Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022: Το πολεμικό Café Racer

Όταν η Honda ονειρεύεται η Triumph πραγματοποιεί

Το Triumph Speed Triple 1200 RR των 180 ίππων παρουσιάστηκε επίσημα και είναι ένα hi-tech Café Racer με σαφή προσανατολισμό στην απόλαυση των track days. Εμφανισιακά μας θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο Honda 1000 Interceptor που είχε παρουσιάσει πριν μια ολόκληρη πενταετία η Ιαπωνική εταιρεία στην έκθεση της EICMA και ήταν δημιούργημα του ιταλικού τμήματος σχεδιασμού της που εδρεύει στο Μιλάνο.

Μόνο που το σύνθημα Power Of Dreams της Honda έμεινε στα… όνειρα, σε αντίθεση με την Triumph που το έκανε πράξη. Όπως θα έχετε διαβάσει στο τεστ του ΜΟΤΟ για το νέο Speed Triple 1200 RS, αυτή η γενιά του μεγάλου streetfighter της Triumph είχε εξαιρετικές ικανότητες μέσα στην πίστα των Σερρών, οπότε η έκδοση RR με την προσθήκη του φαίρινγκ και των κλιπ-ον γίνεται ακόμα πιο κατάλληλη για Track Day.

Μάλιστα για να τονίσει ακόμα περισσότερο τον track-day χαρακτήρα της RR, η Triumph δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να παραλάβει τη μοτοσυκλέτα του με τα semi-slick ελαστικά Pirelli Supercorsa SC2 V3 αντί των Supercorsa SP V3. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο εξοπλισμού της RR, ξεχωρίζουμε τις ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins, το quick-shifter Up/Down, τα έγχρωμα TFT όργανα που είναι συμβατά με Android και με iOS και έχουν Navi Turn by Turn της Google, καθώς και τα άφθονα κομμάτια από carbon Fiber σε κάθε λεπτομέρεια.