Kymco KRV: Ηγετική παρουσία από την πρώτη μέρα

Ήρθε για να ταρακουνήσει την κατηγορία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/11/2020

Το νέο KRV δεν μοιάζει απλώς σπορ. Χάρη στο ανεξάρτητο αλουμινένιο ψαλίδι και την τελική μετάδοση με ιμάντα, έχει αληθινά σπορ αρχιτεκτονική πλαισίου και αναρτήσεων, που κανένα άλλο scooter σε αυτή την κατηγορία κυβισμού δεν διαθέτει. Έτσι για πρώτη φορά ένα scooter 175 κυβικών έχει την τεχνολογία και την ενεργητική ασφάλεια που μέχρι πριν λίγες ημέρες απολάμβαναν μόνο οι ιδιοκτήτες των mega-scooter ΑΚ 550, Yamaha TMAX και SYM TL. Ο τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας αποδίδει 16,5hp στις 7.500 και το βάρος γεμάτο δεν ξεπερνά τα 133 κιλά, προσφέροντας τις απαραίτητες επιδόσεις που δικαιολογούν τον σπορ χαρακτήρα του.

Πολύ σωστά η Kymco έχει βάλει Traction Control που είναι απαραίτητο σε οποιοδήποτε δίκυκλο έχει αυτόματη μετάδοση, ανεξαρτήτως ιπποδύναμης και κυβισμού. Φυσικά υπάρχει και ABS στα φρένα όπως ορίζουν οι προδιαγραφές της Ε.Ε. Το καλό είναι πως το πλαίσιο δεν έχει κεντρικό δοκό, οπότε η ποδιά είναι επίπεδη προσφέροντας πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Ταυτόχρονα μπόρεσαν και βρήκαν χώρο για ένα μεγάλο ρεζερβουάρ 7,2 λίτρων, που παρέχει αξιοπρεπή αυτονομία και δεν σε αναγκάζει να έχεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα μια στάση στο βενζινάδικο. Κάτω από την σέλα υπάρχει χώρος για ένα full-face κράνος.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών με φαρδιά ελαστικά 110/70-13 εμπρός και 130/70-13 πίσω, ενώ σύμφωνα με την Kymco οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία συνεπιβάτη πάνω στην επίπεδη και φαρδιά σέλα με τα ξεχωριστά αναδιπλούμενα μεταλλικά μαρσπιέ.

Στη λίστα του εξοπλισμού υπάρχει στάνταρ σύστημα key-less. Επίσης στα θετικά βάζουμε το ξεχωριστό τιμόνι, χωρίς πλαστικά καπάκια που όχι μόνο σου επιτρέπει να το αλλάξεις μεταβάλλοντας την εργονομία, αλλά μειώνει στο ελάχιστο το κόστος μια πτώσης. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
 
Κινητήρας
·  Μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, με 1ΕΕΚ και 4 Β/Κ
·  Τροφοδοσία
Ψεκασμός
·  Κυβισμός
175.1 cc
 
Ιπποδύναμη: 16,5/7.500
 
 
Πλαίσιο
  •      Βάρος κατασκευαστή γεμάτη (kg)
133.5
  • Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm)
1960 x 755 x 1115
  • Ύψος σέλας (mm)
795
  • Μεταξόνιο (mm)
1400
  • Ρεζερβουάρ
7.2 L
  • Εμπρός ελαστικό
110/70-13
  • Πίσω ελαστικό
130/70-13
   
 
 
 

H Royal Enfield ετοιμάζει Himalayan 440 και Scram 450

Himalayan και Scram ανταλλάσσουν κινητήρες για να δημιουργήσουν δύο νέα μοντέλα
royal enfield scram 450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/4/2026

Το πρώτο Himalayan με τον αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα LS410 (εκ του Long Stroke) που βγήκε στις αγορές το 2021 είναι μια ιστορικής σημασίας μοτοσυκλέτα για τη Royal Enfield, καθώς μας σύστησε στον πρώτο σύγχρονο κινητήρα της μετά από πολλές δεκαετίες με τους παλαιάς τεχνολογίας μονοκύλινδρους των αξέχαστων Bullet 350 και 500.

Στην πορεία ήρθε μια νέα, πιο σύγχρονη υγρόψυκτη πτέρυγα με την εμφάνιση του μονοκύλινδρου κινητήρα Sherpa 450 που μας πρωτοσυστήθηκε με το νέο Himalayan 450, αλλά η Royal Enfield δεν ξεχνά τη μοτοσυκλέτα που εγκαινίασε τη νέα εποχή που έχει φέρει πλέον ρεκόρ πωλήσεων στην ινδική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ινδικού Τύπου, η Royal Enfield ετοιμάζεται να αναβιώσει το αερόψυκτο Himalayan φορώντας του τον μονοκύλινδρο κινητήρα του Scram 440. Πρόκειται για ένα μοτέρ που εξελίχθηκε πάνω στον LS410 μεγαλώνοντας τον κυβισμό του στα 443 cc (μετονομασμένος σε LS440), με συνοδευόμενα μικρά οφέλη στην απόδοση που περιγράφονται από μέγιστη ισχύ 25.4 hp και ροπή 3,5 kgm (24.3 hp / 3,3 kgm ο LS411).

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει την εμφάνιση του πρώτου Himalayan 411 και ανάλογο εξοπλισμό, δηλαδή τροχούς 21-17 ιντσών (μπρος-πίσω), ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης και σύστημα πλοήγησης Tripper.

Παράλληλα όμως, η Royal Enfield σχεδιάζει και την επιστροφή του Scram με τον υγρόψυκτο κινητήρα Sherpa. Αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο scrambler μοντέλο με αισθητά αυξημένη απόδοση με τον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο των 450 cc που αποδίδει 40hp και 4,1 kgm.

Εδώ η Royal Enfield σχεδιάζει την πλήρη ανανέωση του Scram, καθώς έχει διαρρεύσει ένα σχέδιο της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας (κεντρική εικόνα) που μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από το Scram 440 που κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά. Στο νέο σχέδιο βλέπουμε μια σιλουέτα που θυμίζει πολύ Guerilla 450 με άλλη σέλα και ουρά, αλλά και μια ειδοποιό διαφορά: τροχό 19 ιντσών μπροστά, αντί 17 του Guerilla.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ινδικά μέσα, αμφότερα τα νέα αυτά μοντέλα δεν αναμένονται άμεσα στις αγορές, αλλά πιθανότατα θα παρουσιαστούν μέσα στο 2027.

Ετικέτες