Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Το πρώτο superbike της Segway είναι… scooter! [VIDEO]

Χαμένοι στη μετάφραση

Η Segway είναι γνωστή στο ευρύ κοινό για τρία πράγματα. Το πρώτο φυσικά είναι τα ιδιόμορφα “πατίνια” με την αυτόματη εξισορρόπηση. Το δεύτερο είναι για την τούμπα που έφαγε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Jr Bush μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης όταν ανέβηκε πάνω του ξεχνώντας να το ενεργοποιήσει. Το τρίτο είναι ο θάνατος του ιδρυτή της, που έπεσε σε γκρεμό οδηγώντας ένα από τα δημιουργήματά του. Από τότε η Segway συνεχίζει ακάθεκτη τις εμπορικές της δραστηριότητες, επεκτείνοντας διαρκώς το εύρος της γκάμας των μοντέλων της, χάρη στη συγχώνευση της με την Κινέζικη εταιρεία ρομποτικής Ninebot, που ιδρύθηκε το 2012.

Από τότε η κοινή εταιρεία Segway-Ninebot έχει επεκτείνει τη γκάμα της στα ηλεκτρικά scooter, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα ηλεκτρικά ATV και όπως μας δείχνει τώρα στην έκθεση του Πεκίνου, σκοπεύει να μπει και στην κατηγορία των ηλεκτρικών σπορ μοτοσυκλετών, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Apex με τα 200km/h τελικής ταχύτητας και τα 2,9sec για τα 0-100km/h. Περισσότερα (επίσημα) στοιχεία δεν διατίθενται στη δημοσιότητα, αλλά όπως βλέπουμε οι αναρτήσεις, τα φρένα και τα ελαστικά του Apex είναι αντίστοιχου επιπέδου με τις συμβατικές μοτοσυκλέτες της κατηγορίας supersport. Βέβαια οι κινέζοι αποκαλούν το Apex ως… “Super scooter”!!!!

Όπως κι αν έχει, η Segway-Ninebot έχει ήδη κατοχυρώσει για την ευρωπαϊκή αγορά το όνομα “E-Sportbike”. Παρ’ όλα αυτά, εκείνο που έχει πραγματικό ενδιαφέρον από την μεριά της Segway είναι το νέο ηλεκτρικό scooter T100 που έχει τη δυνατότητα να στέκεται όρθιο μόνο του, να παρκάρει μόνο του, αλλά και να το στέλνεις σε όποια περιοχή θέλεις μέσω του smartphone σου! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο δίκυκλο που θα μπορεί να κυκλοφορεί μόνο του στους δρόμους.