Παρουσίαση KTM 990 SMT ABS 2011 Video: Update!

Από το

Μαύρο Σκύλο

27/1/2011

 

Στροφή - στροφή ανεβαίνουμε το βουνό για την Rhoda πάνω από την Marbella της Ισπανίας οδηγώντας το KTM 990 SMT ABS. Η βροχή έρχεται και φεύγει αλλά ακόμα δεν είμαστε ούτε μέχρι τη μέση της διαδρομής. Ο Ανδρέας Γκλαβάς αναλαμβάνει διπλούς ρόλους και στις στάσεις για φωτογράφηση κάνει τον cameraman

Update:

Ολοκληρώθηκε η δοκιμή του νέου SMT, με κάποια διαλείμματα βροχής, και ο Γκλαβάς δηλώνει ενθουσιασμένος από τις αλλαγές που έχει κάνει η KTM. Στηριζόμενος πάνω στο στηθαίο του επαρχιακού δρόμου γράφει στο κινητό του τηλέφωνο:

"Μετά τα πρώτα 70 χλμ όλα υπό ελαφριά βροχή στην καταπράσινη επαρχία της Ανδαλουσιας. Τρομερό μπροστινό φρένο. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε".

"Πέρα απο ένα εκπληκτικό ABS, το νέο 990 SMT, έχει δεχθεί μια συνολική αναβάθμιση σε καίρια σημεία. Τι να πω για τον ψεκασμο; Τόσο γραμμική και γλυκιά απόδοση δεν είχε ποτέ ξανά υπάρξει σε μεγάλο δικυλινδρο της KTM! Μετά απο περίπου 200 χλμ στα άλλοτε βρεγμένα κι άλλοτε στεγνά δρομάκια της Ανδαλουσιας... τα υπόλοιπα στο ΜΟΤΟ της 15ης του Φλεβάρη".

 

 

 

Yamaha XSR900 SP: Νέα έκδοση αποκαλύπτεται μέσω αμερικανικών εγγράφων

Η Sport Heritage γκάμα της Yamaha θα υποδεχτεί μια ανώτερα εξοπλισμένη εκδοχή του XSR900
yamaha xsr900
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/8/2026

Η λίστα με τη γκάμα μοτοσυκλετών του 2027 που κατατέθηκε στην αμερικανική υπηρεσία NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) από τη Yamaha περιλαμβάνει ένα νέο μοντέλο. Το XSR900 SP είναι μια λογικότατη εξέλιξη για την οικογένεια Sport Heritage μοντέλων με τον τρικύλινδρο κινητήρα CP3 και η εμπειρία των ανάλογων εκδόσεων ΜΤ-09 μας δείχνει τί να περιμένουμε.

Στην περίπτωση του ΜΤ, η SP έκδοση ξεχωρίζει πρωτίστως από τις ανώτερες αναρτήσεις, με αμορτισέρ Öhlins πίσω και το πιρούνι της ΚΥΒ να απολαμβάνει αντιτριβικής επίστρωσης DLC, φρένα της Brembo, μερικές αναβαθμίσεις και προσθήκες στα ηλεκτρονικά και φυσικά τη δική του αισθητική με χρώματα R1M.

Κάτι ανάλογο φανταζόμαστε και για το XSR900 SP, καθώς στα αμερικανικά έγγραφα δεν προκύπτει διαφοροποίηση από πλευράς απόδοσης, με τη νέα έκδοση να δηλώνει ονομαστικά τους ίδιους 117,4 ίππους (87,5 kW) με τα υπόλοιπα μοντέλα που βασίζονται στον CP3.

Αναμένουμε το νέο μοντέλο να εμφανιστεί στην ερχόμενη EICMA τον Νοέμβρη, εκτός αν η Yamaha μας προλάβει με διαδικτυακή αποκάλυψη στο μεσοδιάστημα.

Ετικέτες