματα της Kawasaki για τα μοντέλα της γκάμας της που δεν αλλάζουν σε άλλο τομέα για το 2023.
 
Νέες χρωματικές επιλογές για το 2023 δέχονται οι Vulcan S, οι γκάμες RS και Z900 αλλά και τα W800 και Ninja 1000SX. Η Kawasaki θα ανακοινώσει τη διαθεσιμότητα των μοτοσυκλετών της στην Ευρώπη, καθώς οριστικοποιείται το πρόγραμμα παραγωγής της.
 
Σημαντική λεπτομέρεια που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ελληνική αγορά: τα Versys δεν περιλαμβάνονται στον παρακάτω κατάλογο. Λέτε να δούμε επιτέλους την Kawasaki να τα ανανεώνει για το 2023;
 
Οι χρωματικές επιλογές στην γκάμα 2023 της Kawasaki είναι οι εξής:
 
W800 - 23MY χρώματα:
-           Metallic Slate Blue/Metallic Diablo Black
 
Z900RS SE - 23MY χρώματα:
-           Metallic Diablo Black
 
Z900RS - 23MY χρώματα:
-           Candy Tone Blue
-           Metallic Diablo Black/Metallic Imperial Red
-           Metallic Diablo Black
 
Z650RS - 23MY χρώματα:
-           Metallic Spark Black
-           Candy Emerald Green
 
Z900SE - 23MY χρώματα:
-           Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray/Candy Lime Green
 
Z900 (70kW) 23MY χρώματα:
-           Metallic Spark Black/Metallic Graphite Gray/Metallic Flat Spark Black
-           Metallic Phantom Silver/Metallic Carbon Gray
-           Ebony/Metallic Matte Graphenesteel Gray
 
Z900 23MY χρώματα:
-           Metallic Spark Black/Metallic Graphite Gray/Metallic Flat Spark Black
-           Metallic Phantom Silver/Metallic Carbon Gray
-           Ebony/Metallic Matte Graphenesteel Gray
 
Ninja 1000SX 23MY χρώματα:
-           Metallic Matte Sovereign Red/Metallic Diablo Black/Metallic Matte Carbon Gray
-           Emerald Blazed Green/Metallic Diablo Black/Metallic Graphite Gray
 
Vulcan S 23MY χρώματα:
-           Metallic Flat Spark Black
-           Metallic Matte Carbon Gray/Ebony

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες