Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Zontes: Ανακοίνωσε τρικύλινδρο κινητήρα

… και έχει στα σκαριά τετρακύλινδρο!

Η Zontes δεν χρειάζεται συστάσεις στη χώρα μας, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά τις μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες (από 155 έως 310 κυβικά) μέσω της εταιρείας Daytona. Κάποιοι από εσάς, θα θυμάστε πως όταν είχε γίνει η πρώτη παρουσίαση τις σειράς 310 από την ελληνική αντιπροσωπεία στα κεντρικά κτήρια των Τρικάλων, είχαμε γράψει πως στα μελλοντικά πλάνα της Zontes ήταν η δημιουργία μεγαλύτερου κυβισμού πολυκύλινδρων κινητήρων και συγκεκριμένα είχαν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές ενός τετρακύλινδρου εν σειρά 600 κυβικών ώστε να δημιουργήσουν μια σειρά μοντέλων αντίστοιχη με εκείνη που έχει η Benelli για τα TNT.

Τώρα στην έκθεση του Πεκίνου στην Κίνα, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός τρικύλινδρου εν σειρά κινητήρα, χωρίς όμως να ανακοινώνει τον κυβισμό του. Αν λάβουμε υπόψη μας τους αντίστοιχους κινητήρες που έχουν η Triumph, Yamaha και MV Agusta, το πιθανότερο είναι να δούμε εκδόσεις μεταξύ 650-900 κυβικών.

Η εξέλιξη του κινητήρα πρέπει να βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, αφού η κινέζικη εταιρεία συνόδευσε την ανακοίνωση με φωτογραφίες από το μπλοκ των κυλίνδρων και τον στρόφαλο.

Επίσης πριν ένα χρόνο περίπου, στο διαδίκτυο είχαν κυκλοφορήσει σχέδια μιας γυμνής μοτοσυκλέτας που άνετα θα την τοποθετούσες στην κατηγορία του Yamaha MT-09. Με δεδομένο πως οι μοτοσυκλέτες της Zontes χαρακτηρίζονται από τον υπερπλούσιο εξοπλισμό και την προσιτή τιμή τους, δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση αν η πρώτη μοτοσυκλέτα που θα δούμε με αυτόν τον κινητήρα θα είναι (στα χαρτιά έστω…) στην κατηγορία του MT-09 με τιμή κοντά στο MT-07.