Aprilia RS 457 Trofeo - Αγώνες ενιαίου με ειδική έκδοση της νέας sport μοτοσυκλέτας των Ιταλών 

Με στόχο την προώθηση νέων ταλέντων και ειδικό kit βελτίωσης απόδοσης
Aprilia RS 457 Trofeo
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/7/2024

Αγώνες ενιαίου τύπου με πρωταγωνίστρια μια ειδική έκδοση της Aprilia RS 457 ανακοίνωσε η εταιρεία από το Noale με τον πρώτο αγώνα το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η πρόθεση της Aprilia για τους αγώνες ενιαίου τύπου με την RS 457 ήταν ήδη γνωστή από την περασμένη EICMA με τους Ιταλούς να ανακοινώνουν τότε ότι το kit της sport μοτοσυκλέτας βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Το kit στοχεύει στο να κάνει την προσιτή μεσαίου κυβισμού RS 457 πιο κατάλληλη και διασκεδαστική σε περιβάλλον πίστας για όλους τους αναβάτες, με τη μοτοσυκλέτα να αποτελεί ήδη μια πολύ καλή βάση γι' αυτή τη "δουλειά", ειδικά για αναβάτες με μικρότερη εμπειρία.

Aprilia 457 Trofeo -Έρχονται αγώνες ενιαίου

Φυσικά το kit απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που θα λάβουν μέρος στο νέο ενιαίο πρωτάθλημα της ιταλικής εταιρείας, το οποίο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται στην Cremona και αυτό το kit θα είναι η μόνη βελτίωση που θα επιτρέπεται στους συγκεκριμένους αγώνες, για να κρατηθεί και το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Aprilia 457 Trofeo -Έρχονται αγώνες ενιαίου

Το πακέτο βελτιώσεων και αλλαγών περιλαμβάνει ουρά, νέο φαίρινγκ και κάλυμμα ρεζερβουάρ από fiberglass της Plastic Bike, αγωνιστική κεντρική μονάδα ελέγχου και ολόσωμη εξάτμιση της SC Project με την οποία οι Ιταλοί συνεργάζονται και στο MotoGP. Νέο είναι και το φίλτρο αέρα από την Sprint Filter, ενώ οι αγωνιστικοί διακόπτες και κουμπιά προέρχονται από την Jet Prime. 

Aprilia RS 457

Με αυτό το kit το βάρος της RS 457 πέφτει κάτω από τα 159 κιλά της έκδοσης δρόμου -οι Ιταλοί δεν ανακοινώνουν σε αυτό το σημείο πόσο-, ενώ η εξάτμιση και η ECU ανεβάζουν την απόδοση του εν σειρά δικύλινδρο πάνω από τους 47 ίππους, επίσης σε νούμερο που δεν ανακοινώνεται.

Vinales & Aleix

Οι δύο πρώτοι αγώνες τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη αντίστοιχα αποτελούν μια πρόγευση του ενιαίου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει, με τον δεύτερο να πραγματοποιείται στο Misano.

Ετικέτες

Jorge Martín: Τα παίζει όλα για όλα και ταξιδεύει στη Μαλαισία - Παρά το κάταγμα στο χέρι

Μέρα με τη μέρα θα αξιολογείται η κατάστασή του - 1ος στόχος να ξεκινήσει στις FP1
Jorge Martín
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Παρά το κάταγμα στο χέρι που υπέστη κατά την πτώση του στο αγώνα Sprint του αυστραλιανού GP, ο Ισπανός θα ταξιδέψει μέχρι τη Μαλαισία για τον επόμενο αγώνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing.

Οι τελευταία γύροι του MotoGP είναι σχεδόν συνεχόμενοι, αφού μεταξύ 23 Οκτώβρη και 29 Νοέμβρη λαμβάνουν χώρα 5 σύντομοι αγώνες Sprint και 5 κανονικοί αγώνες που θα διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία και θα αναδείξουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2026. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα διεξάγεται ο 19ος γύρος στην Μαλαισία και ο Jorge Martín, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί να έχει πιθανότητες να τον κερδίσει, ειδικά μετά την ακύρωση του κυρίως αγώνα στην Αυστραλία λόγω κακοκαιρίας, η οποία μείωσε σημαντικά τις απώλειες που θα είχε σε βαθμούς.

Τους δύο κύριους διεκδικητές Marc Marquez και Jorge Martín χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί, όμως ο Jorge Martín φέρει πλέον και έναν σημαντικό τραυματισμό, αφού έπεσε στον αγώνα Sprint, και υπέστη κάταγμα στην κεφαλή της κερκίδας του δεξιού του χεριού. Το κάταγμα δεν είναι πλήρες και οι ιατρικές εξετάσεις του Ισπανού δείχνουν ότι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Όμως έφερε στην επιφάνεια και έναν παλιότερο τραυματισμό στην ίδια περιοχή που δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο του Martín. Βέβαια, ο τραυματισμός αυτός δεν δείχνει να πτοεί τον Μαδριλένο, ο οποίος θα ταξιδέψει κανονικά στη Μαλαισία. Εκεί θα εκτιμηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.

Ο Ισπανός αναβάτης αναμένει την άφιξη του έμπιστου φυσιοθεραπευτή του, Aitor Tomas, στη Μαλαισία, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάστασή του, ενώ και ο Dr Angel Charte, ιατρικός διευθυντής του MotoGP, θα κάνει επίσης ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι ο Martín θα είναι έτοιμος να συμμετέχει στη FP1 την Παρασκευή το πρωί.

“Λαμβάνω τη θεραπεία που χρειάζομαι για να αναρρώσω από τον τραυματισμό και να φτάσω στη Sepang στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Πρέπει να αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Martin που δείχνει έτοιμος για όλα, αφού τόσο αυτός όσο και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν προσπαθήσει έστω να αγωνιστεί στη Μαλαισία, ο M.Marquez θα βάλει για τα καλά πλώρη για τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και τον 8ο στη μεγάλη κατηγορία.