Panigale V4: Δυναμομέτρηση (VIDEO)

Πάνω από 200 άλογα στον τροχό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/1/2018

Αυτή είναι η πρώτη δυναμομέτρηση του νέου Ducati Panigale V4 που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έγινε στην Αγγλία από το Moto Rapido Ducati σε δυναμόμετρο Dynojet 250i. Σύμφωνα με τους Βρετανούς που έκαναν την δυναμομέτρηση, οι ρυθμίσεις του δυναμόμετρου (SAE) ήταν με συντελεστή διόρθωσης 0.98, θερμοκρασία περιβάλλοντος 28⁰C, ατμοσφαιρική πίεση 1018mBar και υγρασία 15%.

Σύμφωνα με την Ducati, το Panigale V4 αποδίδει 214 ίππους στις 13.000 στροφές. Η δυναμομέτρηση των Εγγλέζων έδειξε 204 ίππους στις 13.000 επίσης. Μέχρι τώρα, το Panigale V4 είναι η δυνατότερη superbike παραγωγής προδιαγραφών Euro 4, αλλά έχει και 100 κυβικά παραπάνω από τους υπόλοιπους τετρακύλινδρους ανταγωνιστές της. Ίσως η έκδοση R που θα έχει 1000 κυβικά για να μπορεί να συμμετάσχει στο WSBK να είναι πιο κατάλληλη για συγκριτικά συμπεράσματα, όμως για όσους δεν έχουν αγωνιστικές βλέψεις δεν παίζουν ρόλο τα 100 επιπλέον κυβικά.

Βέβαια η αξιοπιστία της συγκεκριμένης δυναμομέτρησης δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και σίγουρα δεν είναι συγκρίσιμη με τις υπόλοιπες δυναμομετρήσεις που έχουν γίνει σε άλλα δυναμόμετρα, ακόμα κι αν είναι το ίδιου τύπου. Παρ’ όλα αυτά, μας δίνει μια εικόνα για τις δυνατότητες και τον τρόπο απόδοσης του νέου τετρακύλινδρου V της Ducati.      

Ετικέτες

Honda CB1000F: Το οδηγήσαμε στο Goodwood Festival of Speed! Σύντομα στο ΜΟΤΟ

Ο Άγγλος συνεργάτης μας, Adam ‘Chad’ Child, άδραξε την ευκαιρία
Honda CB1000F Adam at Goodwood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/7/2026

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η τιμή του CB1000F για την ελληνική αγορά, ωστόσο ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, καθώς η Honda δεν έχει κάνει ακόμη τη σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση.

Στο μεταξύ ωστόσο ήταν δεδομένο πως στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed (9-12/7) το CB1000F θα έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά την EICMA του περασμένου Νοέμβρη, αφετέρου γιατί ήταν ήδη γνωστό πως εκεί θα έδινε το παρών ο Freddie Spencer με την αγωνιστική CB750F που ενέπνευσε το σχέδιο του σύγχρονου μοντέλου.

Ακόμη περισσότερο όμως, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τη δυνατότητα κάποιων επιλεγμένων δημοσιογράφων να οδηγήσουν το νέο Honda CB1000F στο Goodwood, κάτι που φυσικά αφορά και τον Adam.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη, καθώς ο συνεργάτης μας έγινε ένας από τους πολύ λίγους Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει το CB1000F και η οδηγική του ανταπόκριση αναμένεται σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Μείνετε συντονισμένοι!