Παρουσίαση KTM 990 SMT ABS 2011 Video: Update!

Από το

Μαύρο Σκύλο

27/1/2011

 

Στροφή - στροφή ανεβαίνουμε το βουνό για την Rhoda πάνω από την Marbella της Ισπανίας οδηγώντας το KTM 990 SMT ABS. Η βροχή έρχεται και φεύγει αλλά ακόμα δεν είμαστε ούτε μέχρι τη μέση της διαδρομής. Ο Ανδρέας Γκλαβάς αναλαμβάνει διπλούς ρόλους και στις στάσεις για φωτογράφηση κάνει τον cameraman

Update:

Ολοκληρώθηκε η δοκιμή του νέου SMT, με κάποια διαλείμματα βροχής, και ο Γκλαβάς δηλώνει ενθουσιασμένος από τις αλλαγές που έχει κάνει η KTM. Στηριζόμενος πάνω στο στηθαίο του επαρχιακού δρόμου γράφει στο κινητό του τηλέφωνο:

"Μετά τα πρώτα 70 χλμ όλα υπό ελαφριά βροχή στην καταπράσινη επαρχία της Ανδαλουσιας. Τρομερό μπροστινό φρένο. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε".

"Πέρα απο ένα εκπληκτικό ABS, το νέο 990 SMT, έχει δεχθεί μια συνολική αναβάθμιση σε καίρια σημεία. Τι να πω για τον ψεκασμο; Τόσο γραμμική και γλυκιά απόδοση δεν είχε ποτέ ξανά υπάρξει σε μεγάλο δικυλινδρο της KTM! Μετά απο περίπου 200 χλμ στα άλλοτε βρεγμένα κι άλλοτε στεγνά δρομάκια της Ανδαλουσιας... τα υπόλοιπα στο ΜΟΤΟ της 15ης του Φλεβάρη".

 

 

 

Η Royal Enfield ετοιμάζει το Continental GT-R 750 για παραγωγή

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που είχε εμφανιστεί στην EICMA έχει πάρει ρότα για τον δρόμο
royal enfield continental gt-r 750 spy pics
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/3/2026

Η Royal Enfield προετοιμάζεται για να λανσάρει έναν νέο κινητήρα, δικύλινδρο σε σειρά με 750 κυβικά εκατοστά χωρητικότητα και ήδη έχουμε δει πρωτότυπα εξέλιξης να δοκιμάζονται με αυτόν σε δύο διαφορετικές μορφές: Himalayan 750 και Continental GT 750.

Η νέα έκπληξη μας έρχεται από την Ινδία και αφορά μιαν ακόμη μοτοσυκλέτα με τον νέο δικύλινδρο που δοκιμάζεται στον δρόμο και η οποία μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο Continental GT-R που είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην εκδήλωση MotoVerse στην Ινδία και μετά στην έκθεση EICMA 2025 στο Μιλάνο.

Σε αμφότερες περιπτώσεις η μοτοσυκλέτα δεν διέθετε εξοπλισμό δρόμου και έμοιαζε με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο στημένο πάνω στον νέο κινητήρα, με τη σιλουέτα του Continental GT και ένα κοντό ρετρό φέρινγκ.

Σε αυτό το νέο μοντέλο η Royal Enfield πατά στη βάση του πρωτοτύπου Continental GT 750 που είχαμε δει πρόσφατα σε δοκιμές στον δρόμο, με δύο δίσκους μπροστά.

Συγκριτικά με το πρωτότυπο GT-R 750 της EICMA, ξεχωρίζουν οι μακρύτερες εξατμίσεις, προφανώς ελέω προδιαγραφών και φυσικά ο πλήρης εξοπλισμός δρόμου.

Οι πληροφορίες μας μιλούν για ένα μοντέλο 2027 πιθανότατα θα εμφανιστεί δίπλα στο Continental GT 750 στις μεγάλες εκθέσεις στο τέλος της φετινής χρονιάς.