Νέα έκδοση Moto Guzzi V85 Travel: Για μακρινούς προορισμούς

Περισσότερη άνεση στα ταξίδια
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/6/2020

Η νέα έκδοση Travel του Moto Guzzi V85 TT έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα εκδόσεων του δημοφιλούς on-off της ιταλικής εταιρείας, με επιπλέον στοιχεία εξοπλισμο, που σκοπό έχουν να κάνουν τα μακρινά ταξίδια ακόμα πιο άνετα. Στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, θα βρείτε τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά της Moto Guzzi V85 TT Travel:



MOTO GUZZI V85 TT TRAVEL


Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ V85 TT


ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΝΕΜΟΘΩΡΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ, Η V85 ΤΤ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ


Η V85 TT, η πρώτη κλασική travel enduro, σημείωσε σημαντική εμπορική επιτυχία καταφέρνοντας να ενθουσιάσει με το εκλεπτυσμένο, επιβλητικό στυλ και τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τώρα η Moto Guzzi, ανταποκρίνεται στην επιθυμία των μοτοσυκλετιστών για μία έκδοση έτοιμη για ταξίδια και παρουσιάζει τη V85 TT Travel, η οποία περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό της μία σειρά χρήσιμων τουριστικών αξεσουάρ.
Η Moto Guzzi V85 TT αντικατοπτρίζει μια φιλοσοφία κατασκευής στην οποία o ουσιώδης χαρακτήρας, η λειτουργικότητα και η ευκολία χρήσης καθορίζουν μια απρόσκοπτη σχέση μεταξύ μοτοσυκλέτας και αναβάτη, ενώ είναι αφιερωμένη σε περιπετειώδη ταξίδια, διαχρονική κληρονομιά της Moto Guzzi, και εκεί είναι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση η έκδοση Travel.

Ο εξοπλισμός, που αποτελείται από ήδη διαθέσιμα γνήσια αξεσουάρ, περιλαμβάνει καταρχήν τον ψηλότερο ανεμοθώρακα Touring, για μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα, χάρη στην κατά 60% μεγαλύτερη επιφάνειά του σε σχέση με εκείνον της βασικής έκδοσης. Επιπλέον διαθέτει ένα ζεύγος πλαϊνές βαλίτσες από πλαστικό με ένθετα αλουμινίου, μεγάλης χωρητικότητας (η δεξιά 37 λίτρα, χωράει ένα full-face κράνος, και η αριστερή 27,5 λίτρα), που χρησιμοποιούν το ίδιο κλειδί με τη μοτοσυκλέτα.

Για την εγκατάστασή τους δεν απαιτούνται ογκώδη στηρίγματα, αφήνοντας ανέπαφες τις γραμμές του οχήματος όταν αφαιρεθούν. Οι πλευρικές διαστάσεις τους περιορίζονται στα 928 χιλ., καθώς σχεδιάστηκαν ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της ίδιας της μοτοσυκλέτας.
Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και οι θερμαινόμενες χειρολαβές, με διακόπτες που περιλαμβάνονται ήδη στο αρχικό ηλεκτρικό χειριστήριο της V85 TT αλλά και το ζευγάρι των πρόσθετων προβολέων ομίχλης LED. Ο εξοπλισμός ολοκληρώνεται με το Moto Guzzi MIA, την πλατφόρμα πολυμέσων που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με το όχημα, επεκτείνοντας τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων. Η Moto Guzzi V85 TT Travel διατίθεται στον αποκλειστικό χρωματισμό Sabbia Namib: το γκρι πλαίσιο συνδυάζεται με το ματ μπεζ «της άμμου» στο αμάξωμα, ενώ το ρεζερβουάρ και τα πλαϊνά πάνελ φέρουν ειδικά γραφικά.

Τα ελαστικά Michelin Anakee Adventure υπογραμμίζουν τον τουριστικό της προσανατολισμό.
Αμετάβλητα παραμένουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που σφράγισαν την επιτυχία της V85 TT, η δημιουργία της οποίας θεμελιώθηκε σε αξίες όπως η απλότητα, η πρακτικότητα και η ευκολία χειρισμού. Αυτά ακριβώς ήταν τα τυπικά χαρακτηριστικά των enduro μοτοσυκλετών της δεκαετίας του ’80 με τις οποίες μπορούσες να κάνεις τα πάντα, από καθημερινές διαδρομές μέχρι και περιπετειώδεις εξορμήσεις.

