Yamaha R1M με φτερά και XSR 900 με full-fairing

Έρχονται από την επόμενη χρονιά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/8/2022

Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Young Machine έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς  οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι ισχυρίζονται πως το 2023 θα δούμε περισσότερα από δέκα νέα μοντέλα να παρουσιάζονται από την Honda, Yamaha και Kawasaki. Τα περισσότερα από αυτά έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τα δούμε και στην Ευρώπη, καθώς βασίζονται σε εμπορικές πλατφόρμες μοντέλων όπως τα Honda CB 300,  Kawasaki Z 400, Honda NC 1100 κ.τ.λ.

Το κεντρικό θέμα όμως είναι δύο supersport μοντέλα της Yamaha. Το ένα είναι μάλλον αναμενόμενο, αφού αργά ή γρήγορα η Yamaha θα παρουσίαζε μια νέα R1M. Θυμίζουμε πως η έκδοση M της R1 είναι περιορισμένης παραγωγής και οι παραγγελίες γίνονται μόνο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η παραγωγή τους ξεκινά συνήθως στην αρχή της χρονιάς και σταματά μερικούς μήνες αργότερα μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της τελευταίας μοτοσυκλέτας που έχει παραγγελθεί από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Young Machine, η επόμενη R1M θα έχει φτερά στο φαίρινγκ και θα είναι βαμμένη στα χρώματα του πρώτου R1 που είδαμε στο Μιλάνο το φθινόπωρο του 1997. Κάτι αντίστοιχο έκανε φέτος η Honda με το CBR1000RR-R Fireblade που το έβαψε στα χρώματα του πρώτου 900RR του 1992.

Η δεύτερη supersport μοτοσυκλέτα που θα δούμε από την Yamaha θα έχει τον τρικύλινδρο κινητήρα του MT-09. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πολύ ζουμί, καθώς κυκλοφορούν πολύ έντονες φημολογίες τα τελευταία χρόνια για την δημιουργία ενός R9.

Τόσο το Young Machine, όσο και οι αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το ΜΟΤΟ θέλουν την Yamaha να παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση του Μιλάνου μια “πρωτότυπη” supersport μοτοσυκλέτα βασισμένη στα μηχανικά μέρη του νέου XSR900. Το “πρωτότυπο” αυτό βρίσκεται ήδη τελικό στάδιο κατασκευής του και η Yamaha ακολούθησε τη διαδικασία “Yard Build” δηλαδή έδωσε ένα XSR900 σε μια ομάδα ταλαντούχων νέων στις ΗΠΑ. Έχουμε δει σε ψηφιακή μορφή τη μοτοσυκλέτα και έχουμε μιλήσει προσωπικά με την ομάδα που έχει αναλάβει την κατασκευή της και σας διαβεβαιώνουμε πως αν κάνουν πραγματικότητα όσα μας είπαν, τότε η Yamaha θα έχει έτοιμη τη βάση για να φτιάξει ένα R9. Τα σπορ στοιχεία θα είναι πολύ πιο έντονα από τα retro και το σκεπτικό είναι να φτιάξουν μια supersport μοτοσυκλέτα με τον χαρακτήρα που είχαν τα ιαπωνικά supersport έως τη δεκαετία του ’90, δηλαδή οδήγηση στο δρόμο και περιστασιακά στην πίστα και όχι το ανάποδο που συμβαίνει σήμερα.

Στην γενική εικόνα θα πρέπει να βάλουμε και τις αντίστοιχου προσανατολισμού μοτοσυκλέτες που ετοιμάζει η KTM με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ η κατηγορία των Supersport έχει αλλάξει μορφή και επιτρέπεται η συμμετοχή μοτοσυκλετών όπως η Ducati Panigale V2, ΚΤΜ 890 Duke R, BMW F 900 R κ.τ.λ. Με τα ιαπωνικά τετρακύλινδρα 600 να είναι πλέον διαθέσιμα σε ελάχιστες αγορές του κόσμου,  μια μοτοσυκλέτα σαν το R9 με τον τρικύλινδρο κινητήρα της οικογένειας των ΜΤ-09 είναι απόλυτα επίκαιρη  

 

Suzuki V-Strom 800 DE 2023: Ανακοινώθηκε η τιμή του στην Ελλάδα

Ξεκινά με υποσχέσεις
VSTROM
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/1/2023

