Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Νέο Honda Rebel 500

Το Rebel 500 μας πηγαίνει πίσω, στην δεκαετία του ’80

Όπως περιμέναμε ήδη από την έκθεση της Intermot, η Honda παρουσίασε σήμερα μία νέα custom μοτοσυκλέτα, με τον γνωστό μας κινητήρα από τα μεσαία CB. Σε άλλες αγορές θα κυκλοφορήσει και στα 300 κυβικά, ωστόσο σε εμάς θα έρθει με τον δικύλινδρο εν σειρά των 471 κυβικών.

Το Rebel 500 μας πηγαίνει πίσω, στην δεκαετία του ’80 που το στιλ αυτό κυριαρχούσε, με την δυναμική του να φτάνει μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’90 όπου και είδαμε τα τελευταία Rebel… Η Honda νιώθει ότι η μόδα αυτή έχει επιστρέψει, αν και στις ΗΠΑ ποτέ δεν έπεσε σε χειμερία νάρκη και γι’ αυτό επέλεξε η Honda να πραγματοποιήσει την παρουσίαση εκεί, και να μην δείξει την νέα μοτοσυκλέτα στην EICMA, την μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας

Δελτίο Τύπου:

Πρώτη εμφάνιση για τη Honda Rebel στο Long Beach

Η Honda με χαρά ανακοινώνει  την παρουσίαση μιας ολοκαίνουργιας μοτοσυκλέτας για το 2017 που εισάγει μία φρέσκια εκδοχή του custom cool – και το όνομα αυτής Rebel.

Λεπτή, κατάμαυρη και με χαμηλό ύψος σέλας 690mm, η Rebel ενσαρκώνει ένα στυλιστικό πάντρεμα  της παλιάς και της νέας σχολής που εξάπτει τη φαντασία μιας νεότερης γενιάς αναβατών.

Το νέο, σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο συνδυάζεται με μοντέρνες γραμμές αποτυπώνοντας μια λιτή εμφάνιση με φαρδιά ελαστικά (τύπου bobber), μαρσπιέ σε μεσαία θέση και μία ξεκούραστη, ουδέτερη θέση οδήγησης με τεντωμένους αλλά χαλαρούς βραχίονες.

Ο ζωηρός, υδρόψυκτος, εν σειρά δικύλινδρος, 8βάλβιδος κινητήρας των 471cc της Rebel είναι κατάλληλος για αναβάτες με δίπλωμα Α2 και προέρχεται από τη δημοφιλή τριάδα κινητήριων συνόλων 500 cc της Honda.

Η χαρτογράφηση του ψεκασμού καυσίμου PGM-FI έχει επαναπροσδιοριστεί με σκοπό τη ροπάτη αίσθηση στις χαμηλές στροφές, διατηρώντας όμως μία σπορ, γραμμική καμπύλη ισχύος για μεγαλύτερη απόλαυση αλλά και άνεση στο ταξίδι.

Η Rebel θα διατίθεται σε τρεις αποχρώσεις: Graphite Black, Matte Armored Silver Metallic και Millennium Red και θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της στο Long Beach International Motorcycle Show στην Καλιφόρνια στις 18 Νοεμβρίου.
 

Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό από τον νέο Rebel 500: