Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Suzuki Turbo πρωτότυπο: Έρχεται… Αλλά χωρίς το Turbo! Νέο Δικύλινδρο 700άρι!

Η Suzuki δεν σταματά να μας εκπλήσσει

Πρόκειται για ένα από τα σύντομα ανέκδοτα: Η Suzuki ετοιμάζει μοτοσυκλέτα παραγωγής με Turbo! Και είναι ανέκδοτο γιατί το ακούμε από το 2013! Τότε ήταν η πρώτη φορά που στο Tokyo Motor Show είδαμε το Suzuki Recursion, μία μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού εξοπλισμένη με Turbo, και η οποία ποτέ δεν βγήκε στην παραγωγή, ούτε και πρόκειται καθώς το Recursion θα έρθει τελικά, χωρίς όμως το Turbo.

Στο MOTO είχαμε δώσει την εξήγηση για αυτό το μπρος – πίσω για το «θα το βγάλουμε δεν θα το βγάλουμε» που μάλιστα ισχύει τόσο για την Suzuki, όσο και για την Kawasaki. Διότι το 2015 μας είχε δείξει η Kawasaki (απέναντι από την Suzuki που μας ξανά έδειχνε το Recursion), μία νέα έκδοση της υπερτροφοδότησης στο Σαλόνι του Τόκυο εκείνης της χρονιάς. Ήταν για μία μοτοσυκλέτα με λιγότερα κυβικά, κάτω από τα χίλια των H2R και H2. Οι αναγνώστες της έντυπης έκδοσης θα θυμάστε την έκπληξή μας, όταν από τα πλέον επίσημα χείλη ακούγαμε από την Kawasaki πως αν έβγαζε η Suzuki το Recursion, εκείνοι θα έβγαζαν ένα μικρότερο με υπερτροφοδότηση. Κι από την Suzuki πως περίμεναν να δουν τις αντιδράσεις για την υπερτροφοδότηση της Kawasaki, ώστε να δουν αν πρέπει να βγάλουν το Turbo ή αν βγάλουν το Turbo, μήπως τους χλευάσουν γιατί δεν είναι τόσο προχωρημένο τεχνολογικά όπως η υπερτροφοδότηση των πράσινων, με το πλανητικό κιβώτιο δύο σχέσεων και την μασίφ φτερωτή με εξωπραγματικό επίπεδο λεπτομέρειας για μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Όλα αυτά τα ζήσαμε, τα είδαμε, μας τα είπαν ευθέως εκείνοι σε εμάς και είναι μία παλιά ιστορία, όσο παλιό είναι και το Recursion!

Τώρα όμως θα το φτιάξουν. Θα βγάλουν έναν κινητήρα δικύλινδρο 700ων κυβικών εν σειρά χωρίς Turbo, αλλά με όλα όσα χρειάζεται η κατηγορία αυτή! Δηλαδή οικονομικός σε κατανάλωση και αξιόπιστος με μεγάλα διαστήματα service. Δεν το προεξοφλούμε πριν το δούμε, απλά αναφέρουμε που στοχεύει η Suzuki. Αυτός είναι ο αρχικός τους στόχος, το αν θα το πετύχουν, εδώ είμαστε για να το διαπιστώσουμε όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Προς το παρόν λοιπόν στην μεσαία κατηγορία η Suzuki έχει έναν εξαιρετικό δικύλινδρο V που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του όταν πρωτοβγήκε και κινούσε τα μεσαία V-Strom. Ροπάτος, εύστροφος και αηδιαστικά αξιόπιστος για τους μηχανικούς που απλά τον συντηρούσαν και τον συντηρούν χωρίς να βγάζει προβλήματα. Η εξέλιξή του κινεί τα SV και τα Gladius, την εξαιρετική αλλά «άφυλη» μοτοσυκλέτα της Suzuki με τα γαλάζια και τα magenda χρώματά της.

Για να ενισχύσει την παρουσία της στην μεσαία κατηγορία λοιπόν, και να μεγαλώσει την γκάμα παράλληλα με τον V των 650 κυβικών, η Suzuki ετοιμάζει και τον δικύλινδρο εν σειρά των 700ων κυβικών, όπως έχουν όλοι οι υπόλοιπο Ιάπωνες κατασκευαστές!

Το Recursion θα ήταν 500 κυβικά που θα απέδιδε σαν 700 ή και παραπάνω με την χρήση Turbo. Τώρα θα είναι εξ αρχής 700 κυβικά με έμφαση στην καθημερινή χρήση για όλους αλλά και σωστά ισορροπημένο για τους νέους αναβάτες και το δίπλωμα κατηγορίας Α2. Εξαιρετικά συμπαγής και με μικρό πλάτος, ο νέος κινητήρας της Suzuki ακολουθεί την πεπατημένη…

Το Suzuki Recursion που βλέπουμε από το 2013