Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

KTM 390 Adventure / Enduro 2023: Νέο πλαίσιο και αγριεμένη off-road προσωπικότητα

Δοκιμές στους αυστριακούς δρόμους

Ο φωτογραφικός φακός “έπιασε” ένα πρωτότυπο 390 Adventure να βγαίνει από το εργοστάσιο της ΚΤΜ στην Αυστρία για τις πρώτες τους δοκιμές στο δρόμο. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει θεμελιώδεις δομικές διαφορές από το μοντέλο παραγωγής που υπάρχει σήμερα, καθώς διαθέτει διαφορετικής σχεδίασης πλαίσιο, διαφορετικές αναρτήσεις και φυσικά έχει ζάντες με ακτίνες αντί για χυτές αλουμινίου.

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα πολύ “πρώιμο” πρωτότυπο για να δοκιμαστούν τα βασικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά του τρίτου κατά σειρά πλαισίου που σχεδιάζει η KTM για τη σειρά μοντέλων 125/250/390 Duke και Adventure.  Επίσης δεν είναι πρώτη φορά που η KTM χρησιμοποιεί στα πρωτότυπα τροχούς με ακτίνες, αφού το ίδιο είχε κάνει και κατά την εξέλιξη του 390 Adventure που έχουμε σήμερα.

Οπότε είναι λίγο νωρίς για να βγάλουμε το συμπέρασμα πως πρόκειται για κάποια νέα “enduro” έκδοση, όχι όμως πως δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς στην αποκλειστική συνέντευξη που είχαμε με τον υπεύθυνο σχεδιασμού του 390 Adventure, κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στο εργοστάσιο της ΚΤΜ στην Αυστρία, μας ξεκαθάρισε πως υπάρχει στα πλάνα τους η δημιουργία μιας έκδοσης “Rally” με αναβαθμισμένες “Off-Road” δυνατότητες. Επίσης μας είπε πως οι δοκιμές του πρωτοτύπου είναι εντατικές.

Μένει να δούμε, αν αυτή η έκδοση Rally εμφανιστεί άμεσα με βάση το σημερινό μοντέλο ή αν αποτελέσει μέρος της γκάμας της επόμενης γενιάς.  

Φωτό: Cycle World