KTM αντί για Gresini θέλει να αγοράσει ο Lewis Hamilton - Στο φόντο η εξαγορά των MotoGP

Η Liberty Media που ελέγχει την F1 έτοιμη να εξαγοράσει την Dorna
KTM αντί για Gresini θέλει να αγοράσει ο Lewis Hamilton - Στο φόντο η εξαγορά των MotoGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/12/2024

Σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανόφωνο Speedweek.com ο διευθυντής αγωνιστικού προγράμματος της KTM, Pit Beirer, τόνισε πως βρίσκονται σε συζητήσεις για την χρηματοδότηση της μεθεπόμενης σεζόν από εξωτερικούς επενδυτές και σε δεύτερο χρόνο, σε νέα συνέντευξη, αποκάλυψε πως ένας από αυτούς είναι και ο θρύλος της F1, Lewis Hamilton που για το 2025 θα αγωνίζεται με την Ferrari προερχόμενος από την Mercedes.

Ο Hamilton είχε στο παρελθόν εκφράσει την επιθυμία του να επενδύσει στα MotoGP με την απόκτηση μίας ομάδας έχοντας ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό με την Gresini, δορυφορική της Ducati.

Στο μεταξύ όμως μία νέα ευκαιρία έχει παρουσιαστεί καθώς η KTM αναζητά επενδυτές, τόσο συνολικά όπως ο ίδιος ο Pierer πρώτος αποκάλυψε, όσο και ξεχωριστά για το αγωνιστικό της πρόγραμμα, όπως τώρα δήλωσε ο Pit Beirer. Στην αρχική του συνέντευξη τόνισε ότι η KTM είναι ο δεύτερος κατασκευαστής στην βαθμολογία του πρωταθλήματος για δύο συνεχόμενες χρονιές και ο μόνος από τους πέντε κατασκευαστές που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ταλέντων, ξεκινώντας από το προαύλιο της Moto3 και ανεβαίνοντας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε εκείνο το πρώτο τμήμα της συνέντευξής του, έχει 30 νέους αναβάτες που δοκιμάζονται και που δοκιμάζουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους και που βάση στατιστικών αρκετοί από αυτούς θα προχωρήσουν πιο πάνω, ενώ ήδη ένας, ο Acosta, είναι έτοιμος να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα. Αυτό ανεβάζει, σύμφωνα με τον ίδιο, την τιμή της ομάδας ενώ τόνισε και τον πλουσιότατο εξοπλισμό που έχει η KTM, από τα motorhome μέχρι τα φορτηγά, που συντηρούν και τις δορυφορικές ομάδες αλλά και την αγωνιστική υποστήριξη στα υπόλοιπα, πολλά, πρωταθλήματα που η KTM παίρνει μέρος.

Στο πρώτο αυτό μέρος που ο Pit Beirer εκθείαζε το μέγεθος της επένδυσης που έχει κάνει η KTM στα MotoGP -και είναι αλήθεια χωρίς να τα φουσκώνει- τόνισε πως έχουν αρκετούς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο πρόγραμμα MotoGP, με το έντονο αυτό ενδιαφέρον να τους κάνει υπερήφανους. Χωρίς όμως να θέλει να κατονομάσει κάποιον εκείνη την στιγμή.

Σε δεύτερο χρόνο ο Beirer επιβεβαίωσε, εδώ, πως βρίσκονται σε βάσιμες διαπραγματεύσεις με τον Lewis Hamilton και πως ο οδηγός της F1 είναι ένας από τους επενδυτές που ενδιαφέρονται για το αγωνιστικό πρόγραμμα της KTM, αλλάζοντας την σύνθεση της ομάδας που δεν θα είναι μόνο για λόγους εξέλιξης και προώθησης της μάρκας αλλά θα έχει στόχο να αποφέρει και κέρδος.

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό νέο και εκεί που θα έπρεπε κανείς να εστιάζει, περισσότερο από το όνομα του Lewis Hamilton.

Το συγκεκριμένο γερμανόφωνο αθλητικό site ανήκει στην Red Bull η οποία έχει ήδη επενδύσει στην ομάδα MotoGP της KTM καθώς είναι ο βασικός χορηγός τίτλου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Pit Beirer έχει εκεί πάτημα για δηλώσεις, κατευθύνοντας ως ένα βαθμό τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ στις αρχές Δεκεμβρίου ο Herve Poncharal, διευθυντής της Tech3 είχε τονίσει στο GPone, πως οι φήμες που ακούγονται για τον Lewis Hamilton είναι ανυπόστατες και πως οι ίδιοι γελάνε με αυτές. Ασχέτως λοιπόν με το ποιος θα επενδύσει ή αν θα υπάρξει στο τέλος και εξωτερικός επενδυτής για την αγωνιστική ομάδα της KTM στα MotoGP, πιο σημαντικό νέο είναι η εξέλιξη που δίνει ο Beirer για επιχειρηματική μεταστροφή της ομάδας.

