Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!

H KTM βγάζει σε δημοπρασία την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Brad Binder
Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!
Από το

motomag

5/5/2025

Η μοτοσυκλέτα με την ταχύτερη τελική ταχύτητα που έχει σημειωθεί ποτέ στο MotoGP βγαίνει σε δημοπρασία από την KTM.

Η RC16 του Brad Binder κατέγραψε την εκπληκτική τελική ταχύτητα των 366,1 χιλιομέτρων ανά ώρα κατά τη διάρκεια του ιταλικού GP στο Mugello το 2023. Το ρεκόρ αυτό ισοφάρισε την επόμενη χρονιά ο Pol Espargaro με έτερο KTM και ίδια τελική.

Η μοτοσυκλέτα του Brad Binder αυτή τη στιγμή είναι προς πώληση από τον οίκο RM Sotheby's και οι προσφορές ήδη ξεπερνούν τα 350.000 ευρώ (περίπου 300.000 λίρες), που απέχουν πολύ από τις 402.500 λίρες που πωλήθηκε πέρυσι η Ducati του Casey Stoner που κέρδισε τον τίτλο το 2007. Ωστόσο, το ποσό αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί αν εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον.

Μια δήλωση από τον οίκο Sotheby's, αναφέρει: “Λόγω της εξειδικευμένης φύσης των σύγχρονων μοτοσυκλετών MotoGP - συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ενεργοποίησης των βαλβίδων και της υποχρεωτικά ενιαίας ECU – η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να λειτουργήσει από κάποιον ανεξάρτητο ιδιώτη. Κατά την παραλαβή, η μοτοσυκλέτα θα πάρει μπρος παρουσία του αγοραστή. Οποιαδήποτε πιθανή χρήση στην πίστα και τα σέρβις μπορούν να συζητηθούν ξεχωριστά με την KTM Factory Racing”.

Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!

Διαθέτοντας έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1000 κυβικών, η εργοστασιακή μηχανή της KTM Racing αποδίδει 295 ίππους στις 18.000 στροφές. Διαθέτει επίσης ηλεκτρονικά της Magneti Marelli και έχει χωρητικότητα καυσίμου 22 λίτρων.

Η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της WP, όπως συμβαίνει συχνά με τα μοντέλα της KTM, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Brembo με αλουμινένιες δαγκάνες και δισκόφρενα από ανθρακόνημα με διάμετρο 340 χιλιοστών. Πίσω υπάρχει ένας ατσάλινος δίσκος φρένων 255mm και τα ελαστικά είναι της Michelin.

Από εκεί και πέρα, η μοτοσυκλέτα φέρει επίσης ένα ψαλίδι από ανθρακόνημα που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την KTM και ένα σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic.

Ο κινητήρας στη μοτοσυκλέτα του Binder είναι σφραγισμένος και απαγορεύονται οι τροποποιήσεις, ενώ η KTM θα έχει δικαίωμα απόρριψης αν αυτή πωληθεί εκ νέου από τον νέο ιδιοκτήτη.

Η παράδοση της μοτοσυκλέτας θα γίνει από την KTM Factory Racing στο Munderfing της Αυστρίας (κοντά στο Mattighofen). Ωστόσο, η μεταφορά και η παράδοση θα γίνει με έξοδα του αγοραστή.

Αν και το ρεκόρ τελικής ταχύτητας του Binder εξακολουθεί να ισχύει, είναι πιθανό να απειληθεί αυτή τη σεζόν αλλά και το 2026 - αν δεν έχει καταρριφθεί νωρίτερα, καθώς όλα τα ρεκόρ τελικής ταχύτητας θα οριστικοποιηθούν τότε, αφού οι κινητήρες του MotoGP μειώνονται από 1000 κυβικά σε 850 ως μέρος των αλλαγών στους κανονισμούς του 2027.

Ο Brad Binder με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα κέρδισε δύο αγώνες σπριντ, ανέβηκε πέντε φορές στο βάθρο και τερμάτισε στην 4η θέση γενικής τη σεζόν 2023.

Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα των MotoGP σε δημοπρασία! Στα €350.000 η RC16!

