Moto Guzzi V850X: Με αμερικάνικες flat track επιρροές

Αντί για scrambler
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/12/2021

Το θέμα “scrambler” φαίνεται πως έχει αρχίσει να κουράζει τον κόσμο, αφού σχεδόν κάθε εταιρεία θεωρεί “υποχρέωσή” της να έχει και μια τέτοιου είδους παραλλαγή για κάθε neo-retro μοντέλο της γκάμας της. Η Moto Guzzi θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τις προτάσεις του ανταγωνισμού και να προσφέρει στο κοινό κάτι διαφορετικό, ετοιμάζει μια διαφορετική “X” έκδοση του V7 850 εμπνευσμένη από τις χωμάτινες οβάλ αμερικάνικες πίστες του Flat-Track. Με δεδομένο πως το σχεδιαστικό κέντρο του Piaggio Group βρίσκεται στην Pasadena της Καλιφόρνια και εκεί σχεδιάζονται τα Moto Guzzi υπό την καθοδήγηση του Miguel Galluzzi, δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση αυτή η επιλογή.

Η Piaggio έχει ήδη φτιάξει μια σελίδα στο διαδίκτυο που προαναγγέλλει την άφιξη του V850X το επόμενο διάστημα, ενώ το ιταλικό MOTO.it δημοσίευσε κατασκοπική φωτογραφία της μοτοσυκλέτας από τις δοκιμές στο δρόμο.

Όπως βλέπουμε τα μηχανικά μέρη δεν διαφέρουν σε κάτι από το V7 850, όμως ο σχεδιασμός του προβολεία LED που ενσωματώνει τις ασπίδες προστασίας για τα καλάμια του πιρουνιού και η εντελώς νέα ουρά της μοτοσυκλέτας, ξεφεύγουν πάρα πολύ από την κλασσική εικόνα που έχει το V7 850.

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.