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Suzuki στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον νέο τιμοκατάλογο των μοντέλων της για το 2023 και ανάμεσά τους βρίσκεται και η προτεινόμενη τιμή λιανικής του ολοκαίνουριου δικύλινδρου εν σειρά V-Strom 800 DE. Το μεσαίο On-Off της Suzuki ξεκινά την καριέρα του στη χώρα μας με τιμή στα 12.195€  και βάζει πρώτο τον τιμολογιακό πήχη σε αυτή την καυτή κατηγορία όπου τους επόμενους μήνες αναμένονται πολλά νέα μοντέλα.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, θα βρείτε επίσης τις αναθεωρημένες τιμές και για τα υπόλοιπα μοντέλα του 2023 της Suzuki:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

VSTROM

Το νέο V-Strom 800 DE έρχεται στην Ελλάδα με Προτεινόμενη Λιανική Τιμή 12.195€

τιμες

Το νέο V- STROM 800 DE δημιουργήθηκε μέσα από σκληρές αλλά εποικοδομητικές διαδικασίες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδανικό πακέτο για τους πελάτες της Suzuki. Για την ανάπτυξη του νέου V-STROM 800 DE, η Suzuki ακολούθησε μια σειρά από βασικά βήματα με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας που εστιάζει στους πελάτες της. Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των αναβατών διαφορετικών επιπέδων εμπειρίας, οι μηχανικοί της Suzuki βρήκαν το ιδανικό πακέτο, με μέγεθος κινητήρα/πλαισίου συν χαρακτηριστικά και προδιαγραφές κατάλληλα για οδήγηση τόσο σε ασφαλτοστρωμένους όσο και σε χωμάτινους δρόμους.

                                                                                                                                     

Το αποτέλεσμα αποτελεί ένα εξίσου μεγάλο βήμα προς τα μπροστά. Το V-STROM 800 DE διαθέτει τον ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα DOHC 776cm3 της Suzuki, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, ένα στιβαρό νέο πλαίσιο, τη μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από οποιοδήποτε μοντέλο V-STROM μέχρι σήμερα. Κάθε πτυχή του σχεδιασμού είναι προσανατολισμένη στο να προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία στους αναβάτες που επιθυμούν περισσότερη ισχύ και που επιθυμούν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν άνετα και με αυτοπεποίθηση αλλά και να εξερευνούν τους μη ασφαλτοστρωμένους επαρχιακούς δρόμους, τους χωματόδρομους και τα μονοπάτια.

Οι αναβάτες μπορούν εύκολα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές του και να ζήσουν μια καθαρή εμπειρία οδήγησης που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν για πολλά χρόνια. Το νέο V-STROM 800 DE είναι έτοιμο να εμπλουτίσει τη ζωή των ιδιοκτητών του και να χρησιμεύσει ως αξιόπιστος συνεργάτης, όπου κι αν επιθυμεί να πάει ο αναβάτης της.

Το V-STROM 800 DE με τον πλούσιο standard εξοπλισμό του, στέλνει αμέσως το μήνυμα ότι πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα περιπέτειας - τουρισμού που θα εγκαινιάσει πραγματικά μια συναρπαστική νέα εποχή οδηγικής απόλαυσης διπλής χρήσης.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα DOHC 776cm3
 • Μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων (220mm) (πλήρως ρυθμιζόμενες)
 • Φαρδύ τιμόνι αλουμινίου
 • Διαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Μπροστινό τροχό 21 ιντσών
 • Έγχρωμο πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών TFT LCD
 • Προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, όπως ο επιλογέας Drive Mode Selector της Suzuki, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Suzuki Traction Control System με λειτουργία G (χώμα) καθώς και λειτουργία Rear ABS OFF
 • Σύστημα Bi-Directional Quick Shift της Suzuki
 • Χούφτες προστασίας
 • Ποδιά προστασίας
 • Ρεζερβουάρ μεγάλης χωρητικότητας 20lt

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προπαραγγελία του μοντέλου μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.suzuki.gr/motos/vstrom800de-moto/

 

 

Οι νέες μοτοσικλέτες SUZUKI καλύπτονται από τέσσερα χρόνια εγγύηση και δύο χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. – 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης τηλ: 210 3499940