Παρουσίαση CBR-600F και CBR-250R

Από το

Μαύρο Σκύλο

11/3/2011

Ο Ανδρέας Γκλαβάς οδηγεί αυτή τη στιγμή στη Σεβίλλη τις νέες CBR-600F και CBR-250R σε μια δοκιμασία υπό έντονη βροχή. Ο Ανδρέας βρίσκει την ολοκαίνουρια CBR-250R και την ανανεωμένη CBR-600F εύκολες και φιλικές μοτοσυκλέτες όπως κάθε Honda πρέπει να είναι όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος. Τα πρώτα 80 χιλιόμετρα της δοκιμής έχουν ολοκληρωθεί και στην πρώτη κιόλας στάση βρήκε ευκαιρία να μας στείλει τις αρχικές του εντυπώσεις. Έχοντας ακόμη μία μέρα οδήγησης μπροστά του παρέα με τις δύο Honda στην μαγευτική Ανδαλουσία, ο Ανδρέας κρατά σημειώσεις για το επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ!

Phelon & Moore: Επέκταση στην Α2 με Capetown 5X και 5 Rally στην EICMA

Θα πλαισιώσουν τα Capetown 7S, 7X και 7X by Pininfarina
capetown5
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/10/2026

Στην EICMA 2026 η Phelon & Moore θα παρουσιάσει δύο νέες Adventure μοτοσυκλέτες που θα έρθουν να εμπλουτίσουν τη γκάμα της δίπλα σε Capetown 7S, 7X και 7X by Pininfarina.

Η Phelon & Moore προετοιμάζεται για την EICMA 2026 με δύο νέες προσθήκες που διευρύνουν την οικογένεια των μοτοσυκλετών Adventure και πρόκειται για τις Capetown 5X και Capetown 5 Rally, που θα έρθουν να πλαισιώσουν τις ήδη υπάρχουσες Capetown 7S, 7X και 7X by Pininfarina.

Τα δύο νέα μοντέλα θα φέρουν δικύλινδρο κινητήρα 449 κυβικών εκατοστών με στρόφαλο 270° που θα αποδίδει 46 ίππους στις 10.000 στροφές και 3,99 kg.m ροπής στις 6.500 στροφές και θα οδηγούνται και με δίπλωμα Α2. Μάλιστα πιθανότατα πρόκειται για τον κινητήρα που φέρει το ελληνικό best-seller CFMOTO 450MT, στην ίδια λογική που κινούνται και τα Capetown 7 με τον δικύλινδρο κινητήρα των 693 κυβικών του 700MT.

Phelon & Moore

Τα νέα μοντέλα Capetown 5X και 5 Rally διαθέτουν ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών και μονό αμορτισέρ πίσω. Το σύστημα πέδησης μπροστά διαθέτει ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων σε μονό δίσκο 320 χιλιοστών και στο πίσω μέρος υπάρχει δαγκάνα δύο εμβόλων και δίσκος 240 χιλιοστών.

Η Capetown 5X έχει crossover χαρακτήρα με τροχούς 19-17 με μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων (180 χιλιοστά μπροστά και 190 χιλιοστά πίσω), χαμηλό φτερό και πίσω σχάρα, με το βάρος να ανακοινώνεται στα 192 κιλά χωρίς υγρά. Η Capetown 5 Rally έχει τροχούς 21-18, μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων (220 χιλιοστά μπροστά και 230 χιλιοστά πίσω), ψηλό φτερό και το βάρος ανακοινώνεται στα 197 κιλά χωρίς υγρά.

Ο εξοπλισμός είναι κοινός και στις δύο εκδόσεις και περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, οθόνη TFT 7 ιντσών με συνδεσιμότητα, ρυθμιζόμενο ύψος σέλας, Traction Control, φώτα LED, ζάντες με ελαστικά tubeless, θερμαινόμενα grip και προστατευτική αλουμινένια ποδιά κινητήρα.

Η παρουσίαση των δύο νέων μοντέλων θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση EICMA στις 4 Νοέμβρη και το MOTO θα βρίσκεται φυσικά εκεί για να σας πληροφορήσει για τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά τους.