Μoto Guzzi Alba: H όμορφη

Από το

Μαύρο Σκύλο

29/11/2010

Στην EICMA του 2009 είχε παρουσιαστεί σαν πρωτότυπη, αλλά στη φετινή έκθεση ήταν ολοκληρωμένη, δουλεμένη από την Millepercento, μια εξειδικευμένη στις βελτιώσεις των Moto Guzzi ιταλική εταιρεία. Η Millepercento έχει σχεδιάσει και τη μοναδική αγωνιστική μοτοσυκλέτα του εργοστασίου, την MGS-01, που συμμετέχει σε όσους αγώνες της επιτρέπουν οι κανονισμοί. Στην Alba χρησιμοποιείται η έκδοση του κινητήρα της Moto Guzzi με τις τετραβάλβιδες κεφαλές. Ο κινητήρας είναι στην εργοστασιακή του μορφή, γεγονός που επιτρέπει στην Alba να παραμένει ομολογκαρισμένη για κυκλοφορία στο δρόμο. Φυσικά, η Millepercento έχει την εμπειρία να βελτιώσει την απόδοσή της για αποκλειστική χρήση σε πίστες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και στην ομολογκαρισμένη μορφή της δεν θα είναι αρκετά διασκεδαστική. Αυτό μαρτυρά το μινιμαλιστικό πλαίσιο χωροδικτύωμα, οι αναρτήσεις της Ohlins και τα φρένα της Brembo από την κορυφαία σειρά με τις ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες. Η μορφή της μοτοσυκλέτας ισορροπεί ανάμεσα στο design και τη λειτουργικότητα, έχοντας και μοναδικά στοιχεία, όπως οι μεγάλες ανθρακονημάτινες επιφάνειες που ξεκινούν από το κάτω μέρος του κινητήρα και φθάνουν μέχρι την ουρά. Κάτω από αυτήν βρίσκεται και το ψυγείο λαδιού σε μια θέση που τελευταία φορά είχε χρησιμοποιηθεί από την Benelli στην Tornado Tre 1130. Η Alba είναι αναμφισβήτητα όμορφη μοτοσυκλέτα που θα κάνει την καρδιά των φανατικών Guzzisti να χτυπήσει πιο γρήγορα. Η Millepercento μάλιστα έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες στο www.millepercento.it με τις παραδόσεις να αρχίζουν την ερχόμενη άνοιξη.

Honda-Onitsuka Tiger: Παρουσίασαν μαζί concept μοτοσυκλέτα - Έρχεται το δικύλινδρο CBR750R

Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept το όνομα της sport μοτοσυκλέτας που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο
Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept 2026
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/9/2026

Η Honda ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρεία μόδας Onitsuka Tiger αποκαλύπτοντας το Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept, το οποίο θα μπορούσε να είναι η sport έκδοση του CB750 Hornet.

Η παρουσίαση έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου από τις δύο ιαπωνικές εταιρείες, με την sport μοτοσυκλέτα να δείχνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα από concept, αν κρίνουμε από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το Onitsuka Tiger Honda Mid Sports Concept η μοτοσυκλέτα φέρει τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα που παραπέμπει άμεσα στο 750άρι Hornet. Στις φωτογραφίες διακρίνουμε επίσης εξάτμιση της Akrapovic και φρένα της Brembo που υποστηρίζουν ακόμη περισσότερο την αναβάθμιση της μοτοσυκλέτας σε sport μοντέλο, ενώ η σχεδίαση φαίνεται να μην απέχει καθόλου από μια μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να μπει άμεσα στην παραγωγή και να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Για το χρώμα της μοτοσυκλέτας επιλέχθηκες το Tiger Yellow της Onitsuka Tiger, που θεωρείται εμβληματικό για την εταιρεία, σε συνδυασμό με έντονες μαύρες λωρίδες που εκτείνονται στα πλαϊνά του φαίρινγκ. Οι μαύροι τροχοί με λεπτομέρειες σε Tiger Yellow, καθώς και τα λογότυπα των δύο brands, ολοκληρώνουν τα γραφικά.

Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα μοτοσυκλέτα θα ονομαζόταν CBR750R και με αυτή η ιαπωνική εταιρεία θα μπορούσε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSPB. Οι μέρες για την EICMA πλησιάζουν και εκεί η Honda αναμένεται να λύσει όλες τις απορίες αφού ένα concept που μοιάζει να βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο εξέλιξης δεν πρόκειται να μείνει ως έκθεμα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου .

Ετικέτες