Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

PFMoto - Παρουσίασε τα δύο πρώτα μοντέλα της

Θυγατρική εταιρεία της Geely, ιδιοκτήτριας της Qianjiang

Όπως σας είχαμε γράψει πρόσφατα, η PFMoto είναι μια νέα κινέζικη εταιρεία, θυγατρική της Geely, του γκρουπ που κατέχει τόσο την Qianjiang (βλέπε QJmotor και Benelli) όσο και τη Lifan αλλά και τη Volvo. Τώρα, η PFMoto παρουσίασε τα δύο πρώτα μοντέλα της γκάμας της, ένα scooter και μια ιδιαίτερης εμφάνισης Tourer μοτοσυκλέτα.

Το PF από το PFMoto σημαίνει Paifang και αναφέρεται σε ένα παλιό αρχιτεκτονικό κινέζικο στιλ το οποίο σίγουρα έχετε δει σε πύλες παλατιών, και άλλων κλασικών κινέζικων κτηρίων.

Ξεκινώντας με την πρώτη μοτοσυκλέτα της PFMoto, αυτή ονομάζεται Starship 3, και θυμίζει μεγάλη αμερικάνικη Tourer, με αρκετά διαστημική εμφάνιση.

Φέρει έναν τετράχρονο, υγρόψυκτο, 8βάλβιδο και ψεκαστό V2 κινητήρα 304 κ.εκ. με απόδοση 31,5 hp / 9.000 rpm και 2,7 kgm / 7.000 rpm, ενώ στα σημαντικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνονται ο 18άρης μπροστινός τροχός μπροστά μαζί με τον 15άρη πίσω, το ρεζερβουάρ 15 λίτρων και το χαμηλό ύψος σέλας στα 695 mm.

Η Starship 3 διαθέτει ψηλή ζελατίνα, σύγχρονους εργονομικούς διακόπτες, μεγάλη TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη οργάνων, αλλά και μια κεντρική κονσόλα στο κέντρο του τιμονιού με πληθώρα κουμπιών που περιλαμβάνει και ένα Start / Stop κουμπί από Keyless σύστημα. Εντύπωση προκαλούν και οι δυο σίτες εκατέρωθεν των οργάνων που θα μπορούσαν να είναι είτε αεραγωγοί είτε ηχεία για μουσική, ενώ από πάνω τους έχουμε και μια θύρα USB.

Το πιρούνι είναι συμβατικό τηλεσκοπικό, ενώ στα φρένα η μοτοσυκλέτα έχει έναν δίσκο μπροστά με ακτινική δαγκάνα, κι έναν ακόμα πίσω.

Για τις αποθηκευτικές ανάγκες του αναβάτη έχουμε σκληρές βαλίτσες πίσω στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάρει και top-box.

Τα χρώματα είναι τρία, και σοβαρά, λευκό, γκρι και μαύρο.

Το δεύτερο μοντέλο που παρουσίασε η PFMoto είναι ένα scooter, που ονομάζεται Gravitational, και αποτελεί ένα sport scooter 150 κ.εκ., που απ’ ότι φαίνεται αποτελεί rebadged scooter της Lifan, με ελάχιστες χρωματικές διαφορές. Η απόδοση του μονοκύλινδρου κινητήρα φτάνει τους 16,3 hp, οι τροχοί είναι 14 ιντσών, το πιρούνι ανεστραμμένο, τα δισκόφρενα είναι τύπου μαργαρίτα, και το επίσημο βάρος του ανακοινώνεται στα 142 κιλά. Στα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουν η έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων, το keyless σύστημα και οι κάμερες 1080P εμπρός-πίσω.

Το Gravitational θα κυκλοφορήσει επίσης σε τρία χρώματα, γκρι, πράσινο και πορτοκαλί.

Σημειώστε πως στην επίσημη παρουσίαση των μοντέλων στην Κίνα, η εταιρεία έδειξε και δυο πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, την βενζινοκίνητη Titan 650 και την ηλεκτρική ΕΖ, για τις οποίες δεν έχουμε στοιχεία για την ώρα.

Τέλος να αναφέρουμε πως τουλάχιστον αρχικά η PFMoto αφορά μόνο στην κινέζικη αγορά, ενώ και το site της εταιρείας δεν έχει αγγλική έκδοση.