Street Tracker 8: Μοναδική

Από το

Μαύρο Σκύλο

14/7/2011

H σειρά των modern classic της Triumph και ειδικότερα οι Bonneville αποτελούν ένα από τα αγαπημένα πεδία βελτιώσεων και δημιουργίας μοναδικών και προσωποποιημένων μοντέλων σε πολλές χώρες. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η Street Tracker 8, η οποία όμως είναι σχεδιασμένη στην Ελλάδα. Την έφτιαξε μια νέα εταιρία - www.superbmotos.com - σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία και στα πλαίσια των εκδηλώσεων με αφορμή της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός, οι μετατροπές και οι βαφές υλοποιήθηκαν για μια μοτοσυκλέτα που υπάρχει σε ένα και μοναδικό αντίτυπο. Οι μετατροπές που έγιναν περιλαμβάνουν τη βαφή σε ρεζερβουάρ, πλαϊνά καπάκια, φτερά, ζάντες, των ελατηρίων στα αμορτισέρ και των εξατμίσεων, που απέκτησαν και κλίση προς τα πάνω. Το αποτέλεσμα και η προσοχή που έχει δοθεί στις λεπτομέρειες είναι εφάμιλλο ή και υψηλότερο από το εργοστασιακό. Η μοτοσυκλέτα αυτή πωλείται με τιμή 12.390 ευρώ και μαζί της δίνονται τα γνήσια ελαστικά, τιμόνι και φλας.

Honda: Έδειξε για πρώτη φορά τα CB400 Super Four και CBR400R Four σε έκθεση της Ιαπωνίας

Και τα δύο μοντέλα θα φέρουν τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη E-Clutch
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά τις δύο νέες της τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες CB400 Super Four E-Clutch Concept και CBR400R Four E-Clutch Concept και όπως φαίνεται και από το όνομά τους και τα δύο μοντέλα θα φέρουν τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη E-Clutch.

Σας είχαμε ενημερώσει για την έλευση δύο νέων μοντέλων από την Honda και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην έκθεση μοτοσυκλέτας που ξεκίνησε σήμερα στην Osaka. To CB400 Super Four E-Clutch Concept συνοδεύτηκε από το σλόγκαν “Next Stage CB” και πρόκειται για μία γυμνή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα που υιοθετεί την εμφάνιση της πρώτης CB400 Super Four του 1992.

CB400 SUPER FOUR

Το CBR400R Four E-Clutch Concept είναι μία τετρακύλινδρη Supersport με πιο μοντέρνα και επιθετική εμφάνιση.

400

Οι δύο μοτοσυκλέτες φέρουν εκτός από E-Clutch και ηλεκτρονική διαχείριση γκαζιού. Η ιαπωνική εταιρεία θα δείξει τα δύο νέα μοντέλα της και στις εκθέσεις του Tokyo (27 έως 29 Μαρτίου), όπως και στης Nagoya (από 10 ως 12 Απριλίου).

Μάλιστα η Honda έχει “καπαρώσει” τα ονόματα CB400 Super Four και CBR400R Four από πέρυσι στην Ιαπωνία, πριν καν αποκαλυφθούν τα ανάλογα μοντέλα των 500 κυβικών στην Κίνα. Για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι και αναμένουμε να δούμε αν και πότε θα εισαχθούν οι νέες τετρακύλινδρες Honda.