T3-Racing: Spirit GP Sport R

180 ίπποι για 140 κιλά… και βγάζει πινακίδα!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/11/2016

Η μικρή βρετανική βιοτεχνία T3-Racing ξεκίνησε φτιάχνοντας μοτοσυκλέτες για ιδιώτες που συμμετείχαν σε αγώνες ενιαίου τύπου με Triumph Daytona 675 και Street Triple 675. Η εμπειρία και η εξειδίκευση που απέκτησαν από την αγωνιστική τους εμπλοκή και η φήμη που απέκτησαν ανάμεσα στους ιδιοκτήτες Triumph, τους έβαλε την ιδέα να φτιάξουν μια σειρά από περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτες με δικό τους πλαίσιο και “πειραγμένο” κινητήρα από Daytona 675 σε εκδόσεις 125 ίππων στον τροχό ή 135 ίππων στον τροχό με την ονομασία Μ2.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι καθαρά για αγωνιστική χρήση ή για track days. Όμως τώρα αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και παρουσίασαν την έκδοση δρόμου ( Μ7-11 SPORT-R ονομάζουν στο site τους την έκδοση με τους 135 ίππους) με την εμπορική ονομασία Spirit GP Sport R. Η Spirit GP βγάζει 180 ίππους στον πίσω τροχό(!!!) και ζυγίζει μόλις 140 κιλά, οπότε οι Βρετανοί έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα  ακολουθεί το πνεύμα των MotoGP. Στο site τους έχουν και μια γυμνή έκδοση με 135 ίππους για όσους θέλουν κάτι σε… Streetfighter

Suzuki: Νέα ευρωπαϊκά χρώματα για GSX-8T και GSX-8TT

Η Suzuki ανακοίνωσε δύο νέους χρωματισμούς για τα GSX-8T και GSX-8TT που είναι ήδη διαθέσιμοι στην αγορά της Ολλανδίας.
suzuki gsx-8t-tt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Στο γυμνό GSX-8T το νέο χρώμα είναι το πορτοκαλί Glass Blaze Orange και δεν αντικαθιστά κάποιο από τα προϋπάρχοντα, αλλά προστίθεται δίπλα τους.

Suzuki GSX-8T

Όσον αφορά στο GSX-8TT, εδώ η νέα προσθήκη είναι το κόκκινο Candy Darling Red και, όπως και στο 8Τ, έρχεται να προστεθεί μαζί με τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα του 2026.

Suzuki GSX-8TT

Καμιά άλλη αλλαγή δεν σημειώνεται στις δύο μοτοσυκλέτες με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα ων 776 κυβικών εκατοστών.

Επί του παρόντος δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτά τα δύο νέα χρώματα θα επεκταθούν σε όλη την ευρωπαϊκή γκάμα, ωστόσο αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, δεν αφορούν προς το παρόν τις μοτοσυκλέτες στην πατρίδα της Suzuki και χαρακτηρίζονται ως χρώματα για τις “European Specification” μοτοσυκλέτες της.

 

Ετικέτες