Kawasaki ZZR 1400: Mε συμπιεστή το 2012;

Από το

Μαύρο Σκύλο

27/9/2011

Με αφορμή μια σειρά από διαφημιστικά video που κυκλοφόρησαν στο Youtube, όπου μια πράσινη σκιά σαρώνει τους δρόμους, μαζί με δημοσιεύσεις σε ιαπωνικά περιοδικά, έχει φουντώσει η αναμονή για τη νέα μυστηριώδη μοτοσυκλέτα που ετοιμάζει η Kawasaki. Οι φήμες βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά και αναφέρουν ότι πρόκειται για τον αντικαταστάτη της ZZR 1400, που θα είναι όχι απλώς ισχυρότερη από την υπάρχουσα των 200 ίππων, αλλά ότι θα κάνει άλμα στην απόδοση πηγαίνοντας στην περιοχή των 250! Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια μηχανικού υπερτροφοδότη που θα έχει ο κινητήρας του. Η υπόθεση αυτή δεν είναι αβάσιμη με δεδομένο ότι η Kawasaki έχει εφαρμόσει μηχανικούς υπερσυμπιεστές στα Jet Ski που παράγει. Στην έκδοση Ultra 300Χ  του Jet Ski της, o τετρακύλινδρος κινητήρας των 1498 κυβικών με τη βοήθεια της υπερπλήρωσης με μηχανική υπερτροφοδότηση και intercooler, αποδίδει 290 ίππους. Άλλωστε η αύξηση της ισχύος σε έναν κινητήρα που υπάρχει ήδη με την προσθήκη έχει λιγότερο κόστος από την ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου κινητήρα. Η αναμονή θα τελειώσει στις 10 Οκτωβρίου, όπως υπόσχονται οι τελευταίες σκηνές των video.

Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK - Max Biaggi specials

Ειδικές εκδόσεις που γιορτάζουν την πρώτη νίκη της RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK
RSV4 Factory SE-09
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/4/2024

Στον αμερικάνικο γύρο του MotoGP στο Austin, έκαναν το ντεμπούτο τους δυο ειδικές εκδόσεις της Aprilia, γιορτάζοντας την πρώτη νίκη της εμβληματικής RSV4 του Max Biaggi, στο Brno, νίκη που σηματοδότησε την αρχή για μια θριαμβευτική πορεία που οδήγησε στην κατάκτηση επτά Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων -αναβατών και κατασκευαστών.

Ήταν 26 Ιουλίου 2009 όταν ο Max Biaggi, στην πίστα του Brno, πήρε την πρώτη νίκη της Aprilia RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Αυτό θα ήταν το πρώτο επεισόδιο της ένδοξης πορείας της RSV4, σε μια από τις πιο νικηφόρες ιστορίες που έχει γράψει ποτέ ένα μοντέλο στο σημαντικότερο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παραγωγής στον κόσμο, με μια εξαιρετική συλλογή από επτά παγκόσμιους τίτλους (3 αναβάτη και 4 κατασκευαστή), 44 νίκες και 102 βάθρα.

RSV4 Factory SE-09

Τώρα, η Aprilia γιορτάζει αυτή την ιστορική ημέρα για τη μάρκα, επαναφέροντας το εμβληματικό χρώμα που συμβολίζει το θεαματικό ντεμπούτο της RSV4 σε 2 σπέσιαλ εκδόσεις: τη superbike RSV4 Factory και τη hypernaked Tuono V4 Factory. Πέρα από τον σπέσιαλ χρωματισμό, στη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, η RSV4 Factory και η Tuono V4 Factory διατίθενται με αεραγωγούς μπροστινών φρένων από ανθρακονήματα και με μπροστινό φτερό από ανθρακονήματα στον στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα, έρχονται με αύξοντα αριθμό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

RSV4 Factory SE-09

Έτσι γεννήθηκε η ειδική αριθμημένη έκδοση SE-09 SBK, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP Grand Prix of the Americas στο Austin του Τέξας. Κι ως ευτυχές γεγονός, δίπλα στην παρουσίαση των 2 ειδικών εκδόσεων, είχμα και τον απόλυτο θρίαμβο ης Aprilia, όπου ο Maverick Vinales σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ γύρου, πήρε την pole position και κέρδισε και τους δυο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, καβάλα στην RS-GP24!

Ετικέτες