Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

KTM RC 890: Παρουσιάζεται στις 20 Ιουλίου!

Περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων

Η KTM μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα μας προετοιμάζει για μία MOTO2 μοτοσυκλέτα, φτιαγμένη στο χέρι και μόνο για πίστα που θα κυκλοφορήσει σε 100 μονάδες και θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου. ΠΟΥΘΕΝΑ η KTM δεν αναφέρει πως πρόκειται για το RC 890. Αυτό το λέμε εμείς με βάση αυτά που γνωρίζουμε ήδη και την κοινή λογική.

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου 2021 όταν εμφανίστηκε ένα 890 Duke ντυμένο με ολόσωμο φαίρινγκ και πολύ κοντά στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα GP2 890R που κατασκευάζει η αυστριακή Kramer και που μάλιστα εφοδιάζεται με τα ελληνικά φίλτρα DNA.

Εικάζουμε πως αυτή ακριβώς είναι η μοτοσυκλέτα που θα δείξει στις 20 Ιουλίου η KTM, όπως επίσης είμαστε παραπάνω από βέβαιοι πως αυτές οι εκατό μοτοσυκλέτες θα κάνουν ρεκόρ στην ταχύτητα με την οποία θα πουληθούν, αντίστοιχο με εκείνο που έκανε το τελευταίο Rally που μάλιστα διατέθηκε τρεις φορές πιο γρήγορα από εκείνο που είχαμε προβλέψει. Ο λόγος είναι απλός: Μοτοσυκλέτες έτοιμες για track day με υπογραφή εργοστασίου έχουν σταματήσει να υπάρχουν εδώ και καιρό ενώ ένας μεσαίος δικύλινδρος κινητήρας με απόδοση αρκετών ίππων, ίσως 130 όπως βγάζει η GP2, είναι ιδανικός για παιχνίδι στην πίστα, ιδιαίτερα αν κρατηθούν και τα κιλά κοντά σε αυτό το νούμερο!

Γνωρίζουμε επίσης με βεβαιότητα πως η KTM ετοίμαζε μία KTM RC16 race replica για λίγους, πίσω στο 2019 μάλιστα, και το γεγονός πως την ετοίμαζε επιβεβαιώθηκε τελικά από τον ίδιο τον κ.Pierer. Ωστόσο δεν κρίθηκε σωστή συγκυρία να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο με βάση τις αγωνιστικές εξελίξεις. Αντιθέτως η χρονική σύμπτωση δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για ένα RC890, όταν ταυτόχρονα μία τέτοια μοτοσυκλέτα θα ήταν με διαφορά η πιο διασκεδαστική για όλους σε συνθήκες track day.

Από εκεί και πέρα μία περιορισμένης παραγωγής, φτιαγμένη στο χέρι αγωνιστική μοτοσυκλέτα, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση φθηνή και προσιτή κι αν καταφέρει να μείνει κοντά στα πλαίσια της ειδικής έκδοσης Rally (που τα 700 κομμάτια της πουλήθηκαν σε 48 ώρες) θα είναι ευχής έργο. Περιμένουμε όμως να ξεφύγει αρκετά προς τα πάνω.

Με 130 ίππους και αναλογία κιλών κοντά στο 1:1 μία τέτοια δικύλινδρη μοτοσυκλέτα θα είναι εξαιρετικά διασκεδαστική στην πίστα, κι ένα μεγάλο σχολείο για όσους καταφέρουν να την αποκτήσουν. Δεν θα μας κάνει εντύπωση αν οι εκατό μονάδες πουληθούν την ίδια κιόλας ημέρα της παρουσίασης…

Tags: