T3-Racing: Spirit GP Sport R

180 ίπποι για 140 κιλά… και βγάζει πινακίδα!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/11/2016

Η μικρή βρετανική βιοτεχνία T3-Racing ξεκίνησε φτιάχνοντας μοτοσυκλέτες για ιδιώτες που συμμετείχαν σε αγώνες ενιαίου τύπου με Triumph Daytona 675 και Street Triple 675. Η εμπειρία και η εξειδίκευση που απέκτησαν από την αγωνιστική τους εμπλοκή και η φήμη που απέκτησαν ανάμεσα στους ιδιοκτήτες Triumph, τους έβαλε την ιδέα να φτιάξουν μια σειρά από περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτες με δικό τους πλαίσιο και “πειραγμένο” κινητήρα από Daytona 675 σε εκδόσεις 125 ίππων στον τροχό ή 135 ίππων στον τροχό με την ονομασία Μ2.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι καθαρά για αγωνιστική χρήση ή για track days. Όμως τώρα αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και παρουσίασαν την έκδοση δρόμου ( Μ7-11 SPORT-R ονομάζουν στο site τους την έκδοση με τους 135 ίππους) με την εμπορική ονομασία Spirit GP Sport R. Η Spirit GP βγάζει 180 ίππους στον πίσω τροχό(!!!) και ζυγίζει μόλις 140 κιλά, οπότε οι Βρετανοί έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα  ακολουθεί το πνεύμα των MotoGP. Στο site τους έχουν και μια γυμνή έκδοση με 135 ίππους για όσους θέλουν κάτι σε… Streetfighter

QJMOTOR COV 500 X: Νέα Enduro από τους Κινέζους - 47,6hp/134kg

Με 47,6 ίππους στα 134 κιλά!
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η QJMOTOR παρουσιάζει τη νέα Enduro μοτοσυκλέτα COV 500 X, που αποδίδει 47,6 ίππους και ζυγίζει γεμάτη 134 κιλά.

Ο κινητήρας της COV 500 X είναι ένας μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 449,4 κυβικών που αποδίδει 47,6 ίππους στις 9.500 στροφές και 4,3 kg.m ροπής στις 7.500 στροφές, είναι εναρμονισμένος με προδιαγραφές Euro5+ και συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο.

Το πιρούνι της είναι ανεστραμμένο και πίσω φέρει ένα monoshock αμορτισέρ χωρίς όμως να δίνονται πληροφορίες ως προς τις διαδρομές. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 134 κιλά, με γεμάτο το ντεπόζιτο χωρητικότητας 10 λίτρων.

COV

Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, τονίζοντας τον χωμάτινο προσανατολισμό της μοτοσυκλέτας. Το μεταξόνιο της COV 500 X είναι στα 1.495 mm και το ύψος της σέλας ορίζεται στα 960 mm.

Αναμένουμε από την εταιρεία περισσότερες πληροφορίες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και φυσικά ως προς το αν θα εισαχθεί στην χώρα μας.
Η τιμή θα παίξει σημαντικό λόγο καθώς δεν αναμένεται να έχει την εξέλιξη που έχει φανεί στο KOVE και αντανακλάται και στην ζυγαριά μεταξύ άλλο. Παρόλο που η απόδοση δεν διαφέρει πολύ από τον υπόλοιπο ανταγωνισό, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από KTM-Beta την τελευταία κυρίως πενταετία που η ιπποδύναμη έπεσε, τα κιλά του νέου COV 500X κάνουν την διαφορά αλλά προς τα πάνω. Σχεδόν είκοσι κιλά βαρύτερο από τα αντίστοιχα KTM και Beta και με παρόμοια απόδοση, η τιμή του COV 500X θα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του... 

Ετικέτες