 

MotoGP – Ποιος θα σταματήσει τον Marc Marquez να γράψει ιστορία

Το σερί του #93 τον καθιστούν με αποστολή του να ολοκληρώσει την μεγαλύτερη επιστροφή στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος
MotoGP Catalonia 2025
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

1/9/2025

Μετά το νέο πεδίο μάχης του Balaton Park, η κλασική πίστα της Βαρκελώνης είναι εδώ για τον 15ο γύρο του 2025. Ένα Grand Prix εντός έδρας για πολλούς, σε μία πίστα που ποτέ δεν απογοητεύει

Η μάχη του #93

Μπορεί ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team)να αυξήσει τη διαφορά βαθμών στο Σαββατοκύριακο της Βαρκελώνης, πριν το Grand Prix του Misano; Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει εδώ από το 2019, έρχεται με επτά συνεχόμενες νίκες Grand Prix και Sprint, και τη διαφορά του από τον αδελφό του Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) στους 175 βαθμούς. Αν κερδίσει 10 ή περισσότερους βαθμούς στο σπίτι του, θα έχει μια πραγματική, αν και τραβηγμένη, πιθανότητα για τον τίτλο στο Grand Prix του San Marino.

Ο Alex Marquez, που δεν έχει ανέβει στο βάθρο από τη Γερμανία, καλείται να σταματήσει τον αδερφό του, αλλά η διαφορά είναι μεγάλη και η πίεση αυξάνεται.

Ο αγώνας για το τρίτο σκαλί

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), νικητής της Βαρκελώνης πέρσι με διπλή νίκη, αντιμετωπίζει πίεση από τον Marco Bezzecchi (Aprilia Racing). Ο #72 έχει ανέβει στο βάθρο σε σχεδόν κάθε GP από το Assen και απέχει μόλις 31 βαθμούς από τον Pecco με οκτώ αγώνες να απομένουν, δημιουργώντας έντονο ανταγωνισμό για το τρίτο σκαλί.

Ο Jorge Martin (Aprilia Racing), μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση στο Ουγγαρία, επιστρέφει στη Βαρκελώνη με στόχο το βάθρο, ελπίζοντας να προσθέσει μια ακόμη ευχάριστη ανάμνηση στην πίστα όπου κατέκτησε τον τίτλο το 2024.

Η άνοδος της KTM

Ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) έχει ανέβει στην 5η θέση της βαθμολογίας μετά από βάθρα στους τρεις τελευταίους αγώνες. Μαζί του, ο Brad Binder επιστρέφει στην κορυφαία οκτάδα χάρη στις βελτιώσεις της RC16, ενώ ο Enea Bastianini (Red Bull KTM Tech 3) δείχνει σταθερά ότι είναι μέσα στη μάχη για την πρώτη δεκάδα. Ο Maverick Viñales περιμένει να επιστρέψει στο οικείο του GP, με έγκριση από ιατρικό έλεγχο την Πέμπτη.

Η μάχη για την 6η θέση

Η άνοδος του Acosta συνοδεύεται από δυσκολίες για τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), που πλέον είναι στην 7η θέση, ενώ ο teammate Franco Morbidelli τον προσπέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο rookie Fermin Aldeguer (BK8 Gresini Racing MotoGP) συνεχίζει να πιέζει για να μειώσει τη διαφορά.

Οι παλιοί γνώριμοι

Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) επιστρέφει στη Βαρκελώνη με θετικές αναμνήσεις από την πίστα – πρώτη νίκη στο Moto2 το 2018, πρώτο βάθρο στο MotoGP το 2019 και νίκη το 2020. Ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR), με δύο βάθρα εδώ, θέλει να ανακάμψει μετά από δύσκολη περίοδο. Ο Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) είχε προηγηθεί στο Sprint του 2024 πριν πέσει. Και όλοι τους έχουν κάτι να αποδείξουν.

Στόχοι και προσδοκίες

Ο Luca Marini (Honda HRC Castrol) θέλει να επιβεβαιώσει την καλή του εμφάνιση, ενώ ο teammate Joan Mir επιστρέφει σε πίστα όπου είχε τελευταίο top‑4 το 2022. Ο Ai Ogura ψάχνει βελτίωση μετά από δυσκολίες, ενώ οι Jack Miller και Miguel Oliveira στοχεύουν ξανά στην πρώτη δεκάδα. Ο Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP) τρέχει στην πατρίδα του και ο Somkiat Chantra (IDEMITSU Honda LCR) αναμένεται να επιστρέψει αν περάσει τον ιατρικό έλεγχο.

Η Βαρκελώνη συνδυάζει μια εκπληκτική μεσογειακή πόλη με μια κλασική πίστα που πάντα προσφέρει θέαμα. Μην χάσετε το Monster Energy Grand Prix of Catalonia αυτό το Σαββατοκύριακο!