Αντίο Andrew Wheeler - Πέθανε ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του MotoGP

Φωτογράφος θρύλων του σπορ, όπως των Rossi, Simoncelli, Stoner, Hayden, κ.α.
Andrew Wheeler RIP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/1/2023

Ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους του MotoGP, ο Andrew Wheeler, ιδιοκτήτης της AutoMotoPhoto MotorSport Photography, έφυγε από τη ζωή στις αρχές Ιανουαρίου 2023.

Ο Andrew Wheeler ήταν Βρετανός με καταγωγή από το Bristol, ζούσε όμως μόνιμα στο Τέξας των Η.Π.Α.. Εργαζόταν ως φωτογράφος από το 2001, φωτογραφίζοντας τους αγώνες του MotoGP από το 2005. Είχε φωτογραφήσει σπουδαίες στιγμές των Valentino Rossi, Casey Stoner, Nicky Hayden, Jorge Lorenzo, και άλλων, με πασίγνωστα τα στιγμιότυπα της προσπέρασης του Rossi από το χώμα στον Stoner, στη στροφή corkscrew της Laguna Seca.

Παράλληλα ο Βρετανός ήταν φωτογράφος τόσο στο WSBK όσο και στο πρωτάθλημα ασφάλτου της ΑΜΑ, ενώ συνεργαζόταν με πολλά περιοδικά όπως το RoadRacer X, το Motorcycle Racer, το Performance Bikes, το BIKE, το CycleWorld, το Sport Rider Magazine, το Motorcyclist, το RoadRacing World, το Dirt Action και το Australian Motorcycle News.

Ανάμεσα στους πελάτες του Wheeler βρισκόταν και οι Yamaha, Kawasaki, Alpinestars, Bell και Indian Motorcycle, ενώ συνεργαζόταν με τον γνωστό αρθρογράφο Mat Oxley στις εικονογραφήσεις των βιβλίων του.

Το 2014 η γυναίκα του, Emily, πέθανε από καρκίνο, ενώ το 2022, κατά το ταξίδι του στην Ασία για να καλύψει τους αγώνες MotoGP, ο Andrew έπαθε ένα μίνι-εγκεφαλικό που τον άφησε παράλυτο στην αριστερή του πλευρά. Για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα του, ο Andrew είχε δημιουργήσει σελίδα στο godundme.com, ελπίζοντας να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα της φυσιοθεραπείας του ώστε να ξεκινήσει ξανά να φωτογραφίζει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να επανέλθει

Ετικέτες

RNF Aprilia - Θέλει αυστηρότερες ποινές σε απερίσκεπτους αναβάτες (βλ. Marc Marquez)

Διαμαρτυρία για την ποινή "χάδι" των αγωνοδικών στον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για το χάος που προκάλεσε στο Portimao
Miguel Oliveira
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Η CryptoDATA RNF MotoGP Team εξέδωσε ανακοίνωση μετά το συμβάν της Κυριακής στον πρώτο αγώνα MotoGP για το 2023, όπου ο Marc Marquez έπεσε πάνω στον Miguel Oliveira, αποφεύγοντας για λίγο τη σύγκρουση και με τον Jorge Martin.

Μετά από την ποινή που επεβλήθη στον Marc Marquez (διπλό Long Lap, που θα ισχύσει στον επόμενο αγώνα που θα λάβει μέρος ο αναβάτης της Repsol Honda), η περιφερειακή ομάδα της Aprilia διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση, πιέζοντας για αυστηρότερεςποινές από τους αγωνοδίκες της FIM.

"Οι αγώνες MotoGP, είτε πρόκειται για Sprint είτε για κύριο αγώνα, είναι υψηλής ταχύτητας και υψηλής έντασης, όπου κάθε αναβάτης θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος. Ωστόσο, μια τέτοια επιθετική συμπεριφορά μπορεί συχνά να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τους ίδιους τους αναβάτες αλλά και για τους συναθλητές τους.

Το περιστατικό στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ του Marc Marquez και του Miguel Oliveira θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους αναβάτες των MotoGP, Moto2 και Moto3. Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να τους υπενθυμιστεί η αυστηρότητα της τιμωρίας για κάθε είδους απερίσκεπτους και ανεύθυνους αγώνες.

Η ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP Team καταδικάζει μια τέτοια συμπεριφορά και υποστηρίζει σθεναρά την επιβολή αυστηρότερων ποινών για την αποτροπή μελλοντικών παραβατών, συμπεριλαμβανομένων των αναβατών της ίδιας της της ομάδας. Καλούμε τους αγωνοδίκες της FIM να λάβουν γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα κατά τέτοιων απερίσκεπτων οδηγιών, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους και επερχόμενους αναβάτες των Moto3 και Moto2.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα σε κάθε άθλημα και το MotoGP πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των αναβατών του. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τους αγωνοδίκες της FIM στις συνεχείς προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα ασφαλέστερο και πιο υπεύθυνο αγωνιστικό περιβάλλον."

Ετικέτες