Wunderlich Mad Max

Από το

Μαύρο Σκύλο

19/3/2012

H Wunderlich, η γερμανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με την βελτίωση των μοτοσυκλετών της γκάμας της BMW, προχώρησε στην παρουσίαση της S 1000RR Mad Max, με το όνομά της όπως και η εμφάνισή της να παραπέμπει στην ομώνυμη τριλογία ταινιών με τον νεαρό τότε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 Mel Gibson. H Mad Max προέρχεται από την superbike S1000RR, η οποία έχει χάσει τα φαίρινγκ της και παράλληλα έχει αποκτήσει πιο όρθια θέση οδήγησης. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins, τα δισκόφρενα της Moto Master, ενώ η εξάτμιση είναι της Remus.
Βαμμένη σε μαύρο χρώμα με μερικά χρυσού χρώματος εμβλήματα και κάποια αυτοκόλλητα να δείχνουν πως θα χρησιμοποιηθούν τα “μυστικά” όπλα της, δείχνει ωμή και άγρια. Στην εμφάνιση αυτή συνεισφέρουν ουσιαστικά τα τρακτερωτά TKC 80 της Continental που τοποθετήθηκαν στις ζάντες που διατηρούν τη διάμετρο των 17 ιντσών. Το μπροστινό ελαστικό έχει διαστάσεις 120/70 και το πίσω 180/55. Mε τον κινητήρα να αποδίδει περί τους 200 ίππους θα πρέπει κάποιος να είναι πραγματικά πολύ γενναίος για να ανοίξει όλο το γκάζι της στο χώμα.

Aprilia Tuono 457 Special Edition στην Ινδία με νέο μαύρο χρώμα και εργονομικές βελτιώσεις

Η Special Edition αφορά τόσο στο γκρίζο χρώμα (Puma Grey), που διατίθεται και στην Ελλάδα, όσο και στο νέο κατάμαυρο (Mamba Black)
aprilia_tuono_457
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/6/2026

To Tuono 457 υποδέχεται μια νέα ειδική έκδοση στην Ινδία, χώρα στην οποία κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Piaggio στη Baramati.

aprilia_tuono_457

Ωστόσο η ειδική έκδοση δεν μένει μόνο στα χρώματα, καθώς ενσωματώνει μερικές αποκλειστικές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν κοντό ανεμοθώρακα, νέο αφρώδες για τη σέλα που δηλώνει ανετότερο στην πολύωρη παραμονή πάνω της, τιμόνι τοποθετημένο ελαφρώς ψηλότερα, ρυθμιζόμενη μανέτα μπροστινού φρένου και νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις για περισσότερη άνεση χάρη σε ελαφρώς μαλακότερες αποσβέσεις.

aprilia_tuono_457

Επί του παρόντος η Special Edition του Tuono 457 συνιστά ινδική αποκλειστικότητα, καθώς στην Ευρώπη το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς – Puma Grey (γκρι), Piranha Red (κόκκινο) και το φετινό νέο Mantis Purple (μωβ) που δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα – χωρίς τα επιπλέον στοιχεία που διακρίνουν την ειδική έκδοση.

 

Ετικέτες