Παρουσίαση KTM 990 SMT ABS 2011 Video: Update!

Από το

Μαύρο Σκύλο

27/1/2011

 

Στροφή - στροφή ανεβαίνουμε το βουνό για την Rhoda πάνω από την Marbella της Ισπανίας οδηγώντας το KTM 990 SMT ABS. Η βροχή έρχεται και φεύγει αλλά ακόμα δεν είμαστε ούτε μέχρι τη μέση της διαδρομής. Ο Ανδρέας Γκλαβάς αναλαμβάνει διπλούς ρόλους και στις στάσεις για φωτογράφηση κάνει τον cameraman

Update:

Ολοκληρώθηκε η δοκιμή του νέου SMT, με κάποια διαλείμματα βροχής, και ο Γκλαβάς δηλώνει ενθουσιασμένος από τις αλλαγές που έχει κάνει η KTM. Στηριζόμενος πάνω στο στηθαίο του επαρχιακού δρόμου γράφει στο κινητό του τηλέφωνο:

"Μετά τα πρώτα 70 χλμ όλα υπό ελαφριά βροχή στην καταπράσινη επαρχία της Ανδαλουσιας. Τρομερό μπροστινό φρένο. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε".

"Πέρα απο ένα εκπληκτικό ABS, το νέο 990 SMT, έχει δεχθεί μια συνολική αναβάθμιση σε καίρια σημεία. Τι να πω για τον ψεκασμο; Τόσο γραμμική και γλυκιά απόδοση δεν είχε ποτέ ξανά υπάρξει σε μεγάλο δικυλινδρο της KTM! Μετά απο περίπου 200 χλμ στα άλλοτε βρεγμένα κι άλλοτε στεγνά δρομάκια της Ανδαλουσιας... τα υπόλοιπα στο ΜΟΤΟ της 15ης του Φλεβάρη".

 

 

 

QJMOTOR COV 500 X: Νέα Enduro από τους Κινέζους - 47,6hp/134kg

Με 47,6 ίππους στα 134 κιλά!
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η QJMOTOR παρουσιάζει τη νέα Enduro μοτοσυκλέτα COV 500 X, που αποδίδει 47,6 ίππους και ζυγίζει γεμάτη 134 κιλά.

Ο κινητήρας της COV 500 X είναι ένας μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 449,4 κυβικών που αποδίδει 47,6 ίππους στις 9.500 στροφές και 4,3 kg.m ροπής στις 7.500 στροφές, είναι εναρμονισμένος με προδιαγραφές Euro5+ και συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο.

Το πιρούνι της είναι ανεστραμμένο και πίσω φέρει ένα monoshock αμορτισέρ χωρίς όμως να δίνονται πληροφορίες ως προς τις διαδρομές. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 134 κιλά, με γεμάτο το ντεπόζιτο χωρητικότητας 10 λίτρων.

COV

Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, τονίζοντας τον χωμάτινο προσανατολισμό της μοτοσυκλέτας. Το μεταξόνιο της COV 500 X είναι στα 1.495 mm και το ύψος της σέλας ορίζεται στα 960 mm.

Αναμένουμε από την εταιρεία περισσότερες πληροφορίες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και φυσικά ως προς το αν θα εισαχθεί στην χώρα μας.
Η τιμή θα παίξει σημαντικό λόγο καθώς δεν αναμένεται να έχει την εξέλιξη που έχει φανεί στο KOVE και αντανακλάται και στην ζυγαριά μεταξύ άλλο. Παρόλο που η απόδοση δεν διαφέρει πολύ από τον υπόλοιπο ανταγωνισό, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από KTM-Beta την τελευταία κυρίως πενταετία που η ιπποδύναμη έπεσε, τα κιλά του νέου COV 500X κάνουν την διαφορά αλλά προς τα πάνω. Σχεδόν είκοσι κιλά βαρύτερο από τα αντίστοιχα KTM και Beta και με παρόμοια απόδοση, η τιμή του COV 500X θα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του... 

Ετικέτες