Panigale V4: Δυναμομέτρηση (VIDEO)

Πάνω από 200 άλογα στον τροχό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/1/2018

Αυτή είναι η πρώτη δυναμομέτρηση του νέου Ducati Panigale V4 που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έγινε στην Αγγλία από το Moto Rapido Ducati σε δυναμόμετρο Dynojet 250i. Σύμφωνα με τους Βρετανούς που έκαναν την δυναμομέτρηση, οι ρυθμίσεις του δυναμόμετρου (SAE) ήταν με συντελεστή διόρθωσης 0.98, θερμοκρασία περιβάλλοντος 28⁰C, ατμοσφαιρική πίεση 1018mBar και υγρασία 15%.

Σύμφωνα με την Ducati, το Panigale V4 αποδίδει 214 ίππους στις 13.000 στροφές. Η δυναμομέτρηση των Εγγλέζων έδειξε 204 ίππους στις 13.000 επίσης. Μέχρι τώρα, το Panigale V4 είναι η δυνατότερη superbike παραγωγής προδιαγραφών Euro 4, αλλά έχει και 100 κυβικά παραπάνω από τους υπόλοιπους τετρακύλινδρους ανταγωνιστές της. Ίσως η έκδοση R που θα έχει 1000 κυβικά για να μπορεί να συμμετάσχει στο WSBK να είναι πιο κατάλληλη για συγκριτικά συμπεράσματα, όμως για όσους δεν έχουν αγωνιστικές βλέψεις δεν παίζουν ρόλο τα 100 επιπλέον κυβικά.

Βέβαια η αξιοπιστία της συγκεκριμένης δυναμομέτρησης δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και σίγουρα δεν είναι συγκρίσιμη με τις υπόλοιπες δυναμομετρήσεις που έχουν γίνει σε άλλα δυναμόμετρα, ακόμα κι αν είναι το ίδιου τύπου. Παρ’ όλα αυτά, μας δίνει μια εικόνα για τις δυνατότητες και τον τρόπο απόδοσης του νέου τετρακύλινδρου V της Ducati.      

Ετικέτες

Νέο Beta XTrainer 200 2Τ και αναβαθμισμένος εξοπλισμός στο 300 2Τ

Μεγαλώνει η οικογένεια δίχρονων enduro
beta xtrainer 200 2t
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/6/2026

Η σειρά των XTrainer μοντέλων δημιουργήθηκε με το μοντέλο 300 κυβικών για να φέρει μια επιπλέον επιλογή που απευθύνεται στον ερασιτέχνη, στον χομπίστα που δεν έχει απαραιτήτως ανάγκη τα πιο εστιασμένα σε αγωνιστική χρήση RR, RR Race και RR X-Pro.

Στη γκάμα του 2027 η ιταλική εταιρεία προσθέτει ένα νέο μοντέλο, το XTrainer 200 2T που έχει εξελιχθεί πάνω στον κινητήρα των ανάλογων RR.

Beta XTrainer 200 2T

Η Beta ενσωμάτωσε στη σειρά XTrainer μερικές αλλαγές για τον επόμενο χρόνο που είναι κοινές στα μοντέλα 200 και 300 κυβικών. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Νέος προβολέας και μάσκα,
  • Επανασχεδιασμένος οδηγός αλυσίδας,
  • Επανασχεδιασμένο προστατευτικό γραναζιού τελικής μετάδοσης,
  • Νέα γραφικά και χρώματα,
  • Μαύρο πλαίσιο, για πρώτη φορά στα μοντέλα XTrainer,
  • Νέα πίσω δισκόπλακα 240 mm με κυματιστό προφίλ.
Beta XTrainer 200 2T

Το νέο XTrainer 200 2Τ εισάγεται στη γκάμα προκειμένου να εξυπηρετήσει αναβάτες που βρίσκουν το 300 πολύ ψηλό και δυνατό, φέρνοντας χαμηλότερο ύψος σέλας, κατά 20 mm συγκριτικά με τα RR, καθώς και ηλεκτρική μίζα.

Beta XTrainer 200 2T

Ο κινητήρας του XTrainer 200 έχει υποστεί αρκετές αλλαγές από την RR αφετηρία του προκειμένου να προσαρμόσει την απόδοσή του ως ένα φιλικό μοντέλο για εισαγωγή στο enduro:

  • Νέα εξάτμιση, σχεδιασμένη για περισσότερη ροπή χαμηλά,
  • Νέα κεφαλή με διαφορετικό σχήμα για τον θάλαμο καύσης, επίσης για να τονωθεί η απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές,
  • Νέο πιστόνι με μακρύτερες φούστες,
  • Μαλακότερα ελατήρια συμπλέκτη για ελαφρύτερη αίσθηση στο χέρι,
  • Αναθεωρημένη θυρίδα εξαγωγής για ενίσχυση της ροπής και ομαλότερες εκκινήσεις,
  • Νέα χαρτογράφηση ανάφλεξης για να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες αλλαγές στον κινητήρα,
  • Επανασχεδιασμένη εξάτμιση προερχόμενη από το 300άρι XTrainer,
  • Επανασχεδιασμένη εισαγωγή αέρα στο φιλτροκούτι, επίσης για να ταιριάξει με τις αλλαγές στον κινητήρα.
  • Ηλεκτρικό βεντιλατέρ για το ψυγείο, όπως και στο 300.
Beta XTrainer 200 2T

Το πλαίσιο του XTrainer 200 2Τ βασίζεται σε αυτό το 300, τροποποιημένο καταλλήλως για την απόδοση και την κατανομή βάρους του νέου μοντέλου.

Τα νέα Beta XTrainer 200 και 300 2Τ του 2027 είναι διαθέσιμα στο δίκτυο της εταιρείας από τα μέσα του Ιούνη 2026.

Ετικέτες