Triumph Speed Triple 1200RR: Νέο teaser για το ρετρό superbike που έρχεται!

Τρικύλινδρο με πολλά άλογα και μπόλικο στιλ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/9/2021

Μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα μας έδωσε σήμερα η Triumph για το ρετρό superbike που ετοιμάζει και παρόλο που δεν υπάρχει καμία πρόσθετη πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι παραπάνω από σίγουρο πως μιλάμε για μία ξεκάθαρα sport μοτοσυκλέτα με τον νεότερο τρικύλινδρο που έχουν βγάλει και αποδίδει 180 ίππους.

Εμείς έχουμε δυναμομετρήσει αυτόν τον κινητήρα στους 165.5hp στις 10.900rpm με ροπή  11,9Kg.m στις 8.800 στροφές. Η ειδική ισχύς του κινητήρα είναι στα 155 άλογα όταν μιλάμε για το RS που μέσα στην πίστα των Σερρών μας έδειξε πως είναι εξαιρετικά ικανή μοτοσυκλέτα περιμένοντας κάτι αντίστοιχο και για την RR φυσικά, κι ακόμη παραπάνω!

Η πρώτη της εικόνα μας δείχνει μία Triumph που θυμίζει έντονα MV Agusta! Έτσι όπως την βλέπεις κάτω από κόκκινο φίλτρο και για στα γρήγορα, δεν γίνεται παρά μην την προσομοιάσεις με την Superveloce. Με δεδομένο πως μιλάμε για έναν τρικύλινδρο με αρκετά μαζεμένες διαστάσεις το Speed Triple RR σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις αλλά ταυτόχρονα όχι ιδιαίτερα, ακριβώς όπως μικρό σε διαστάσεις είναι και το RS.

Περιμένουμε σε μία εβδομάδα από τώρα, στις 14 Σεπτεμβρίου την πλήρη αποκάλυψη του νέου RR

Honda CB1000F: Το οδηγήσαμε στο Goodwood Festival of Speed! Σύντομα στο ΜΟΤΟ

Ο Άγγλος συνεργάτης μας, Adam ‘Chad’ Child, άδραξε την ευκαιρία
Honda CB1000F Adam at Goodwood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/7/2026

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η τιμή του CB1000F για την ελληνική αγορά, ωστόσο ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, καθώς η Honda δεν έχει κάνει ακόμη τη σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση.

Στο μεταξύ ωστόσο ήταν δεδομένο πως στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed (9-12/7) το CB1000F θα έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά την EICMA του περασμένου Νοέμβρη, αφετέρου γιατί ήταν ήδη γνωστό πως εκεί θα έδινε το παρών ο Freddie Spencer με την αγωνιστική CB750F που ενέπνευσε το σχέδιο του σύγχρονου μοντέλου.

Ακόμη περισσότερο όμως, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τη δυνατότητα κάποιων επιλεγμένων δημοσιογράφων να οδηγήσουν το νέο Honda CB1000F στο Goodwood, κάτι που φυσικά αφορά και τον Adam.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη, καθώς ο συνεργάτης μας έγινε ένας από τους πολύ λίγους Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει το CB1000F και η οδηγική του ανταπόκριση αναμένεται σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Μείνετε συντονισμένοι!