Aprilia RS 457 Trofeo - Αγώνες ενιαίου με ειδική έκδοση της νέας sport μοτοσυκλέτας των Ιταλών 

Με στόχο την προώθηση νέων ταλέντων και ειδικό kit βελτίωσης απόδοσης
Aprilia RS 457 Trofeo
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/7/2024

Αγώνες ενιαίου τύπου με πρωταγωνίστρια μια ειδική έκδοση της Aprilia RS 457 ανακοίνωσε η εταιρεία από το Noale με τον πρώτο αγώνα το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η πρόθεση της Aprilia για τους αγώνες ενιαίου τύπου με την RS 457 ήταν ήδη γνωστή από την περασμένη EICMA με τους Ιταλούς να ανακοινώνουν τότε ότι το kit της sport μοτοσυκλέτας βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Το kit στοχεύει στο να κάνει την προσιτή μεσαίου κυβισμού RS 457 πιο κατάλληλη και διασκεδαστική σε περιβάλλον πίστας για όλους τους αναβάτες, με τη μοτοσυκλέτα να αποτελεί ήδη μια πολύ καλή βάση γι' αυτή τη "δουλειά", ειδικά για αναβάτες με μικρότερη εμπειρία.

Aprilia 457 Trofeo -Έρχονται αγώνες ενιαίου

Φυσικά το kit απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που θα λάβουν μέρος στο νέο ενιαίο πρωτάθλημα της ιταλικής εταιρείας, το οποίο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται στην Cremona και αυτό το kit θα είναι η μόνη βελτίωση που θα επιτρέπεται στους συγκεκριμένους αγώνες, για να κρατηθεί και το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Aprilia 457 Trofeo -Έρχονται αγώνες ενιαίου

Το πακέτο βελτιώσεων και αλλαγών περιλαμβάνει ουρά, νέο φαίρινγκ και κάλυμμα ρεζερβουάρ από fiberglass της Plastic Bike, αγωνιστική κεντρική μονάδα ελέγχου και ολόσωμη εξάτμιση της SC Project με την οποία οι Ιταλοί συνεργάζονται και στο MotoGP. Νέο είναι και το φίλτρο αέρα από την Sprint Filter, ενώ οι αγωνιστικοί διακόπτες και κουμπιά προέρχονται από την Jet Prime. 

Aprilia RS 457

Με αυτό το kit το βάρος της RS 457 πέφτει κάτω από τα 159 κιλά της έκδοσης δρόμου -οι Ιταλοί δεν ανακοινώνουν σε αυτό το σημείο πόσο-, ενώ η εξάτμιση και η ECU ανεβάζουν την απόδοση του εν σειρά δικύλινδρο πάνω από τους 47 ίππους, επίσης σε νούμερο που δεν ανακοινώνεται.

Vinales & Aleix

Οι δύο πρώτοι αγώνες τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη αντίστοιχα αποτελούν μια πρόγευση του ενιαίου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει, με τον δεύτερο να πραγματοποιείται στο Misano.

Ετικέτες

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"