MotoGP, Mugello Practice – Ο Di Giannantonio οδηγεί τετράδα Ιταλών στην κορυφή – Κατευθείαν Q2 ο Marc Marquez

Διαφορετική από την πρωινή η εικόνα των κρίσιμων δεύτερων δοκιμών της Παρασκευής, με τέσσερις Ducati στην πρώτη εξάδα
diggia practice
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/5/2026

Τα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά της μεγάλης κατηγορίας είχαν αναδείξει ως ταχύτερο όλων τον Fabio di Giannantonio, αλλά η επόμενη Ducati βρισκόταν μόλις στην όγδοη θέση. Η εικόνα αυτή άλλαξε άρδην μετά το τέλος του Practice session, καθώς αυτή τη φορά τέσσερις Desmosedici GP βρίσκονται στην κορυφαία εξάδα χρόνων, με δύο από αυτές στις δύο πρώτες θέσεις.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι η ταχύτητα του Di Giannantonio, ο οποίος ήταν για μια φορά ακόμη ταχύτερος όλων, μα τώρα έχει μόλις 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Pecco Bagnaia.

Στην τρίτη θέση και σε πολύ κοντινή απόσταση γυρνά ο Enea Bastianini με την ΚΤΜ της Tech3 και πίσω του ακολουθεί μια ακόμη αρμάδα Ducati με τους Franco Morbidelli, Fermin Adleguer και Marc Marquez κατά σειρά.

Οι δύο εργοστασιακές Aprilia γεμίζουν τις θέσεις 7 και 8 με τους Marco Bezzecchi και Jorge Martin αντίστοιχα, όντας 2 και 3 δέκατα πιο αργοί από τον πρώτο.

Την προνομιούχο δεκάδα που περνά απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες δοκιμές Q2 συμπληρώνουν οι Alex Rins και Diogo Moreira, ο τελευταίος μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περάσουν από το Q1 αρκετά βαριά ονόματα, με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις να συνιστούν οι Pedro Acosta και Ai Ogura.

Αποτελέσματα Mugello MotoGP Practice

#

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ

ΑΠΟ ΠΡΟΗΓ.

1

Fabio DI GIANNANTONIO

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'44.808

 

 

2

Francesco BAGNAIA

Ducati Lenovo Team

1'44.899

0.091

0.091

3

Enea BASTIANINI

Red Bull KTM Tech3

1'44.911

0.103

0.012

4

Franco MORBIDELLI

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'44.959

0.151

0.048

5

Fermin ALDEGUER

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'45.004

0.196

0.045

6

Marc MARQUEZ

Ducati Lenovo Team

1'45.010

0.202

0.006

7

Marco BEZZECCHI

Aprilia Racing

1'45.024

0.216

0.014

8

Jorge MARTIN

Aprilia Racing

1'45.132

0.324

0.108

9

Alex RINS

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'45.149

0.341

0.017

10

Diogo MOREIRA

Pro Honda LCR

1'45.162

0.354

0.013

11

Ai OGURA

Trackhouse MotoGP Team

1'45.241

0.433

0.079

12

Raul FERNANDEZ

Trackhouse MotoGP Team

1'45.270

0.462

0.029

13

Pedro ACOSTA

Red Bull KTM Factory Racing

1'45.294

0.486

0.024

14

Maverick VIÑALES

Red Bull KTM Tech3

1'45.469

0.661

0.175

15

Joan MIR

Honda HRC Castrol

1'45.595

0.787

0.126

16

Jack MILLER

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'45.617

0.809

0.022

17

Fabio QUARTARARO

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'45.670

0.862

0.053

18

Brad BINDER

Red Bull KTM Factory Racing

1'45.804

0.996

0.134

19

Luca MARINI

Honda HRC Castrol

1'45.954

1.146

0.150

20

Toprak RAZGATLIOGLU

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'46.299

1.491

0.345

21

Michele PIRRO

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'46.842

2.034

0.543

22

Cal CRUTCHLOW

Castrol Honda LCR

1'48.088

3.280

1.246