Η Moto Guzzi V85 TT Travel διατίθεται στα σημεία πώλησης Moto Guzzi στην ενδεικτική τιμή λιανικής των 13.150€, με ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων:
4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση*
4 χρόνια οδική βοήθεια
* Με κάθε αγορά καινούριας μοτοσυκλέτας Moto Guzzi προσφέρεται δωρεάν η 2ετής επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης. Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.

Yamaha Tenere: Έρχονται νέες adventure κάτω και πάνω από το Tenere 700

10 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Τι μας είπε ο CEO της Yamaha Ευρώπης, Olivier Prevost
Yamaha Tenere μικρή και μεγάλη 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2025

Η Yamaha ακούει και προσαρμόζεται στην αγορά, όπως περιμένει κανείς από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και η διεύρυνση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της βρίσκεται στο πρόγραμμα καλύπτοντας την απαίτηση του κοινού για μία μικρότερου αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού adventure από την υπάρχουσα Tenere 700.

Το τεύχος #673 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα ξεχειλίζει από EICMA έχοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο. 

Στο Μιλάνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για μία ακόμη φορά με τον Olivier Prevost, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Yamaha Ευρώπης, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον σύντομο χρόνο που είχαμε μαζί του, μιλώντας για τους Κινέζους κατασκευαστές και το Χείμαρρο νέων μοντέλων που παρουσιάζουν, αλλά και τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 
Σε ευθεία ερώτηση που του απευθύναμε για το αν περιμένουμε από τη Yamaha μικρό και μεγάλο Tenere ο Γάλλος δεν προχώρησε φυσικά σε λεπτομέρειες, όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση λέγοντας πως η Ιαπωνική εταιρεία δουλεύει "πάνω σε όλα αυτά" και έχει διάθεση να μπει και σε κατηγορίες με μικρό περιθώριο κέρδους, όπως είναι οι μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Σε μια μικρομεσαίου κυβισμού adventure η Yamaha θα προσπαθήσει να μπει στην κατηγορία με αξιώσεις όχι μόνο γιατί είναι η Yamaha αλλά γιατί οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πλέον πολλές και αξιόλογες από κάθε κατασκευαστική γωνιά. 

Η Yamaha έχει στις τάξεις της τον πολύ καλό και ευχάριστο σε απόδοση εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στο MT-03 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν ως βάση για το μικρό Tenere χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε αύξηση του κυβισμού του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 321 κ.εκ. για 41,43 ονομαστικούς ίππους που μεταφράζονται σε σχεδόν 36 ίππους στον πίσω τροχό για την Euro 5+ έκδοσή του. Αν κρατήσει και το βάρος χαμηλά, τα 36 άλογα αρκούν για μια δικύλινδρη adventure μικρομεσαίου κυβισμού, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κυβισμός του κινητήρα να υπερβαίνει τα 400 με την ισχύ του να φτάνει στο όριο της Α2 κατηγορίας διπλώματος.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη Tenere αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφοράς με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει δικύλινδρο κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Έχει όμως τον "πασπαρτού" τρικύλινδρο, ο οποίος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν νέο adventure ρόλο και έτσι να δούμε το πρώτο τρικύλινδρο Tenere στην ιστορία, η οποία όμως θα ακολουθεί τη λογική της 700 με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και ακτινωτούς τροχούς 21/18.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 καινούργια μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, όχι εκδόσεις μοτοσυκλετών που υπάρχουν τώρα στην παραγωγή, αλλά νέες μοτοσυκλέτες με "νέα πλαίσια", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Prevost προσθέτοντας ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιούν και νέους κινητήρες!

Βρείτε την πλήρη συνέντευξη στο τεύχος #673 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε εδώ όλα τα καλά που θα διαβάσετε, μεταξύ των οποίων, την πρώτη μας επαφή με το Honda CB1000GT και τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στο Μιλάνο.