Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Suzuki GSX 700: Νέες πατέντες για τον αντικαταστάτη του SV 650

Στο δρόμο προς τη γραμμή παραγωγής

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την ημέρα που η Suzuki τράβηξε τα βλέμματα πάνω της με το δικύλινδρο εν σειρά υπερτροφοδοτούμενο Recursion των 700 κυβικών, όμως η εξέλιξη μιας νέας δικύλινδρης εν σειρά πλατφόρμας που θα αντικαταστήσει μετά από 22 χρόνια τον V2 κινητήρα των 650 κυβικών στα SV 650 και V-Strom 650 δεν σταμάτησε ποτέ.

Φυσικά το turbo πετάχτηκε στα σκουπίδια και τη θέση του πήρε μια νέα κεφαλή με δύο εκκεντροφόρους αντί του ενός του υπερτροφοδοτούμενου πρωτότυπου.

Πρακτικά η Suzuki αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Yamaha, όπου με τον CP2 έχτισε μια ολόκληρη σειρά μοντέλων στη μεσαία κατηγορία. Στις τελευταίες πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Suzuki μας δείχνει με περισσότερες λεπτομέρειες την αρχιτεκτονική του πλαισίου και την χωροταξία των περιφερειακών εξαρτημάτων του κινητήρα.

Για τα δεδομένα της κατηγορίας, η ύπαρξη αφαιρούμενο υποπλαίσιου είναι στοιχείο “πολυτέλειας”. Το πλαίσιο είναι ανοιχτού τύπου μεν, αλλά αντί για τους κλασσικούς ατσάλινους, κυκλικής διατομής σωλήνες, η Suzuki χρησιμοποιεί δύο πλακέ δοκούς που συνδέουν το πάνω τμήμα του λαιμού έως τη βάση του ψαλιδιού. Μια σημαντική παρατήρηση σε σχέση με τα παλαιότερα σχέδια, αφορά την αλλαγή της θέσης στο φιλτροκούτι, το οποίο μετακόμισε πίσω από την κεφαλή του κινητήρα, αντί για πάνω από αυτή.

Η νέα πιο συμβατική αρχιτεκτονική του πλαισίου που βλέπουμε εδώ, κάνει σαφώς πιο εύκολη δημιουργία και την κατασκευή διαφορετικών παραλλαγών του, για την δημιουργία on-off ή “τύπου on-off” μοντέλων, δηλαδή μοντέλα που θα ανταγωνιστούν τα Tenere 700 και Tracer 700.