Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MV Agusta Brutale 800 America

Μια special έκδοση

Το 1975, η MV Agusta παρουσίασε το S America 750, με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα εν σειρά, αερόψυκτο, με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, 787,7 κυβικά και τροφοδοσία με καρμπιρατέρ. Η απόδοσή του έφτανε τους 75 ίππους και ήταν βασισμένο στο εντυπωσιακό 750S 1973. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2000, το logo "America" επανεμφανίστηκε πάνω σε μοτοσυκλέτα της MV Agusta, με τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα όπως ο προκάτοχός της, από την οικογένεια των Brutale. Ήταν μια συλλεκτική έκδοση που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής, σε σημείο μάλιστα που το εργοστάσιο, το 2012, έβαλε στην παραγωγή ένα νέο Brutale America, με επίσης τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα.

Τώρα, και για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, το λογότυπο America και η χαρακτηριστική τριχρωμία επιστρέφουν πάνω σε μια τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα. Η σπέσιαλ αυτή έκδοση είναι βασισμένη στο Brutale 800 που πληροί τις Euro4 προδιαγραφές, ενώ οι πρώτες 50 μοτοσυκλέτες προορίζονται αποκλειστικά για την αμερικάνικη αγορά: Μία για κάθε πολιτεία των Η.Π.Α. Η επίσημη μάλιστα παρουσίαση της μοτοσυκλέτας, θα γίνει στις 7-9 Ιουλίου στην Laguna Seca, τις ημερομηνίες δηλαδή διεξαγωγής του αγώνα των WSBK στην αμερικάνικη πίστα.

Ξεκινώντας από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Brutale 800 America, ξεχωρίζει το ιδιαίτερο μπλε μεταλλικό χρώμα, το οποίο έχει την ιδιότητα να ιριδίζει όταν πέφτει πάνω του το φως. Το ρεζερβουάρ είναι διακοσμημένο με ένα αστέρι, όπως ήταν και το 750 S του 1973, διατηρώντας ισχυρούς τους δεσμούς με το παρελθόν. Με μαύρο χρώμα είναι βαμμένες λεπτομέρειες, όπως το μασκάκι μπροστά από τα όργανα και το μπροστινό φτερό (που φέρει και το λογότυπο της MV), ενώ η ουρά και πλαστικά προστατευτικά του ψυγείου αναγράφουν πάνω τους το "America Special Edition".

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, το λογότυπο America και η χαρακτηριστική τριχρωμία επιστρέφουν πάνω σε μια τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα

Η σέλα είναι ειδικά σχεδιασμένη για το America, με περισσότερο αφρώδες και μεγαλύτερη άνεση για τον συνεπιβάτη. Για την κατασκευή της έχουν χρησιμοποιηθεί δύο υλικά, ενώ οι εξωτερικές ραφές που συνεχίζουν οπτικά το μοτίβο του ρεζερβουάρ, δίνοντας ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Μια από τις λεπτομέρειες που ενισχύουν την exclusive εικόνα της μοτοσυκλέτας είναι το χαραγμένο με laser λογότυπο "America Special Edition" και ο αύξων αριθμός παραγωγής πάνω στην πλάκα του πιρουνιού, ο οποίος αναγράφεται επίσης και στο πιστοποιητικό που θα παραδίδεται στον ιδιοκτήτη μέσα σε ένα πλαίσιο από ξύλο και plexiglas.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των America είναι ακριβώς ίδια με των Brutale 800 του 2017, που σημαίνει ότι η ισχύς ανέρχεται στους 109 ίππους στις 11.500 στροφές και η ροπή τα 8,46kgm στις 7.600 στροφές αντίστοιχα. Το βάρος στεγνό φτάνει τα 175 κιλά, ενώ το μεταξόνιο είναι μόλις στα 1.400mm και η πώλησή τους θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα στις Η.Π.Α. με τιμή στα 14.998 δολάρια (13.222 ευρώ).

 

Tags: