Triumph Tiger Sport : νέα για το 2013

Από το

Μαύρο Σκύλο

1/2/2013

Η Triumph παρουσίασε μια νέα μοτοσυκλέτα που θα αντικαταστήσει την επιτυχημένη Tiger 1050. Ακόμη και το όνομά της είναι διαφορετικό, αφού θα λέγεται Tiger Sport, χωρίς να αναφέρεται ο κυβισμός της πλέον. Οι αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι πολλές, από την εμφάνιση έως τον κινητήρα. Ο τρικύλινδρος των 1050 κυβικών απέκτησε δέκα περισσότερους ίππους φθάνοντας πλέον στους 125 στις 9.400 στροφές, με την μέγιστη ροπή να είναι αυξημένη επίσης και να φθάνει τα 10,6 χιλιογραμμόμετρα και να αποδίδεται μόλις στις 4.300 στροφές. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο ταχυτήτων για πιο ήσυχες και εύκολες αλλαγές, αλλά και στον ψεκασμό όπου επιτεύχθηκε μειωμένη κατανάλωση και σύμφωνα με την Triumph η αυτονομία της θα είναι αυξημένη κατά 7%. Καινούργιας σχεδίασης είναι και η εξάτμιση που υπόσχεται ακόμη πιο ερεθιστικό ήχο. Στο πλαίσιο, η μεγαλύτερη και εμφανέστερη αλλαγή είναι η τοποθέτηση του καινούργιου και πλέον μονόμπρατσου αλουμινένιου ψαλιδιού. Η επιλογή έγινε και για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ώστε να μεταφέρει με άνεση περισσότερες αποσκευές. Αλλαγμένο και ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι και το υποπλαίσιο, έχοντας δυνατότητα μεταφοράς βάρους 220 κιλών και παράλληλα φέρνει χαμηλότερα τη σέλα του συνεπιβάτη. Τo πλαίσιο έχει ενισχυθεί και έχει αλλάξει και η γεωμετρία του, αποκτώντας μισή μοίρα μικρότερη κάστερ και μακρύτερο μεταξόνιο. Oι χυτές αλουμινένιες ζάντες έχουν νέα σχεδίαση, αποκλειστικά για την Tiger Sport και φοράνε Pirelli Angel GT. Οι αλλαγές συνεχίζονται με την πλήρη επανασχεδίαση των πλαστικών τόσο στο εμπρός μέρος του φαίρινγκ, όσο και στα πλαϊνά και την ουρά, τους καινούργιους προβολείς, ενώ η εταιρεία υπόσχεται αναβαθμισμένη ποιότητα τόσο για το φινίρισμα όσο και για την συναρμογή των μερών. Και η θέση οδήγησης έχει αλλάξει, με τη σέλα να είναι πέντε χιλιοστά χαμηλότερα και το τιμόνι τοποθετημένο χαμηλότερα και πιο κοντά στον αναβάτη. Το ABS, που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό και μπορεί να απενεργοποιηθεί, έχει καινούργια πιο σύγχρονη κεντρική μονάδα. Επεμβάσεις έχουν γίνει και στις αναρτήσεις που έχουν νέα ελατήρια και διαφορετικές ρυθμίσεις. Μια μεγάλη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού έχει σχεδιαστεί για την καινούργια Tiger Sport ήδη και ανάμεσά τους και νέες πλαϊνές βαλίτσες που χωρούν full face κράνος. Η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη σε λευκό ή κόκκινο χρώμα και στην χώρα μας θα υπάρχει από τις 15 Μαρτίου, χωρίς να είναι ακόμη καθορισμένη η τιμή της.

Bimota KB998 Rimini Elite: Ειδική έκδοση σε μόλις πέντε κομμάτια [Τιμή]

Η τιμή της είναι αντίστοιχη αγοράς ενός μικρού διαμερίσματος
Bimota
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Η ισπανική αγωνιστική ομάδα του WSBK, Provec Racing, αποκάλυψε τη Bimota KB998 Rimini Elite που είναι φτιαγμένη για πίστα και αποτελεί μια πιο ακραία έκδοση της KB998 Rimini.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κυβικών αποδίδει 209 ίππους και ζυγίζει 176 κιλά – χωρίς υγρά - δηλαδή 16,7 κιλά λιγότερα από τη βασική έκδοση.

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά από το πάνω ράφι, με φρένα της Brembo, αναβαθμισμένη ανάρτηση της Showa, εξάτμιση της Akrapovic, φέρινγκ της SpeedFiber, προστατευτικά κινητήρα GB Racing, ελαστικά Pirelli και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Η Bimota KB998 Rimini Elite φέρει επίσης τηλεμετρία ανεπτυγμένη από την Mectronik που παίρνει μετρήσεις από πολλαπλούς σένσορες, όπως και ρυθμιζόμενο traction control, χάρτες γκαζιού και φρένου κινητήρα.

Bimota

Η KB998 Rimini Elite αναπτύχθηκε με τη συμβολή του αναβάτη δοκιμών Xavi Forés και των αναβατών του WorldSBK Alex Lowes και Axel Bassani. Έκανε ήδη το αγωνιστικό της ντεμπούτο στον τελικό γύρο του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike στη Jerez, όπου ο Tito Rabat ανέβηκε στο βάθρο.

Bimota

Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε μόλις πέντε κομμάτια παγκοσμίως και η τιμή της είναι 90.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Εκτός από τη μοτοσυκλέτα, οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική εκδήλωση σε πίστα με την ομάδα Bimota by Kawasaki Racing Team. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης τεχνική υποστήριξη από την ομάδα Provec και VIP φιλοξενία σε επιλεγμένους γύρους του WorldSBK.

Bimota

Η Bimota KB998 Rimini Elite είναι μία πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, προσανατολισμένη για πίστα, που μόλις πέντε πολύ τυχεροί και παράλληλα πολύ πλούσιοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν.