Νέα Yamaha R3 και R125 2019: EICMA 2018

Το πρώτο 125 με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και προετοιμασία για το παγκόσμιο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/11/2018

Μια μικρή έκπληξη είναι το νέο R 125, λόγω του μεγέθους του αλλά λόγω του νέου κινητήρα του που είναι ο πρώτος 125 κυβικών με μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων. Φυσικά νέας σχεδίασης είναι το φαίρινγκ με τους full-led προβολείς και το πλαίσιο δύο δοκών που συνοδεύεται από ένα νέο πιρούνι Upside-Down.

Δίπλα σε αυτό το εντυπωσιακό 125 έχουμε και το καινούριο R3 που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει λεπτομερώς.

Τα νέα όμως από την παρουσίασή του στο Μιλάνο είναι η αγωνιστική έκδοσή του (YGTR), που διαθέτει αναρτήσεις Ohlins και αγωνιστικό κιτ στον κινητήρα. Σκοπός είναι η συμμετοχή του στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτες αυτής της κατηγορίας, όπως το Kawasaki  Ninja 400, ΚΤΜ 390 και Honda CBR 500 R.

Royal Enfield HNTR 350 – Νέα χρώματα για το ανανεωμένο μοντέλο που δεν έχουμε δει ακόμη στην Ευρώπη

Η αναβαθμισμένη γενιά του HNTR 350 αποκτά τρεις νέους χρωματισμούς στην Ινδία
royal enfield hntr 350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/4/2026

Η Royal Enfield προέβη πέρυσι σε μερικές αλλαγές στο HNTR 350, οι οποίες περιλαμβάνουν μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση, νέο τιμόνι και σέλα, πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και ενισχυμένες αποσβέσεις στα αμορτισέρ, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, LED προβολέα και σύστημα πλοήγησης Tripper με το δικό του στρογγυλό όργανο.

Τώρα η ινδική εταιρεία ξαναφρεσκάρει το μοντέλο εισάγοντας μια νέα έκδοση βάσης και δύο καινούργιους χρωματισμούς.

royal enfield hntr 350

Η νέα βασική έκδοση χαρακτηρίζεται από το μαύρο χρώμα Tarmac Black και ξεχωρίζει από τις νέες χυτές ζάντες που διαφοροποιούνται σχεδιαστικώς από αυτές των υπολοίπων εκδόσεων HNTR 350.

Παράλληλα η Royal Enfield εισήγαγε στην ινδική της γκάμα δύο νέους χρωματισμούς, τους Mumbai Yellow (κίτρινο) και Moonshot White (λευκό).

royal enfield hntr 350

Από τεχνικής πλευράς τίποτε δεν αλλάζει στον J-series αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα των 349cc που αποδίδει μέγιστη ισχύ 20 hp και ροπή 2,8 kgm μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου.

Στην ινδική αγορά η βασική έκδοση ξεχωρίζει από το ταμπούρο πίσω και μονοκάναλο σύστημα ABS, ενώ όλες οι υπόλοιπες διαθέτουν δισκόφρενα μπρος-πίσω και δικάναλο ABS. Στην Ευρώπη ωστόσο η βασική έκδοση δεν ήρθε ποτέ, όπως δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη και τα ανανεωμένα από το 2025 μοντέλα με τις αλλαγές που αναφέραμε παραπάνω.

Λογικά όλα αυτά θα έρθουν κάποια στιγμή στα μέρη μας και εκεί θα δούμε και ποια χρώματα θα επιλεχθούν για τις αγορές μας από τα συνολικά δέκα (10) που διαθέτει η Royal Enfield στην Ινδία για το HNTR 350.

Ετικέτες